w odpowiedzi na e-maila z dnia 15.10.2019 informuję: 1.Szpital prowadzi własną kuchnię w miejscu, w dziale żywienia zatrudniona jest dietetyczka.2.Szpital posiada 76 łóżek.3.Tak istnieje taka możliwość,informacji udziela dietetyk.4.Średnia stawka żywieniowa-wsad do kotła wynosi obecnie 6,50 zł.5.Nie .6.Szpital od 2007 roku certyfikuje normę ISO 22 000 i prowadzi dokumentację zgonie z wymogami Normy.7.. Tak, kontrolę odbywają się przez członków Zespołu ds.bezpieczeństwa żywności,przez audytorów zewnętrznych przy okazji corocznej certyfikacji, przez służby Wojewódzkiej Inspekcji Sanitarnej, kontrole wewnętrzne odbywają się raz w m-ącu 8.Posiłki podają pacjentom Panie pielęgniarki i to one monitorują ilość spożywanych pokarmów.9 Nie dotyczy 10. W Szpitalu jest powołany Zespół ds skarg i wniosków, wyłożone są Ankiety badania satysfakcji pacjentów, w których wszyscy pacjenci mają możliwość oceny żywienia. 11.Od 20 lat nie było żadnej skargi dotyczącej jakości żywienia a w ostatnich latach 80 % pacjentów ocenia żywienie jako bardzo dobre.12.Jeden z lekarzy skończył skończył studia podyplomowe w 2017 roku w zakresie Żywienie kliniczne pacjenta na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie.13. W Szpitalu opracowano 12 diet leczniczych-wiedza lekarzy, dietetyka ,publikacje naukowe,wytyczne Instytutu Zywienia. 14.Szpital zapewnia każdą dietę zleconą przez lekarza. 15.Szpital zapewnia również dietę wegańską i wegetariańską 16.w Szpitalu nie stosuje się doustnych suplementów pokarmowych.Informację przygotowała dyrektor Szpitala Jolanta Rybczyk