Gastro Rawicz Sp.z 0.0. Ul. Przybyszewskiego 255/267 Nip 7282830229
Zestawienie średnich wartości odżywczych jadłospisów z okresu za miesiąc 9/2019, Kuchnie: KUCHNIA
Gas
tro
NIP
ul. PrzybyszewskiGGć 255/267
29
72828302
REGON 36020 7821
OGÓLNA, Kierunek koszt.: LUBIĄŻ
Dieta Składniki odżywcze
a, ę Witamina s
K Energia Białko białko białko ; Węglowod Żelazo | A (ekwiw. | Tiamina | Ryboflawi Blannik z Witamina
(w) Nazwa Lp tkcal| _ |ogółem [gl zwierzęce | roślinne |Tłuszcz[gj| any Img] retinolu) Img] na [mg] pokarmow| Wapń [mg] € [mg]
lal gl ogółem [g] [ug] y lg]
IL podstawowa Lubiąż | 2337,67 82,25 | 38,39] 42,84] 9260] 360,58 7,26] 2 181,87 0,96] * 12,01 528,95] 56,90
| młodzi (oddział II) podstawa młodzież (oddział II)- L | 2560,78 85,60 39,41 44,79 104,82] 401,15 7,82] 1542,76 1,13 12,26 601,07] 61,95
Łatwo strawna - Lubiąż łatwo strawna Lubiąż | 2320,61 81,76] 37,88 43,44) 90,52 6232) 11,25] 1613,96 171 1,57] 20,93] 522,03] 66,77
|SONDA SONDA | 16743,21| 707,64] 243,15 59,48] 513,84] 231630] 13,74] 4067,16 4,35| 20,31 | 2,52| 15955,05] 199,02
VI-L z ograniczeniem łatwo przyswajalnych | 2377,69] 8621] 4076] 44,85 ram] 363,88 m 1 769,70 4,22 1so] 13,94 siase| 77,66
węglowodanów |
Wegeta -L wegetariańska - Lubiąż 2270,89 68,74| 26,25] 40,52 97,96] 369,33 6,59| 1 386,77 0,71 126] 11,08 613.26] 50,73
Wegeta Młodzież wegetariańska młodzież - Lubiąż 2508,54 7a,r] 28,48 43,97] 103,98] 413,74 7,43] 1 492,40 0,89 148] 11,88 682,54] 60,12
Vb-L płynna | 234| 2301,00 0:7] 63,70 26.87] 107,47] 278,65 1266] 5 434,60 2,58 2.58] 33,76 785.20] 110,88
Wydruk z programu MAP! JADŁOSPIS 2 www mapi.com.pl
Formularz: AltoRaport.ir3
Własność (...). Wszelkie prawa zastrzeżone
ldieyke
Sporządził
strona 1z 1
Wydrukował: Rawicz3, Data i godzina wydruku: 2019-10-02 10:21:43
GASTRO SERWI. Spa7'0.6
: : : : d. i 2 |
ZAŁĄCZNIK II — Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji R .
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, m wyjątkkęmo,
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (©;
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ©:
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego O:
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya
illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także
produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO; dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci
przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
(') Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego
powstały.
adanie
a diet
awowych,
trawnych,
ariańskich
1iadanie
Obiad
la diety
JADŁOSPIS LUBIĄŻ I! i Ill 14.10-20.10.19r.
PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK
14.10. 2019r. 15.10.2019r. 16.10.2019r. 17.10.2019r.
Budyniowa na mleku 0,31 (1,7) | Płatki owsiane na mleku 0,31 | Manna na mleku 0,31(1,7) | Płatki kukurydziane na mleku
' Pieczywo mieszane 150g (1) (1,7)
Masło roślinne 20g (-)
Szynka drobiowo-wieprzowa
40g (1,6,9),
W: krem o smaku
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
I,D,W: jajko gotowane 1szt.
(3), pomidor 30g (-)
(1)
(1,6,9,10)
Pieczywo mieszane 150g
Masło roślinne 20g (-)
I: pasztet drobiowy 40g
0,31 (1,7)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
1,W: ser topiony 50g (7),
Diety: szynka wieprzowa 40g
PIĄTEK
18.10.2019r.
Płatki jęczmienne na mleku
0,3! (1,7)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
I, D,W: pasta jajeczna z
zieleniną 50g(3,7,10)
SOBOTA
19.10.2019r.
Kakao 0,251 (7)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
1,D,W: Marmolada 50g (-)
cukrz.: szynka złocista 40g
(1,6,7)
NIEDZIELA
20.10.2019r.
Kawa z mlekiem 0,251 (7)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
I: Ser żółty 40g (7), ćwikła z chrzanem 30g (-)
D: twarożek z zieleniną 50g (7)
W: Ser żółty 40g (1,7), ćwikła z chrzanem 30g (-
czekoladowym 50g (7,8) Herbata 0,25l (-) D: Szynka drobiowa 40g (1,6,7) Herbata 0,251 (-) Herbata 0,251 (-) Herbata 0,25l (-)
Herbata 0,251 (-) (1,6,7) Herbata 0,25! (-)
W: ser smażony 50g (7),
| Herbata 0,251 (-) +
Ciastka 30g (1,3,7) Kisiel słodki 0,21 (-) Nektarynka 1szt. (-) Manna na mleku z sokiem 0,21 -| paluszki 15g (1) Marchewka słupki (do Cukierki 15g (-)
(7) chrupania) 50g (-) |
———— — larzynowa z ziem. 0,4! (1,7,9) | Krupnik 0,4! (1,9) Barszcz biały z ziem. 0,4! Rosół z makaronem 0,41 Fasolowa 0,4 (1,9) Ogórkowa z ziemniakami Ryżowa 0,41 (9)
Makaron z sosem serowo- Pulpet drob-wp mięsno- (1,7,9) (1,3,9) Ryż z sosem owocowym 0,4! (1,7,9) Kotlet drobiowy 80g (1,3,7)
ziołowym 200/100g (1,3,7) warzywny 80g (1,3,7,9) Leczo z parówek 150g Udko pieczone % szt. ok.120g (-) 250/100g (7) Kaszotto mięsno-warzywne | Ziemniaki 250g (-)
Ogórek kiszony 808 (-) Sos pietruszkowy 100g (1,7) (1,6,9) Sos pieczeniowy 100g (1) Napój owocowy 0,25! (-) 350g (1,9) Surówka z marchwi, selera i jabłka 120g (7,9)
:awowej (I)
—————
id dla diet
»strawnych
id dla diety
atariańskiej
Iwieczorek
Kolacja
dla diet
stawowych,
astrawnych,
etariańskich
Ziemniaki 250,
Buraczki 120g
Napój owocowy 0,251 (-)
|
Napój owocowy 0,25I (-)
e (-) Ryż 250g (-)
()
Napój owocowy 0,251 (-)
Ziemniaki 250g (-)
Surówka z kapusty białej 120g (-)
Napój owocowy 0,25! (-)
Napój owocowy 0,25] (-)
Napój owocowy 0,251 (-)
Jarzynowa z ziem. 0,4! (1,7,9)
Makaron z sosem serowo-
ziołowym 200/100g (1,3,7)
Napój owocowy 0,25! (-)
Buraczki 120g
Krupnik 0,4! (1,9)
Pulpet mięsno (drob-wp)-
warzywny 80g (1,3,7,9)
Sos pietruszkowy 100g (1,7)
Ziemniaki 250g (-)
Napój owocowy 0,251 (-)
(1,7,9)
(1,6,9)
Ryż 250g (-)
(-)
Barszcz biały z ziem. 0,4!
Leczo z parówek 150g
Napój owocowy 0,251 (-)
Rosół z makaronem 0,4 | (1,3,9)
Udko gotowane % szt. ok.120g(-)
Sos cytrynowy 100g (1,7)
Ziemniaki 250g (-)
Marchew oprószana 120g (1,7)
Napój owocowy 0,251 (-)
Koperkowa z ziem. 0,4l
(1,7,9)
Ryż z sosem owocowym
250/100g (7)
Napój owocowy 0,251 (-)
cukrzyca: sos owocowy bez
gukru
Owocowa z mak. 0,4! (1,3)
Kaszotto mięsno-warzywne
350g (1,9)
Napój owocowy 0,251 (-)
cukrzyca: zupa bez
dosładzania
Ryżowa 0,41 (9)
Mięso gotowane 808g (-)
Sos śmietanowy (1,7)
Ziemniaki 250g (-)
Surówka z marchwi, selera i jabłka 120g (7,9)
Napój owocowy 0,251 (-)
Jak dieta I Kotlet sojowy
Buraczki 120g
Chrupki 15g (-)
Ziemniaki 250g (-)
Arbuz 250g (-)
2szt. (1,6) Leczo z cukii
() (1,6,7)
wegetariańskie 150 g
Wafel ryżowy 2szt.
nii Naleśniki z marmoładą 3szt.
(1,3,7)
Jak dieta |
marmolada 1szt. (1,3,7)
Kaszotto warzywne 350g
(1,9)
Budyń 0,2! (słodki) (7)
Jajko sadzone 1szt.(3)
Ziemniaki 250g (-)
Surówka z marchwi, selera i jabtka 120g (7,9)
Sok typu „Kubu 21(-)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
I: twarożek z cebulką 50g (7)
D,W: twarożek z zieleniną 50g
(7)
Herbata 0,25! (-)
Pieczywo mie:
Masło roślinni
(1,6,7)
Herbata 0,251
I,D: polędwica drobiowa 40g
W: ser żółty 40g (7)
szane 150g (1)
e 20g (-) (1)
(-)
Pieczywo mieszane 150g
Masło roślinne 20g (-)
1,D: szynka drob-wp 40g (6),
I: ogórek zielony 308 (-)
W: miód 50g (-)
Herbata 0,251 (-)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
1,D,W: paprykarz rybno-
warzywny 50g (4,9)
Herbata 0,25l (-)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
twarożek z zieleniną 50g (7)
W: twarożek z zieleniną 50g
(7)
Herbata 0,251 (-)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
,D: pieczeń rzymska 50g
(13,7), ketchup 20g (9)
W: Ser smażony 50g (7),
Herbata 0,251 (-)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
I,D: szynka wieprzowa 40g
W: miód 50g (-)
Herbata 0,251 (-)
Zastrzegamy sobie pra
Ldentyfi
sia alergenów zawartych w poszcz
ególnych potrawach zg
wo zmian w jadłospisie zgodnych z normami żywienia bez uzgodnienia.
niku ll do Roz,
sdnu z numeracja w Za
Li69:2011
o
RSZETDECIA
+ ę I
iadanie
la diet
awowych,
strawnych,
tariańskich
PONIEDZIAŁEK
14.10.2019r.
| Budyniowa na mleku 0,31 (1,7)
Pieczywo mieszane 150g (1)
| Masło roślinne 20g (-)
Szynka drobiowo-wieprzowa
40g (1,6,9)
W: Krem o smaku
czekoladowym 50g (7,8)
Herbata 0,251 (-)
15.10.2019r.
Płatki owsiane na mleku 0,31
(1,7)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
I,D,W: jajko gotowane 1szt.
(3), pomidor 30g (-)
Herbata 0,251 (-)
ŚRODA
16.10.2019.
Manna na mleku 0,3! (1,7)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
I: pasztet drobiowy 40g
(1,6,9,10)
D: Szynka drobiowa 40g
(1,6,7)
W: ser smażony 50g (7),
Herbata 0,251 (-)
CZWARTEK
17.10.2019r.
Płatki kukurydziane na mleku
0,31 (1,7)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
I,W: ser topiony 50g (7),
Diety: szynka wieprzowa 40g
(1,6,7)
Herbata 0,251 (-)
PIĄTEK
18.10.2019r.
Płatki jęczmienne na mleku 0,31
(1,7)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
I, D,W: pasta jajeczna z
zieleniną 50g (3,7,10)
Herbata 0,251 (-)
SOBOTA
19.10.2019r.
Kakao 0,251 (7)
Pieczywo mieszane 150g
(1)
Masło roślinne 20g (-)
i,D,W:Marmolada 50g (-)
cukrz.: szynka złocista 40g
(1,6,7)
Herbata 0,251 (-)
NIEDZIELA
20.10.2019r.
Kawa z mlekiem 0,25! (1,7)
Pieczywo mieszane 150g (1)
Masło roślinne 20g (-)
I: Ser żółty 40g (7), ćwikła z
chrzanem 30g (-)
D: twarożek z zieleniną 50g (7)
W: Ser żółty 40g (1,7), ćwikła z chrzanem
30g (-
Herbata 0,251 (-)
1iadanie
cukrzycy
Kefir 0,21 (1)
(C18 i C19 - kisiel b/cukru 0,21)
Kisiel b/cukru 0,21 (-)
Nektarynka 1szt. (-)
Manna na mleku b/cukru 0,2!
7)
Paluszki 15g (1)
Marchewka słupki (do
„chrupania) 50g (-)
Mus jabłkowy 100gf-)
Jbiad
adiety
awowej (I)
ddla diet
Jarzynowa z ziem. 0,41 (1,7,9)
Makaron z sosem serowo-
ziołowym 200/100g (1,3,7)
Ogórek kiszony 80g (-)
Napój owocowy 0,251 (-)
Krupnik 0,4! (1,9)
Pulpet drob-wp mięsno-
warzywny 80g (1,3,7,9)
Sos pietruszkowy 100g (1,7)
Ziemniaki 250g (-)
Buraczki 120g (-)
Napój owocowy 0,251 (-)
Barszcz biały z ziem. 0,4l
(1,7,9)
Leczo z parówek 150g
(1,6,9)
Ryż 250g (-)
Napój owocowy 0,251 (-)
Rosół z makaronem 0,4 I
(1,3,9)
Udko pieczone % szt.
ok.120g(-)
Sos pieczeniowy 100g (1)
Ziemniaki 250g (-)
Surówka z kapusty białej 120g
(-)
Napój owocowy 0,251 (-)
Fasolowa 0,4l (1,9)
Ryż z sosem owocowym
250/100g (7)
Napój owocowy 0,251 (-)
Ogórkowa z ziemniakami
0,41 (1,7,9)
Kaszotto mięsno-warzywne
350g (1,9)
Napój owocowy 0,251 (-)
Ryżowa 0,41 (9)
Kotlet drobiowy 80g (1,3,7)
Ziemniaki 250g (-)
Surówka z marchwi, selera i jabłka 120g
(7,9)
Napój owocowy 0,25I (-)
strawnych
TAR "4
1dla diety
Jarzynowa z ziem. 0,41 (1,7,9)
Makaron z sosem serowo-
ziołowym 200/100g (1,3,7)
Napój owocowy 0,251 (-)
Krupnik 0,4! (1,9)
Pulpet drob-wp mięsno-
| warzywny 80g (1,3,7,9)
Sos pietruszkowy 100g (1,7)
Ziemniaki 250g (-)
Buraczki 120g (-)
Napój owocowy 0,25| (-)
Barszcz biały z ziem. 0,4l
(1,7,9)
Leczo z parówek 150g
(1,6,9)
Ryż 250g (-)
Napój owocowy 0,25I (-)
Rosół z makaronem 0,4 |
(1,3,9)
Udko gotowane % szt.
ok.120g(-)
Sos cytrynowy 100g (1,7)
Ziemniaki 250g (-)
Marchew oprószana 120g (1,7)
Napój owocowy 0,251 (-)
Koperkowa z ziem. 0,41 (1,7,9)
Ryż z sosem owocowym
250/100g (7)
Napój owocowy 0,251 (-)
cukrzyca: sos owocowy bez
cukru
Owocowa z mak. 0,4! (1,3)
Kaszotto mięsno-warzywne
350g (1,9)
Napój owocowy 0,251 (-)
cukrzyca: zupa bez
dosładzania
Ryżowa 0,4! (9)
Mięso gotowane 80g (-)
Sos śmietanowy (1,7)
Ziemniaki 250g (-)
Surówka z marchwi, selera i jabłka 120g
(7,9)
Napój owocowy 0,25l (-)
tariańskiej Jak dieta I Kotlet sojowy 2szt. (1,6) Leczo z cukinii Naleśniki z marmoladą 3szt. Jak dieta | Kaszotto warzywne 350g Jajko sadzone 1szt.(3)
Ziemniaki 250g (-) Buraczki wegetariańskie 150 g (1,6,7) | (1,3,7) (1,9) Ziemniaki 250g (-)
| 120g (-) Ryż 250g (-) Surówka z marchwi, selera i jabłka 120g
wieczorek (7,9)
cukrzycy Chrupki 15g(-) Arbuz 250g (-) Wafle ryżowe 2 szt. (-) Jabłko 1szt. (-) Maślanka 0,2! (7) Budyń b/cukru 0,21 (7) Sok pomidorowy 0,21 (-)
(C18 i C19 — pomidor Y szt.)
Pieczywo mieszane 150g (1) Pieczywo mieszane 150g (1) Pieczywo mieszane 150g (1) | Pieczywo mieszane 150g (1) Pieczywo mieszane 150g (1) Pieczywo mieszane 150g Pieczywo mieszane 150g (1)
olacja Masło roślinne 20g (-) Masło roślinne 20g (-) Masło roślinne 20g (-) Masło roślinne 20g (-) Masło roślinne 20g (-) (1) Masło roślinne 20g (-)
la diet |: twarożek z cebulką 50g (7) 1,D: polędwica drobiowa 40g | I,D: szynka drob-wp 40g (6), | I,D,W: paprykarz rybno- twarożek z zieleniną 50g (7) Masło roślinne 20g (-) I,D: szynka wieprzowa 40g
awowych, D,W: twarożek z zieleniną 50g | (1,6,7) I: ogórek zielony 30g (-) warzywny 50g (4,9) W: twarożek z zieleniną 50g (7) | |,D: pieczeń rzymska 50g W: miód 50g (-)
na 17 W: ser żółty 40g (7) W: miód 50g (-) Herbata 0,251 (-) Herbata 0,251 (-) (1,3,7), ketchup 20g (9) Herbata 0,251 (-)
arlańskic|
Herbata 0,251 (-)
Herbata 0,25I (-)
Herbata 0,25l (-)
W: Ser smażony 50g (7),
Herbata 0,25I (-)
Zastrzegamy sobie prawo zmian w jadłospisie zgodnych z normami żywienia bez uzgodnienia.
irtych
r poszczególni:
2081