Kaloryczność i wartość odżywcza (dieta łatwostrawna)
śn: Pieczywo mieszane, serek homogenizowany, masło, kawa z mlekiem
Ob: zupa jarzynowa/marchewkowa, zraz mielony gotowany, sos pomorski, ziemniaki, surówka z
selera i jabłka
Kol: pieczywo mieszane, wędlina zielonogórska, masło, kawa z mlekiem
Produkty
Białko [
g ]
Tłuszcz [
g ]
Węglowo. [
g ]
Kalorie [
kcal ]
Ilość [
g ]
Chleb pszenno-żytni
6,90
1,65
65,55
305
150
Chleb Graham
11,40
2,55
74,10
339
150
Mleko spożywcze 2 %
6,80
4,00
9,80
102
200
Śmietana 18 %
0,75
5,40
1,08
55
30
Serek twarogowy
homogenizowany waniliowy
25,20
6,30
19,95
239
150
Masło śmietankowe
0,22
14,70
0,22
132
20
Jajo kurze, całe
0,63
0,53
0,05
8
5
Cukier
0,00
0,00
9,98
41
10
Mąka pszenna typ 500
1,38
0,18
11,24
51
15
Wołowina, mięso bez kości,
średnio
4,18
0,72
0,00
23
20
Kurczak, mięso z piersi bez skóry 17,20
1,04
0,00
79
80
Kiełbasa szynkowa
9,00
5,00
0,00
81
50
Marchew
0,30
0,06
2,61
8
30
Pietruszka, korzeń
0,39
0,08
1,58
6
15
Seler korzeń
2,28
0,35
23,80
107
175
Ziemniaki
8,50
0,50
99,50
435
500
Jabłko
0,12
0,12
3,63
14
30
Fasolka szparagowa mrożona
0,44
0,04
1,36
5
20
Kalafior mrożony
0,44
0,04
0,90
4
20
Brokuły mrożone
0,54
0,08
0,94
5
20
Pietruszka, nać
0,22
0,02
0,45
2
5
Białko [
g ]
Tłuszcz [
g ]
Węglowo. [
g ]
Kalorie [
kcal ]
Ilość [
g ]
SUMA
96,89
43,36
326,74
2085
1695
PROCENTOWY UDZIAŁ
SKŁADNIKÓW
18,58 [ %
]
18,74 [ %
]
62,68 [ % ]
100 [ % ]
100 [
% ]
Śn: pieczywo mieszane, masło, jajko gotowane, szynkówka, kawa ml.
Ob: pomidorowa z ryżem, indyk gotowany, ziemniaki, sos pietruszkowy, fasolka szparagowa
gotowana
Kol: pieczywo, masło, serek topiony, kawa ml.
Produkty
Białko [
g ]
Tłuszcz [
g ]
Węglowo. [
g ]
Kalorie
[ kcal ]
Ilość [
g ]
Chleb pszenno-żytni
6,90
1,65
65,55
305
150
Chleb Graham
11,40
2,55
74,10
339
150
Mleko spożywcze 2 %
6,80
4,00
9,80
102
200
Śmietana 18 %
0,38
2,70
0,54
28
15
Masło śmietankowe
0,22
14,70
0,22
132
20
Olej rzepakowy
0,00
5,00
0,00
44
5
Jajo kurze, całe
6,25
5,35
0,50
75
50
Ser topiony edamski
6,75
13,50
0,60
149
50
Cukier
0,00
0,00
9,98
41
10
Mąka pszenna typ 500
0,92
0,12
7,49
34
10
Indyk, piersi bez skóry
21,30
2,60
0,00
109
100
Szynkówka wieprzowa
4,08
4,41
0,42
57
30
Marchew
0,30
0,06
2,61
8
30
Pietruszka, korzeń
0,39
0,08
1,58
6
15
Seler, korzeń
0,24
0,04
1,16
3
15
Ziemniaki
6,80
0,40
79,60
348
400
Fasolka szparagowa mrożona
2,64
0,24
8,16
29
120
Koncentrat pomidorowy 30 %
1,12
0,30
3,34
18
20
Ryż biały
1,68
0,17
19,73
86
25
Białko [
g ]
Tłuszcz [
g ]
Węglowo. [
g ]
Kalorie [
kcal ]
Ilość [
g ]
SUMA
78,17
57,87
285,38
1975
1415
PROCENTOWY UDZIAŁ
SKŁADNIKÓW
15,8 [ %
]
26,4 [ % ] 57,8 [ % ]
100 [ % ]
100 [
% ]
Śn: pieczywo mieszane, masło, twarożek z koperkiem, kawa z mlekiem
Ob.: Zupa brokułowa z ryżem/ krupnik, ryba z pieca, ziemniaki, sos grecki
Kol: pieczywo mieszane, masło, szynkówka, kawa z mlekiem
Produkty
Białko [
g ]
Tłuszcz [ g
]
Węglowo.
[ g ]
Kalorie [
kcal ]
Ilość [
g ]
Chleb pszenno-żytni
6,90
1,65
65,55
305
150
Chleb Graham
11,40
2,55
74,10
339
150
Mleko spożywcze 2 %
6,80
4,00
9,80
102
200
Śmietana 18 %
0,38
2,70
0,54
28
15
Ser twarogowy półtłusty
18,70
4,70
3,70
133
100
Masło śmietankowe
0,22
14,70
0,22
132
20
Masło roślinne zwykłe
0,01
2,25
0,01
20
3
Cukinia
0,12
0,01
0,32
2
10
Mąka pszenna typ 500
1,38
0,18
11,24
51
15
Ryż biały
1,68
0,17
19,73
86
25
Dorsz świeży, filety bez skóry
19,80
0,36
0,00
84
120
Szynkówka wieprzowa
6,80
7,35
0,70
96
50
Marchew
1,20
0,24
10,44
32
120
Pietruszka, korzeń
2,21
0,43
8,93
32
85
Seler, korzeń
1,36
0,25
6,55
18
85
Ziemniaki
6,80
0,40
79,60
348
400
Brokuły mrożone
1,62
0,24
2,82
14
60
Koncentrat pomidorowy 30 %
0,56
0,15
1,67
9
10
Pietruszka, nać
0,22
0,02
0,45
2
5
Białko [
g ]
Tłuszcz [ g
]
Węglowo.
[ g ]
Kalorie [
kcal ]
Ilość [
g ]
SUMA
88,16
42,35
296,37
1920
1623
PROCENTOWY UDZIAŁ
SKŁADNIKÓW
18,38[% ] 19,88 [ % ] 61,74 [ % ] 100 [ % ]
100 [
% ]