Re: Re: Fwd: Wniosek o informację publiczną przez AgnieszkaZdanowicz w sprawie Żywienie w szpitalach #1059 z Zespół Opieki Zdrowotnej w Strzyżowie
Szanowni Państwo,
wniosek składany jest w imieniu Sieci Obywatelskiej Watchdog Polska. Pierwotny wniosek został podpisany przez Szymona Osowskiego i Katarzynę Batko-Tołuć - członków zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji.
Odpowiedź prosimy przesłać na adres: {{ email }}
Z poważaniem,
Agnieszka Zdanowicz - Dyrektorka Zarządzająca
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872
W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-11-28 08:30:35.958028+00:00 z adresu {{ email }}:
> W dniu 2019-11-27 o 07:27, Dawid Smyka pisze: > > Dzień dobry. > W odpwiedzi
> na Państwa e- maila z dn.27.11.2019 r Dyrekcja Zespołu Opieki Zdrowotnej w
> Strzyżowie zwraca się z prośbą o uzupełnienie wniosku o informację publiczną
> poprzez wskazanie osoby która wnosi o udzielenie informacji ( jeżeli jest to
> osoba prawna o wskazanie osoby uprawnionej do jej reprezentowania) oraz
> wskazanie sposobu udzielenia informacji w terminie siedmiu dni pod rygorem
> pozostawienia wniosku bez rozpoznania. z wyrazami szacunku Dyrektor ZOZ >
> > > --- Treść przekazanej wiadomości --- > Temat: Wniosek o informację
> publiczną > Data: Tue, 26 Nov 2019 18:31:34 -0000 > Nadawca:
> {{ email }} > Odpowiedź-Do:
> {{ email }} > Adresat: {{ email }}
> > > > > Szanowni Państwo, > > 17 października 2019 r. skierowaliśmy do
> Państwa wniosek o > następującej treści: > > Na podstawie art. 61 ust. 1 i
> Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy > dostępie do informacji publicznej,
> stowarzyszenie Sieć Obywatelska > Watchdog Polska wnosi o udostępnienie
> następujących informacji > publicznych: > > 1. Czy w szpitalu zatrudniono
> dietetyka/dietetyków? (chodzi o > bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a
> nie przez firmę > cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu
> jego/ich > obowiązków. > 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego
> dietetyka? > 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej
> porady > dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym
> pacjentów? > 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej >
> przypadającej na 1 pacjenta szpitala? > 5. Czy szpital korzysta z usług
> zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli > tak, to czy w podpisanej umowie
> określono minimalną kwotę/procent > przeznaczone na zakup składników użytych
> do przygotowania posiłków? > 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą
> jakość produktów > używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość
> odżywczą i > kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów,
> barwników, > dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie. > 7. Czy w
> szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? > Kto
> (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają? > 8. Czy w
> szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią > ilość pokarmu? Kto
> (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często > one się odbywają? > 9.
> Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg > zatrudnienia
> dietetyka? > 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
> > niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę > odpowiedzialną
> za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg? > 11. Prosimy o podanie liczba skarg
> dotyczących niewłaściwego żywienia > /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do
> szpitala w 2017 i 2018 roku. > 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili
> jakiekolwiek szkolenie z > zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w
> szpitalu? > 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez
> szpital > wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza >
> dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje >
> szpitala). > 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety >
> wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki >
> sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi? > 15. Czy na życzenie pacjenta
> szpital zapewnia dietę wegetariańską lub > wegańską? > 16. Czy szpital
> zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe > wspomagające powrót do zdrowia
> (np. wspomagające gojenie ran, > dostarczające dodatkowe ilości białka)? > >
> Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy > Państwa do
> niezwłocznego jej udzielenia. > > -- > Sieć Obywatelska Watchdog Polska >
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa > tel: 22 844 73 55 >
> www.siecobywatelska.pl > www.watchdogportal.pl > www.funduszesoleckie.pl >
> www.informacjapubliczna.org > NIP 526282872 > > -- > > Sieć Obywatelska
> Watchdog Polska > ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa > tel: 22 844 73 55 >
> www.siecobywatelska.pl > www.watchdogportal.pl > www.funduszesoleckie.pl >
> www.informacjapubliczna.org > NIP 526282872 > > > W nawiązaniu do pisma z
> dnia 2019-10-17 08:54:43.760903+00:00 z > > adresu {{ email }}: > To
> jest potwierdzenie doręczenia > > wiadomości, która została wysłana na adres >
> {{ email }}. > > Uwaga: To potwierdzenie doręczenia wiadomości oznacza
> > tylko, że > > wiadomość została wyświetlona na komputerze adresata. Nie ma
> żadnej > > > gwarancji, że treść tej wiadomości została przeczytana lub > >
> zrozumiana.