Re: Fwd: Wniosek o informację publiczną przez POWIATOWE CENTRUM MATKI I DZIECKA W PIOTRKOWIE TRYBUNALSKIM w sprawie Żywienie w szpitalach #429 z POWIATOWE CENTRUM MATKI I DZIECKA W PIOTRKOWIE TRYBUNALSKIM
Dzień dobry,
poniżej udzielamy odpowiedzi dot. informacji publicznej o którą państwo
proszą:
Ad 1 - tak
Ad 2 - 50
Ad 3 - Tak, poprzez pielęgniarkę oddziałową
Ad 4 -Dzienna stawka żywieniowa przypadająca na 1 pacjenta dla diety
normalnej wynosi *10,53 zł. brutto.*
Ad 5 - Tak, natomiast jeśli chodzi o kwotę/procent odp brzmi nie
Ad 6 - Firma cateringowa zapewnia
Ad 7 - Pielęgniarka oddziałowa i koordynator
Ad 8 - nie
Ad 9 - nie
Ad 10 - tak, koordynator
Ad 11 - nie było
Ad 12 - nie
Ad 13 - 10 / dieta normalna;dieta wątrobowa;dieta lekkostrawna; dieta
cukrzycowa; dieta ziemniaczana;dieta surówkowa; dieta płynno-papkowa;
dieta wysokobiałkowa;dieta bezglutenowa;kleik
Ad 14 - wszystkie wymagane diety są realizowane przez firmę cateringową
Ad 15 - tak
Ad 16 - tak, preparaty białkowe w/g potrzeb
Pozdrawiam
W dniu 16.10.2019 o 09:33, Sekretariat pisze:
--
Klauzula informacyjna RODO: obowiązek informacyjny
<http://www.pcmd.pl/o-nas-t210/obowiazek-informacyjny-t203>
Dzień dobry,
poniżej udzielamy odpowiedzi dot. informacji publicznej o którą państwo
proszą:Ad 1 - tak
Ad 2 - 50
Ad 3 - Tak, poprzez pielęgniarkę oddziałową
Ad 4 -Dzienna stawka żywieniowa przypadająca na 1 pacjenta dla diety
normalnej wynosi *10,53 zł. brutto.*Ad 5 - Tak, natomiast jeśli chodzi o kwotę/procent odp brzmi nie
Ad 6 - Firma cateringowa zapewnia
Ad 7 - Pielęgniarka oddziałowa i koordynator
Ad 8 - nie
Ad 9 - nie
Ad 10 - tak, koordynator
Ad 11 - nie było
Ad 12 - nie
Ad 13 - 10 / dieta normalna;dieta wątrobowa;dieta lekkostrawna; dieta
cukrzycowa; dieta ziemniaczana;dieta surówkowa; dieta płynno-papkowa;
dieta wysokobiałkowa;dieta bezglutenowa;kleikAd 14 - wszystkie wymagane diety są realizowane przez firmę cateringową
Ad 15 - tak
Ad 16 - tak, preparaty białkowe w/g potrzeb
Pozdrawiam
W dniu 16.10.2019 o 09:33, Sekretariat pisze:
>
>
>
>
> --- Treść przekazanej wiadomości ---
> Temat: Wniosek o informację publiczną
> Data: Tue, 15 Oct 2019 20:59:16 -0000
> Nadawca: {{ email }}
> Odpowiedź-Do: {{ email }}
> Adresat: {{ email }}
>
>
>
> Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy
> dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska
> Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji
> publicznych:
>
> 1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o
> bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę
> cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich
> obowiązków.
> 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
> 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
> dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
> 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
> przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
> 5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
> tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent
> przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
> 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów
> używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i
> kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników,
> dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
> 7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom?
> Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
> 8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią
> ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często
> one się odbywają?
> 9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
> zatrudnienia dietetyka?
> 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
> niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę
> odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
> 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
> /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
> 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z
> zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
> 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital
> wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
> dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje
> szpitala).
> 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety
> wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki
> sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
> 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub
> wegańską?
> 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe
> wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran,
> dostarczające dodatkowe ilości białka)?
>
> Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej
> na adres: {{ email }}
>
> Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z
> zasadami reprezentacji
>
> --
>
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872
>
--Klauzula informacyjna RODO: obowiązek informacyjny
<http://www.pcmd.pl/o-nas-t210/obowiazek-informacyjny-t203>