Pyt. 1 tak jest zatrudniony jeden, bezpośrednio przez szpital.

2. przypada 150-170  pacjentów na jednego dietetyka

3.tak istnieje, pacjentów informuje oddziałowa, pielęgniarki;

4.Stawka całodobowa wynosi 12,40 zł brutto

5. Tak Korzysta z usług Firmy Cateringowej, tak określono minimalną
kwotę  przeznaczoną na zakup składników do przygotowania posiłków " tzw
wsad do kotła"

6. Tak, dietetyk oblicza wartość odżywczą i kaloryczna posiłków .

Pyt.7 tak, dietetyk - codziennie

8. Kontroluje się odpowiednią ilość dostarczana pacjentowi przez dietetyka

9.Tak jest wymóg

10.Tak - jest ankieta badanie satysfakcji pacjenta, gdzie wszelkie uwagi
umieszcza pacjent i są one weryfikowane. Tak jest to Naczelna Pielęgniarka

11.ok.15 (dotyczyły głównie smaku potraw, temperatury , nie było zatruć
w 2017-2018r.

12. Nie

13.Posiadamy Księgę diet opracowaną dla potrzeb pacjenta NA PODSTAWIE
PUBLIKACJI NAUKOWYCH, WIEDZY LEKARZA I DIETETYKA

Diety: 1.ŻYWIENIE W ANOREKSJI, 2. DIETA W REFLUKSIE ŻOŁĄDKOWO-
PRZEŁYKOWYM,3. DIETA  Z OGRANICZENIEM SUBSTANCJI POBUDZAJĄCYCH
WYDZIELANIE SOKU ŻOŁĄDKOWEGO,4. DIETA W NOWOTWORZE ŻOŁĄDKA,5. DIETA PO
RESEKCJI ŻOŁĄDKA,7. DIETA PRZY WRZODZIEJĄCYM ZAPALENIU JELITA GRUBEGO,8.
DIETA W ZESPOLE JELITA DRAŻLIWEGO (IBS),9. DIETA UBOGORESZTKOWA
(BEZRESZTKOWA),10. DIETA BOGATORESZTKOWA,11. DIETA BEZGLUTENOWA-  W
CHOROBIE TRZEWNEJ (CELIAKIA),13. ŻYWIENIE W BULIMII,14. DIETA
NISKOBIAŁKOWA W NIEWYDOLNOŚCI NEREK,15. DIETA Z OGRANICZENIEM ZWIĄZKÓW
PURYNOWYCH (W DNIE),16. DIETA O KONTROLOWANEJ ZAWARTOŚCI KWASÓW
TŁUSZCZOWYCH,17. DIETA PO UDARZE,18. DIETA ŁATWO STRAWNA  CUKRZYCOWA TYP
I,19. DIETA  ŁATWO STRAWNA CUKRZYCOWA TYP II,20. DIETA W NIEDOCZYNNOŚCI
TARCZYCY,21. DIETA W NADCZYNNOŚCI TARCZYCY,22. DIETA W NIEDOKRWISTOŚCI
NIEDOBARWLIWEJ,23. DIETA W NIEDOKRWISTOŚCI NADBARWLIWEJ,24. DIETA ŁATWO
STRAWNA BOGATOBIAŁKOWA,25. DIETA W CHOROBACH REUMATYCZNYCH I
OSTEOPOROZIE,26. DIETA W REUMATOIDALNYM ZAPALENIU STAWÓW,27. DIETA DO
ŻYWIENIA PRZEZ ZGŁĘBNIK LUB PRZETOKĘ WARIANTY I-IV,

14. szpital zapewnia pacjentowi diety indywidualne ( bezmleczne,
bezglutenowe, z celiakią itp.. wszystkie wymienione wyżej a także
indywidualnie reaguje na nietolerancję na różne produkty przez
pacjentów). Dietetyk zgłasza takie indywidualne przypadki do firmy
cateringowej

15. tak zapewnia

16. nie suplementóww postaci napojów multidrinków czy tez suplementacji
w tabletkach szpital  nie zapewnia

Załączniki

  • KONTROLA_CALORII.ods
  • zakres_obowiązków_dietetyk_szpitalny.doc