Żywienie w szpitalach przez KatarzynaBatkoToluc
Województwo | Liczba spraw | Liczba spraw w kwarantannie |
---|---|---|
Dolnośląskie | 86 | 0 |
Kujawsko-Pomorskie | 52 | 0 |
Lubelskie | 59 | 0 |
Lubuskie | 31 | 0 |
Łódzkie | 72 | 0 |
Małopolskie | 71 | 0 |
Mazowieckie | 150 | 0 |
Opolskie | 29 | 0 |
Podkarpackie | 47 | 0 |
Podlaskie | 40 | 0 |
Pomorskie | 54 | 0 |
Śląskie | 161 | 0 |
Świętokrzyskie | 27 | 0 |
Warmińsko-Mazurskie | 41 | 0 |
Wielkopolskie | 90 | 0 |
Zachodniopomorskie | 50 | 0 |
Listy
Potwierdzenie doręczenia wiadomości (wyświetlono) - Wniosek o informację publiczną przez "PODDĘBICKIE CENTRUM ZDROWIA" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #68
To jest potwierdzenie doręczenia wiadomości, która została wysłana na adres sekretariat@nzozpcz.pl.
Uwaga: To potwierdzenie doręczenia wiadomości oznacza tylko, że wiadomość została wyświetlona na komputerze adresata. Nie ma żadnej gwarancji, że treść tej wiadomości została przeczytana lub zrozumiana.
Przeczytane: Wniosek o informację publiczną przez Szpital Uniwersytecki Nr 2 im. Dr Jana Biziela w Bydgoszczy w sprawie Żywienie w szpitalach #215
To jest potwierdzenie dla wiadomości wysłanej przez Ciebie do
<kancelaria@biziel.pl> o 2019-11-26 21:57
To potwierdzenie mówi, że wiadomość została wyświetlona na komputerze odbiorcy o 2019-11-27 09:27
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez TIMELESS CHIRURGIA PLASTYCZNA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #989
Twoja wiadomość
Do: biuro@timeless.com.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 26.11.2019 19:52
odczytano w dniu 27.11.2019 09:30.
Re: Wniosek o informację publiczną przez AGNIESZKA GRABCZAK w sprawie Żywienie w szpitalach #499
Dzień dobry,
Informuję, że Rosa Alba Centrum Okulistyczne z siedzibą główną w Wieluniu, ul. Częstochowska 57, wynajmuje raz w miesiącu blok operacyjny w PCM w Wieruszowie, ul. Warszawska 104.
Tego dnia wykonywane są zabiegi usunięcia zaćmy w chirurgii jednego dnia bez pobytu dobowego. Oznacza to, że godzinę po operacji pacjent idzie do domu. Nie je niczego u nas w szpitalu. Na wszystkie Państwa pytania odpowiedź jest przecząca.
Pozdrawiam
Agnieszka Grabczak
W dniu 2019-11-26 21:52:22 użytkownik <sprawa-16904@fedrowanie.siecobywatelska.pl> napisał:
Szanowni Państwo,
17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o następującej treści:
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?
Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy Państwa do niezwłocznego jej udzielenia.
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872
> W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-17 08:19:52.709101+00:00 z > adresu agnieszka_grabczak@op.pl: > Na podstawie art. 61 ust. 1 i > Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do > informacji > publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o > > udostępnienie następujących informacji publicznych: 1. Czy > w szpitalu > zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o > bezpośrednie zatrudnienie przez > szpital, a nie przez firmę > cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie > zakresu > jego/ich obowiązków. 2. Ilu pacjentów przypada na jednego > > zatrudnionego dietetyka? 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość > uzyskania > indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki > sposób informuje się o tym > pacjentów? 4. Jaka jest wysokość > całościowej dziennej stawki żywieniowej > przypadającej na 1 > pacjenta szpitala? 5. Czy szpital korzysta z usług > > zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej > umowie określono > minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup > składników użytych do > przygotowania posiłków? 6. Czy > szpital posiada dokumentację regulującą > jakość produktów > używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą > i > kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, > barwników, > dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie. 7. > Czy w szpitalu > kontroluje się jakość posiłków podawanych > pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada > za te kontrole i jak często > one się odbywają? 8. Czy w szpitalu kontroluje > się, czy > pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) > odpowiada > za te kontrole i jak często one się odbywają? 9. > Czy w umowie z zewnętrzną > firmą cateringową określono wymóg > zatrudnienia dietetyka? 10. Czy w > szpitalu istnieje > procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia > > bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w > sprawie > zgłoszenia ww. skarg? 11. Prosimy o podanie liczba > skarg dotyczących > niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu > zgłoszonych do szpitala w 2017 i > 2018 roku. 12. Czy w 2018 > r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z > zakresu zasad > prawidłowego żywienia chorych w szpitalu? 13. Prosimy o > > podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze > wskazaniem > źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza > dietetyka/publikacje > naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne > regulacje szpitala). 14. Jeśli > szpital nie jest w stanie > zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. > > bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas > posiłki > pacjentowi? 15. Czy na życzenie pacjenta szpital > zapewnia dietę > wegetariańską lub wegańską? 16. Czy szpital > zapewnia chorym doustne > suplementy pokarmowe wspomagające powrót > do zdrowia (np. wspomagające gojenie > ran, dostarczające dodatkowe > ilości białka)? Wnosimy o udostępnienie > wskazanych informacji > w formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}} Szymon > Osowski i > Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami > > reprezentacji
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez SZPITAL POWIATOWY IM. JANA PAWŁA II W BARTOSZYCACH w sprawie Żywienie w szpitalach #310
Twoja wiadomość
Do: sekretariat@szpital-bartoszyce.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 15:11
odczytano w dniu 2019-11-27 09:10.
Fwd: NZOZ Szpital im. prof. Z. religi w Słubicach Sp. z o.o. - udzielenie informacji publicznej przez NIEPUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ SZPITAL IM. PROFESORA ZBIGNIEWA RELIGI W SŁUBICACH SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #737
Dzień dobry.
Szanowni Państwo.
W nawiązaniu do Państwa maila z dnia 26 listopada br. z godz. 19.58 ws. nie
otrzymania odpowiedzi na wniosek o udzielenie informacji publicznej z dnia 17
października br. informujemy, że udzieliliśmy stosownej odpowiedzi pocztą e-mail
w dniu 31 października - poniżej treść wysłanej wiadomości.
Z poważaniem
Czesław Tatarski
Koordynator Działu
Organizacyjno-Administracyjnego
NZOZ Szpital im. prof. Z. Religi w Słubicach Sp. z o. o. ul.Nadodrzańska 6
69-100 Słubice tel. 95 750 1410 fax 95 758 2203
email: sekretariat@szpitalslubice.pl www.szpitalslubice.pl
Uwaga:
Informacje, które zawiera niniejsza korespondencja są poufne i skierowane tylko
i wyłącznie do adresata. Jeśli e-mail odebrany został przypadkowo lub w wyniku
zaistniałej pomyłki, informujemy, że jej rozpowszechnianie, kopiowanie,
rozprowadzanie lub inne działanie o podobnym charakterze jest zabronione.
Prosimy o niezwłoczne poinformowanie nadawcy o fakcie jej otrzymania oraz trwałe
usunięcie wiadomości bez otwierania załączników.
------ Oryginalna wiadomość --------
Od: "sekretariat@szpitalslubice.pl" <sekretariat@szpitalslubice.pl>
Do: sprawa-17142@fedrowanie.siecobywatelska.pl
Data: 31 październik 2019 o 09:36
Temat: NZOZ Szpital im. prof. Z. religi w Słubicach Sp. z o.o. - udzielenie
informacji publicznej
Dzień dobry.
W załączeniu przesyłamy Państwu skan odpowiedzi na wniosek o udzielenie
informacji publicznej z dnia 17 października.
Z poważaniem
Czesław Tatarski
Koordynator Działu
Organizacyjno-Administracyjnego
NZOZ Szpital im. prof. Z. Religi w Słubicach Sp. z o. o.
ul.Nadodrzańska 6
69-100 Słubice
tel. 95 750 1410 fax 95 758 2203
email: sekretariat@szpitalslubice.pl
www.szpitalslubice.pl
Uwaga:
Informacje, które zawiera niniejsza korespondencja są poufne i skierowane tylko
i wyłącznie do adresata. Jeśli e-mail odebrany został przypadkowo lub w wyniku
zaistniałej pomyłki, informujemy, że jej rozpowszechnianie, kopiowanie,
rozprowadzanie lub inne działanie o podobnym charakterze jest zabronione.
Prosimy o niezwłoczne poinformowanie nadawcy o fakcie jej otrzymania oraz trwałe
usunięcie wiadomości bez otwierania załączników.
Z
FW: Wysyłanie wiadomości e-mail: odpowiedz na e-maila przez WARMIŃSKO-MAZURSKIE CENTRUM CHORÓB PŁUC W OLSZTYNIE w sprawie Żywienie w szpitalach #923
1-----Original Message-----
From: Danuta Piasecka <dpiasecka@pulmonologia.olsztyn.pl>
Sent: Wednesday, November 27, 2019 8:49 AM
To: sekretariat@pulmonologia.olsztyn.pl
Subject: FW: Wysyłanie wiadomości e-mail: odpowiedz na e-maila
Importance: HighUprzejmie informuję, że w dniu 28.10.19 została wysłana odpowiedź na państwa
wniosek dwukrotnie: tj w godz 09,48 oraz 9,51 z wysoką ważnością.
Dietetyk SPZGiChP w Olsztynie
Danuta Piasecka-----Original Message-----
From: Danuta Piasecka [mailto:dpiasecka@pulmonologia.olsztyn.pl]
Sent: Monday, October 28, 2019 9:48 AM
To: 'sprawa17328@fedrowanie.siecobywatelska.pl'
Subject: Wysyłanie wiadomości e-mail: odpowiedz na e-maila
Importance: High
Wiadomość jest gotowa do wysłania wraz z następującymi załącznikami (plikami
lub łączami):odpowiedz na e-maila
Fwd: FW: Wysyłanie wiadomości e-mail: odpowiedz na e-maila przez WARMIŃSKO-MAZURSKIE CENTRUM CHORÓB PŁUC W OLSZTYNIE w sprawie Żywienie w szpitalach #923
---------- Forwarded message ---------
Od: Danuta Piasecka <dpiasecka@pulmonologia.olsztyn.pl>
Date: śr., 27 lis 2019 o 08:59
Subject: FW: Wysyłanie wiadomości e-mail: odpowiedz na e-maila
To: <biuro@siecobywatelska.pl>
-----Original Message-----
From: Danuta Piasecka [mailto:dpiasecka@pulmonologia.olsztyn.pl]
Sent: Wednesday, November 27, 2019 8:49 AM
To: 'sekretariat@pulmonologia.olsztyn.pl'
Subject: FW: Wysyłanie wiadomości e-mail: odpowiedz na e-maila
Importance: High
Uprzejmie informuję, że w dniu 28.10.19 została wysłana odpowiedź na państwa
wniosek dwukrotnie: tj w godz 09,48 oraz 9,51 z wysoką ważnością.
Dietetyk SPZGiChP w Olsztynie
Danuta Piasecka
-----Original Message-----
From: Danuta Piasecka [mailto:dpiasecka@pulmonologia.olsztyn.pl]
Sent: Monday, October 28, 2019 9:48 AM
To: 'sprawa17328@fedrowanie.siecobywatelska.pl'
Subject: Wysyłanie wiadomości e-mail: odpowiedz na e-maila
Importance: High
Wiadomość jest gotowa do wysłania wraz z następującymi załącznikami (plikami
lub łączami):
odpowiedz na e-maila
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ W PRZYSUSZE w sprawie Żywienie w szpitalach #963
Twoja wiadomość
Do: sekretariat@spzzozprzysucha.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 19:24
odczytano w dniu 2019-11-27 09:00.
Re: Wniosek o informację publiczną przez POWIATOWY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ w sprawie Żywienie w szpitalach #806
Dzień dobry
Odpowiadając na Państwa pismo o udzielenie informacji publicznej z dnia
17.10.2019 informuję, iż w dniu 31.10.2019 r o godz. 13.20
wysłaliśmy odpowiedź na adres mailowy .
Przesyłam ponownie odpowiedź na wniosek o udostępnienie informacji
publicznej z dnia 17.10.2019r wraz z potwierdzeniem wysłania w dniu
31.10.2019
Pozdrawiam Joanna Barwińska - sekretariat PZZOZ
1W dniu 2019-11-26 19:23, sprawa-17211@fedrowanie.siecobywatelska.pl
napisał(a):
> Szanowni Państwo,
>
> 17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o
> następującej treści:
>
> Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy
> dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska
> Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji
> publicznych:
>
> 1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o
> bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę
> cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu
> jego/ich obowiązków.
> 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
> 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
> dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym
> pacjentów?
> 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
> przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
> 5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej?
> Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną
> kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do
> przygotowania posiłków?
> 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów
> używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość
> odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości
> konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej
> udostępnienie.
> 7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych
> pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one
> się odbywają?
> 8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią
> ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak
> często one się odbywają?
> 9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
> zatrudnienia dietetyka?
> 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
> niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę
> odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
> 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego
> żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018
> roku.
> 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z
> zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
> 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez
> szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza
> lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła
> internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
> 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety
> wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki
> sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
> 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską
> lub wegańską?
> 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe
> wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran,
> dostarczające dodatkowe ilości białka)?
>
> Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy
> Państwa do niezwłocznego jej udzielenia.
>
> --
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872 --
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872 > W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-17
> 09:09:53.780700+00:00 z > adresu sekretariat.czeladz@pzzoz.bedzin.pl:
>> To jest potwierdzenie > dostarczenia Twojej wiadomości Do: > >
> sekretariat@pzzoz.bedzin.pl Temat: Wniosek o informację > publiczną
>> Data: 2019-10-17 10:39 Uwaga: To potwierdzenie > dostarczenia
> wiadomości > oznacza tylko, że wiadomość została > wyświetlona
> na komputerze adresata. Nie ma > żadnej gwarancji, że > odbiorca
> przeczytał czy też zrozumiał treść wiadomości.
Re: Wniosek oinformację publiczną przez ANDRZEJ OSTASZEWSKI w sprawie Żywienie w szpitalach #506
> Nie dotyczy mamy chirurgię jednego dnia
>
> 17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o następującej
> treści:
> Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy
> dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska
> Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji
> publicznych:
>
> 1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie
> zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to
> wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
> 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
> 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
> dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
> 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
> przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
> 5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
> tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent
> przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
> 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych
> do przygotowania posiłków ? chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną
> posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli
> tak, wnosimy o jej udostępnienie.
> 7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto
> (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
> 8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość
> pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się
> odbywają?
> 9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
> zatrudnienia dietetyka?
> 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
> niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną
> za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
> 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
> /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
> 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu
> zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
> 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital
> wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
> dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje
> szpitala).
> 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej
> przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób
> zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
> 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub
> wegańską?
> 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające
> powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe
> ilości białka)?
>
> Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy Państwa
> do niezwłocznego jej udzielenia.
>
> --
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872
>
>
> --
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872
>
>
>> W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-17 08:19:53.138154+00:00 z
>> adresu info@iatros.pl: > Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji
>> RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do > informacji publicznej,
>> stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o >
>> udostępnienie następujących informacji publicznych: 1. Czy w
>> szpitalu > zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie
>> zatrudnienie przez > szpital, a nie przez firmę cateringową).
>> Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie > zakresu jego/ich
>> obowiązków. 2. Ilu pacjentów przypada na jednego >
>> zatrudnionego dietetyka? 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość
>> uzyskania > indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki
>> sposób informuje się o tym > pacjentów? 4. Jaka jest wysokość
>> całościowej dziennej stawki żywieniowej > przypadającej na 1
>> pacjenta szpitala? 5. Czy szpital korzysta z usług >
>> zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej
>> umowie określono > minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup
>> składników użytych do > przygotowania posiłków? 6. Czy
>> szpital posiada dokumentację regulującą > jakość produktów
>> używanych do przygotowania posiłków ? chodzi o wartość odżywczą > i
>> kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów,
>> barwników, > dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie. 7.
>> Czy w szpitalu > kontroluje się jakość posiłków podawanych
>> pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada > za te kontrole i jak często
>> one się odbywają? 8. Czy w szpitalu kontroluje > się, czy
>> pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko)
>> odpowiada > za te kontrole i jak często one się odbywają? 9.
>> Czy w umowie z zewnętrzną > firmą cateringową określono wymóg
>> zatrudnienia dietetyka? 10. Czy w > szpitalu istnieje
>> procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia >
>> bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w
>> sprawie > zgłoszenia ww. skarg? 11. Prosimy o podanie liczba
>> skarg dotyczących > niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu
>> zgłoszonych do szpitala w 2017 i > 2018 roku. 12. Czy w 2018
>> r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z > zakresu zasad
>> prawidłowego żywienia chorych w szpitalu? 13. Prosimy o >
>> podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze
>> wskazaniem > źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
>> dietetyka/publikacje > naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne
>> regulacje szpitala). 14. Jeśli > szpital nie jest w stanie
>> zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. >
>> bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas
>> posiłki > pacjentowi? 15. Czy na życzenie pacjenta szpital
>> zapewnia dietę > wegetariańską lub wegańską? 16. Czy szpital
>> zapewnia chorym doustne > suplementy pokarmowe wspomagające powrót
>> do zdrowia (np. wspomagające gojenie > ran, dostarczające dodatkowe
>> ilości białka)? Wnosimy o udostępnienie > wskazanych informacji
>> w formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}} Szymon > Osowski i
>> Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami >
>> reprezentacji
>
Przeczytane: Wniosek o informację publiczną przez MAZOWIECKI SZPITAL ALLENORT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #487
Twoja wiadomość
Do: Szpital
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: wtorek, 26 listopada 2019 21:54:49 (UTC+01:00) Sarajevo, Skopje, Warsaw, Zagreb
została przeczytana: środa, 27 listopada 2019 09:02:01 (UTC+01:00) Sarajevo, Skopje, Warsaw, Zagreb.
RE: Wniosek o informację publiczną przez Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych im. St. Kryzana w sprawie Żywienie w szpitalach #361
W załączeniu odpowiedź.
podpis
7
From: sprawa-16766@fedrowanie.siecobywatelska.pl [mailto:sprawa-16766@fedrowanie.siecobywatelska.pl]
Sent: Tuesday, November 26, 2019 3:13 PM
To: szpital@kocborowo.pl
Subject: Wniosek o informację publiczną
Szanowni Państwo,
15 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o następującej treści:
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy Państwa do niezwłocznego jej udzielenia.
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872> W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-15 20:49:35.483205+00:00 z > adresu szpital@kocborowo.pl: > Na podstawie art. 61 ust. 1 i > Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do > informacji > publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o > > udostępnienie następujących informacji publicznych: 1. Czy > w szpitalu > zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o > bezpośrednie zatrudnienie przez > szpital, a nie przez firmę > cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie > zakresu > jego/ich obowiązków. 2. Ilu pacjentów przypada na jednego > > zatrudnionego dietetyka? 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość > uzyskania > indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki > sposób informuje się o tym > pacjentów? 4. Jaka jest wysokość > całościowej dziennej stawki żywieniowej > przypadającej na 1 > pacjenta szpitala? 5. Czy szpital korzysta z usług > > zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej > umowie określono > minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup > składników użytych do > przygotowania posiłków? 6. Czy > szpital posiada dokumentację regulującą > jakość produktów > używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą > i > kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, > barwników, > dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie. 7. > Czy w szpitalu > kontroluje się jakość posiłków podawanych > pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada > za te kontrole i jak często > one się odbywają? 8. Czy w szpitalu kontroluje > się, czy > pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) > odpowiada > za te kontrole i jak często one się odbywają? 9. > Czy w umowie z zewnętrzną > firmą cateringową określono wymóg > zatrudnienia dietetyka? 10. Czy w > szpitalu istnieje > procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia > > bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w > sprawie > zgłoszenia ww. skarg? 11. Prosimy o podanie liczba > skarg dotyczących > niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu > zgłoszonych do szpitala w 2017 i > 2018 roku. 12. Czy w 2018 > r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z > zakresu zasad > prawidłowego żywienia chorych w szpitalu? 13. Prosimy o > > podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze > wskazaniem > źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza > dietetyka/publikacje > naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne > regulacje szpitala). 14. Jeśli > szpital nie jest w stanie > zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. > > bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas > posiłki > pacjentowi? 15. Czy na życzenie pacjenta szpital > zapewnia dietę > wegetariańską lub wegańską? 16. Czy szpital > zapewnia chorym doustne > suplementy pokarmowe wspomagające powrót > do zdrowia (np. wspomagające gojenie > ran, dostarczające dodatkowe > ilości białka)? Wnosimy o udostępnienie > wskazanych informacji > w formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}} Szymon > Osowski i > Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami > > reprezentacji Obraz usunięty przez nadawcę.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez SZPITAL OGÓLNY W WYSOKIEM MAZOWIECKIEM w sprawie Żywienie w szpitalach #303
Twoja wiadomość
Do: sekretariat@szpitalwysmaz.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 21:54
odczytano w dniu 2019-11-27 08:57.
Przeczytano: ***SPAM*** Wniosek o informację publiczną przez Mazowiecki Szpital Bródnowski Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w sprawie Żywienie w szpitalach #488
Twoja wiadomość
Do: sekretariat@brodnowski.pl
Temat: ***SPAM*** Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 26.11.2019 22:21
odczytano w dniu 27.11.2019 08:52.
Re: Fwd: Wniosek o informację publiczną przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W KOLE w sprawie Żywienie w szpitalach #889
Szanowni Państwo,
dziękuję za przypomnienie, niezwłocznie zajmę się sprawą
W dniu 2019-11-27 o 07:42, Sekretariat SPZOZ Koło pisze:
--
Urszula Jaskuła
Inspektor Ochrony Danych
Pełnomocnik ds. systemu jakości
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul.Ks.J.Poniatowskiego 25
62-600 Koło
tel. 63 2626150
e-mail: urszula.jaskula@spzozkolo.pl
Wiadomość ta jest przeznaczona jedynie dla osoby lub podmiotu będącego jej adresatem i może zawierać poufne lub uprzywilejowane informacje. Zakazane jest przeglądanie, przesyłanie, rozpowszechnianie lub inne wykorzystywanie tych informacji, jak również podejmowanie działań na ich podstawie, przez osoby lub podmioty inne niż zamierzony adresat. Jeśli otrzymali Państwo tę wiadomość przez pomyłkę, prosimy o poinformowanie nadawcy i usunięcie jej z komputera.
Szanowni Państwo,
dziękuję za przypomnienie, niezwłocznie zajmę się sprawą
W dniu 2019-11-27 o 07:42, Sekretariat SPZOZ Koło pisze:
>
> Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy
> dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska
> Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji
> publicznych:
>
> 1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o
> bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę
> cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich
> obowiązków.
> 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
> 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
> dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
> 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
> przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
> 5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
> tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent
> przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
> 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów
> używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i
> kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników,
> dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
> 7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom?
> Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
> 8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią
> ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często
> one się odbywają?
> 9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
> zatrudnienia dietetyka?
> 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
> niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę
> odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
> 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
> /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
> 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z
> zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
> 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital
> wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
> dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje
> szpitala).
> 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety
> wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki
> sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
> 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub
> wegańską?
> 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe
> wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran,
> dostarczające dodatkowe ilości białka)?
>--
Urszula Jaskuła
Inspektor Ochrony Danych
Pełnomocnik ds. systemu jakościSamodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul.Ks.J.Poniatowskiego 25
62-600 Koło
tel. 63 2626150
e-mail: urszula.jaskula@spzozkolo.plWiadomość ta jest przeznaczona jedynie dla osoby lub podmiotu będącego jej adresatem i może zawierać poufne lub uprzywilejowane informacje. Zakazane jest przeglądanie, przesyłanie, rozpowszechnianie lub inne wykorzystywanie tych informacji, jak również podejmowanie działań na ich podstawie, przez osoby lub podmioty inne niż zamierzony adresat. Jeśli otrzymali Państwo tę wiadomość przez pomyłkę, prosimy o poinformowanie nadawcy i usunięcie jej z komputera.
Re: Wniosek o informację publiczną przez I-KAR SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #641
Szanowni Państwo,
Niniejszym informuje, iż przesłany wniosek nie dotyczy firmy I-Kar Sp. z
o.o.
Z poważaniem
Agnieszka Nowak Klocek
wt., 26 lis 2019 o 21:01 <sprawa-17046@fedrowanie.siecobywatelska.pl>
napisał(a):
> Szanowni Państwo,
>
> 17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o następującej
> treści:
>
> Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy
> dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog
> Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
>
> 1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie
> zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to
> wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
> 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
> 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
> dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
> 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
> przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
> 5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
> tak, to czy
> w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na
> zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
> 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych
> do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków
> oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak,
> wnosimy o jej udostępnienie.
> 7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto
> (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
> 8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość
> pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się
> odbywają?
> 9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
> zatrudnienia dietetyka?
> 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
> niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną
> za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
> 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
> /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
> 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu
> zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
> 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital
> wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
> dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje
> szpitala).
> 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej
> przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób
> zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
> 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub
> wegańską?
> 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające
> powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe
> ilości białka)?
>
> Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy Państwa
> do niezwłocznego jej udzielenia.
>
> --
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872
> --
>
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872
> > W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-17 08:25:07.794506+00:00 z > adresu
> biuro@i-kar.pl: > Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji > RP i art.
> 10 ust. 1 ustawy dostępie do > informacji publicznej, > stowarzyszenie Sieć
> Obywatelska Watchdog Polska wnosi o > > udostępnienie następujących
> informacji publicznych: 1. Czy w > szpitalu > zatrudniono
> dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie > zatrudnienie przez >
> szpital, a nie przez firmę cateringową). > Jeżeli tak, to wnosimy o
> udostępnienie > zakresu jego/ich > obowiązków. 2. Ilu pacjentów przypada na
> jednego > > zatrudnionego dietetyka? 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość >
> uzyskania > indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki > sposób
> informuje się o tym > pacjentów? 4. Jaka jest wysokość > całościowej
> dziennej stawki żywieniowej > przypadającej na 1 > pacjenta szpitala? 5.
> Czy szpital korzysta z usług > > zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
> tak, to czy w podpisanej > umowie określono > minimalną kwotę/procent
> przeznaczone na zakup > składników użytych do > przygotowania posiłków? 6.
> Czy > szpital posiada dokumentację regulującą > jakość produktów >
> używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą > i >
> kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, > barwników, >
> dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie. 7. > Czy w szpitalu >
> kontroluje się jakość posiłków podawanych > pacjentom? Kto (stanowisko)
> odpowiada > za te kontrole i jak często > one się odbywają? 8. Czy w
> szpitalu kontroluje > się, czy > pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu?
> Kto (stanowisko) > odpowiada > za te kontrole i jak często one się
> odbywają? 9. > Czy w umowie z zewnętrzną > firmą cateringową określono
> wymóg > zatrudnienia dietetyka? 10. Czy w > szpitalu istnieje > procedura
> zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia > > bądź zatrucia? Czy
> wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w > sprawie > zgłoszenia ww.
> skarg? 11. Prosimy o podanie liczba > skarg dotyczących > niewłaściwego
> żywienia /zatrucia w szpitalu > zgłoszonych do szpitala w 2017 i > 2018
> roku. 12. Czy w 2018 > r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z >
> zakresu zasad > prawidłowego żywienia chorych w szpitalu? 13. Prosimy o > >
> podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze >
> wskazaniem > źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza >
> dietetyka/publikacje > naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne > regulacje
> szpitala). 14. Jeśli > szpital nie jest w stanie > zapewnić pacjentowi
> diety wskazanej przez lekarza (np. > > bezmlecznej czy bezglutenowej), to w
> jaki sposób zapewnia wówczas > posiłki > pacjentowi? 15. Czy na życzenie
> pacjenta szpital > zapewnia dietę > wegetariańską lub wegańską? 16. Czy
> szpital > zapewnia chorym doustne > suplementy pokarmowe wspomagające
> powrót > do zdrowia (np. wspomagające gojenie > ran, dostarczające
> dodatkowe > ilości białka)? Wnosimy o udostępnienie > wskazanych informacji
> > w formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}} Szymon > Osowski i >
> Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami > >
> reprezentacji
>
Przeczytano: ***SPAM*** Wniosek o informację publiczną przez Mazowiecki Szpital Bródnowski Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w sprawie Żywienie w szpitalach #488
Twoja wiadomość
Do: sekretariat@brodnowski.pl
Temat: ***SPAM*** Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 26.11.2019 22:23
odczytano w dniu 27.11.2019 08:50.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez Centrum Kardiologii Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w sprawie Żywienie w szpitalach #547
Twoja wiadomość
Do: administracja@centrumkardiologii.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 26.11.2019 19:07
odczytano w dniu 27.11.2019 08:50.
Nie przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez Centrum Medyczne św. Łukasza Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w sprawie Żywienie w szpitalach #575
Twoja wiadomość
Do: recepcja@cmlukasza.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 26.11.2019 18:48
usunięto w dniu 27.11.2019 08:47.
Fwd: Centrum Opieki Medycznej w Jarosławiu przez CENTRUM OPIEKI MEDYCZNEJ w sprawie Żywienie w szpitalach #582
Dzień dobry,
odpowiedzi na pytania zostały przesłane z adresu diety@comjar.pl w dniu
31.10.2019 na podany przez państwa adres e-mail.
Pozdrawiam
Marzena Baran
-------- Wiadomość oryginalna --------
Temat: Centrum Opieki Medycznej w Jarosławiu
Data: 2019-10-31 10:28
Od: Sekcja Higieny Żywności i Żywienia <diety@comjar.pl>
Do: sprawa-16987@fedrowanie.siecobywatelska.pl
Witam
W załączniku odpowiedzi na pismo z dnia 17.10.2019r.
--
Pozdrawiam,
Szymuś Paulina
Centrum Opieki Medycznej w Jarosławiu
37-500 Jarosław
ul. 3 Maja 70
Re: Wniosek o informację publiczną przez ROMAN ELIAS w sprawie Żywienie w szpitalach #831
Nie dotyczy nas to pismo nie mamy szpitala a jedynie oddział jednego
dnia pacjenci nie maja podawanych posiłków
W dniu 2019-11-26 o 20:12, sprawa-17236@fedrowanie.siecobywatelska.pl pisze:
--
Pozdrawiam
Mirela Rzepecka
ADO-MED 2 Roman Elias
ul.Batorego 19, 41-506 Chorzów
(32)784 35 19
Nie dotyczy nas to pismo nie mamy szpitala a jedynie oddział jednego
dnia pacjenci nie maja podawanych posiłkówW dniu 2019-11-26 o 20:12, sprawa-17236@fedrowanie.siecobywatelska.pl pisze:
>
> Szanowni Państwo,
>
> 17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o
> następującej treści:
>
> Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy
> dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska
> Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji
> publicznych:
>
> 1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o
> bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę
> cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich
> obowiązków.
> 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
> 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
> dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
> 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
> przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
> 5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
> tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent
> przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
> 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów
> używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i
> kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników,
> dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
> 7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom?
> Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
> 8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią
> ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często
> one się odbywają?
> 9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
> zatrudnienia dietetyka?
> 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
> niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę
> odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
> 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
> /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
> 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z
> zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
> 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital
> wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
> dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje
> szpitala).
> 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety
> wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki
> sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
> 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub
> wegańską?
> 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe
> wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran,
> dostarczające dodatkowe ilości białka)?
>
> Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy
> Państwa do niezwłocznego jej udzielenia.
>
> --
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872
>
> --
>
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872
>
> > W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-17 08:39:48.251241+00:00 z >
> adresu adomed2@adomed2.com.pl: > Na podstawie art. 61 ust. 1 i >
> Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do > informacji >
> publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o >
> > udostępnienie następujących informacji publicznych: 1. Czy > w
> szpitalu > zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o > bezpośrednie
> zatrudnienie przez > szpital, a nie przez firmę > cateringową). Jeżeli
> tak, to wnosimy o udostępnienie > zakresu > jego/ich obowiązków. 2.
> Ilu pacjentów przypada na jednego > > zatrudnionego dietetyka? 3. Czy
> w szpitalu istnieje możliwość > uzyskania > indywidualnej porady
> dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki > sposób informuje się o tym >
> pacjentów? 4. Jaka jest wysokość > całościowej dziennej stawki
> żywieniowej > przypadającej na 1 > pacjenta szpitala? 5. Czy szpital
> korzysta z usług > > zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to
> czy w podpisanej > umowie określono > minimalną kwotę/procent
> przeznaczone na zakup > składników użytych do > przygotowania
> posiłków? 6. Czy > szpital posiada dokumentację regulującą > jakość
> produktów > używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość
> odżywczą > i > kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości
> konserwantów, > barwników, > dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej
> udostępnienie. 7. > Czy w szpitalu > kontroluje się jakość posiłków
> podawanych > pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada > za te kontrole i
> jak często > one się odbywają? 8. Czy w szpitalu kontroluje > się, czy
> > pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) >
> odpowiada > za te kontrole i jak często one się odbywają? 9. > Czy w
> umowie z zewnętrzną > firmą cateringową określono wymóg > zatrudnienia
> dietetyka? 10. Czy w > szpitalu istnieje > procedura zgłaszania skarg
> dotyczących niewłaściwego żywienia > > bądź zatrucia? Czy wyznaczono
> osobę odpowiedzialną za kontakt w > sprawie > zgłoszenia ww. skarg?
> 11. Prosimy o podanie liczba > skarg dotyczących > niewłaściwego
> żywienia /zatrucia w szpitalu > zgłoszonych do szpitala w 2017 i >
> 2018 roku. 12. Czy w 2018 > r. lekarze przechodzili jakiekolwiek
> szkolenie z > zakresu zasad > prawidłowego żywienia chorych w
> szpitalu? 13. Prosimy o > > podanie liczby i rodzajów diet stosowanych
> przez szpital wraz ze > wskazaniem > źródeł ich opracowania (wiedza
> lekarza/wiedza > dietetyka/publikacje > naukowe/źródła
> internetowe/wewnętrzne > regulacje szpitala). 14. Jeśli > szpital nie
> jest w stanie > zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np.
> > > bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas
> > posiłki > pacjentowi? 15. Czy na życzenie pacjenta szpital >
> zapewnia dietę > wegetariańską lub wegańską? 16. Czy szpital >
> zapewnia chorym doustne > suplementy pokarmowe wspomagające powrót >
> do zdrowia (np. wspomagające gojenie > ran, dostarczające dodatkowe >
> ilości białka)? Wnosimy o udostępnienie > wskazanych informacji > w
> formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}} Szymon > Osowski i >
> Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami > >
> reprezentacji--
Pozdrawiam
Mirela Rzepecka
ADO-MED 2 Roman Elias
ul.Batorego 19, 41-506 Chorzów
(32)784 35 19
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez CENTRUM DIAGNOSTYCZNO - TERAPEUTYCZNE "MEDICUS" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #546
Twoja wiadomość
Do: cdtmedicus@cdtmedicus.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 19:58
odczytano w dniu 2019-11-27 08:39.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez BESKIDZKIE CENTRUM MEDYCZNE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #526
Twoja wiadomość
Do: bcm@bcm.bielsko.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 26.11.2019 21:18
odczytano w dniu 27.11.2019 08:37.
Read: Wniosek o informację publiczną przez NU-MED CENTRUM DIAGNOSTYKI I TERAPII ONKOLOGICZNEJ ZAMOŚĆ SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #752
Twoja wiadomość
Do: Sekretariat ZAM
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: wtorek, 26 listopada 2019 19:25:08 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb
została przeczytana: środa, 27 listopada 2019 08:35:41 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115