Województwo Liczba spraw Liczba spraw w kwarantannie
Dolnośląskie860
Kujawsko-Pomorskie520
Lubelskie590
Lubuskie310
Łódzkie720
Małopolskie710
Mazowieckie1500
Opolskie290
Podkarpackie470
Podlaskie400
Pomorskie540
Śląskie1610
Świętokrzyskie270
Warmińsko-Mazurskie410
Wielkopolskie900
Zachodniopomorskie500

Listy

RE: Wniosek o informację publiczną przez POWIATOWE CENTRUM MEDYCZNE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ W BRANIEWIE w sprawie Żywienie w szpitalach #792

Zobacz załączony i dzięki!

Kliknij załącznik, aby otworzyć lub zapisać wersję raportu przyjazną dla drukarki.

pcm@szpital-braniewo.home.pl
Szpital-braniewo.home

Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:

1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?

Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: sprawa-17197@fedrowanie.siecobywatelska.pl

Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji

--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872

1

Re: Wniosek o informację publiczną przez Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Kazimierzy Wielkiej w sprawie Żywienie w szpitalach #932

W odpowiedzi na wniosek o informacji publicznej przesyłamy poniżej
odpowiedzi:

1.

Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o
bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę
cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu
jego/ich obowiązków.   - *Nie*
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka? - *nie
dotyczy*
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym
pacjentów? - *nie*
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
przypadającej na 1 pacjenta szpitala? *ok. 12 zł.*
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej?
Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną
kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do
przygotowania posiłków? -*nie*
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów
używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i
kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów,
barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie. *tak ,
żywienie według norm RDA*
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych
pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często
one się odbywają? *- codziennie system HACAP - osoby odpowiedzialne
za żywienie zbiorowe.*
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią
ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak
często one się odbywają?*- nie*
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
zatrudnienia dietetyka?*- nie dotyczy*
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę
odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg? *- skargi
mogą być zgłoszone indywidualnie do Dyrekcji /Kuchni powyższe nie są
objęte procedurą ewentualne zatrucia zgłaszają pielęgniarki do
Zespołu Zakażeń Szpitalnych*
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego
żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018
roku. *- nie wpłynęło*
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z
zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu? *tak*
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez
szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza
lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła
internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala). *-dieta podstawowa,dieta
z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów,dieta
bezmleczna,dieta bezglutenowa,diety przemysłowe zamawiane przez
Aptekę Szpitalną, dieta niskotłuszczowa, dieta z ograniczeniem
białka,dieta podstawowa - około 40,dieta z ograniczeniem
łatwoprzyswajalnych węglowodanów - około 25, diety opracowuje się na
podstawie dostępnych publikacji - Podstawy naukowe żywienia w
szpitalach - Zasady prawidłowego żywienia chorych w szpitalu oraz w
oparciu o odbyte kursy z zakresu dietetyki. Szpital oferuje
pozostałe rodzaje diet według klasyfikacji PAN. W chwili
sporządzania wniosku zleceń lekarskich na pozostałe diety nie
odnotowano*
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety
wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w
jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?*- nie dotyczy*
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską
lub wegańską? *-tak*
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe
wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran,
dostarczające dodatkowe ilości białka)?*-tak*

Pozdrawiam

Stanisława Kosiara

Re: Wniosek o informację publiczną przez "MEDISON" Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w sprawie Żywienie w szpitalach #50

RE: Wniosek o informację publiczną przez Nowy Szpital w Świebodzinie Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w sprawie Żywienie w szpitalach #440

dzień dobry,
w nawiązaniu do Państwa wniosku o udostępnienie informacji publicznej, uprzejmie prosimy o wskazanie szczególnie istotnego interesu publicznego, bowiem przygotowanie odpowiedzi na postawione poniżej pytania zmusza nas do dodatkowych czynności wymagających zaangażowania środków ( personelu i sprzętu).
z poważaniem,
[GNSH_stopka_SzymańskaMałgorzata_1]

1

Wysyłanie wiadomości e-mail: sprawa-16740 przez SZPITAL REJONOWY IM. DR JÓZEFA ROSTKA W RACIBORZU w sprawie Żywienie w szpitalach #335

Wiadomość jest gotowa do wysłania wraz z następującymi załącznikami
(plikami lub linkami):
sprawa-16740

Witam,
Proszę o zniszczenie Karty zgłoszeniowej na szkolenie, ponieważ błędnie
została wysłana z waszymi dokumentami
Dziękuję, pozdrawiam

1

RE: Wniosek o informację publiczną przez ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ W CHEŁMNIE w sprawie Żywienie w szpitalach #1043

Dzień Dobry.
W załączeniu odpowiedź na Państwa wniosek o udostępnienie informacji publicznej.

--
Pozdrawiam
Agata Robaczewska
Specjalista ds. Obsługi Sekretariatu
Sekretariat ZOZ Chełmno
(56) 677 26 07

1

FW: Wniosek o informację publiczną przez WOJEWÓDZKI SZPITAL IM. ŚW.OJCA PIO W PRZEMYŚLU w sprawie Żywienie w szpitalach #240

W załączeniu odpowiedź na Państwa wniosek

Zdzisława Litwin

Asystentka Dyrektora

Wojewódzki Szpital Św. Ojca Pio

ul. Monte Cassino 18

Tel. 16 677 50 02

2

Not read: Wniosek o informację publiczną przez Areszt Śledczy w Szczecinie w sprawie Żywienie w szpitalach #514

Twoja wiadomość

Do: Wioletta Przybyłek-Gerke
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: czwartek, 17 października 2019 10:19:53 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb

została usunięta nieprzeczytana: czwartek, 24 października 2019 08:24:21 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb.

Re: Fwd: Wniosek o informację publiczną przez SZPITAL POWIATOWY IM. JANA PAWŁA II W TRZCIANCE w sprawie Żywienie w szpitalach #311

Szanowni Państwo,

w załączeniu przesyłam odpowiedź na Państwa wiadomość.

Z poważaniem,

_________

Paulina Kurowska

Asystent Dyrektora

Szpital Powiatowy im. Jana Pawła II w Trzciance

ul. Gen. W. Sikorskiego 9

64-980 Trzcianka

tel. 67 35 23 208

Informacje o Administratorze oraz sposobie przetwarzania danych osobowych znajdują się w Klauzuli informacyjnej

--- Treść przekazanej wiadomości --- Temat: Wniosek o informację publiczną
Data: Tue, 15 Oct 2019 20:46:43 -0000
Nadawca: sprawa-16716@fedrowanie.siecobywatelska.pl
Odpowiedź-Do: sprawa-16716@fedrowanie.siecobywatelska.pl
Adresat: kancelaria@szpital-trzcianka.pl

Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:

1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?

Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: sprawa-16716@fedrowanie.siecobywatelska.pl

Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji

--

Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872

1

Odpowiedź na wniosek o udostępnienie informacji publicznej przez "GŁOGOWSKI SZPITAL POWIATOWY" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #26

Dzień dobry
W załączeniu przesyłam odpowiedź na wniosek o udostępnienie informacji
publicznej

Dziękuję.
Pozdrawiam.

Ewa Todorov
Kierownik Działu Zarządzania Jakością
Rzecznik Prasowy

tel. +48 695 722 228
tel. +48 76 83 73 125
e.todorov@szpital.glogow.pl mailto:e.todorov@szpital.glogow.pl

Głogowski Szpital Powiatowy sp. z o.o
67- 200 Głogów, ul. Kościuszki 15
www.szpital.glogow.pl http://www.szpital.glogow.pl/

---------------------------------------------

Głogowski Szpital Powiatowy sp. z o.o. z siedzibą w Głogowie, ul. Kościuszki 15
wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla
Wrocławia-Fabrycznej we Wrocławiu,
Wydział IX Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000483416,
NIP 6932175190, kapitał zakładowy 19.000.000,00 złotych, informuje, że jest
administratorem Pana/Pani danych,
otrzymanych / przekazanych w związku z korespondencją prowadzoną drogą
elektroniczną i przetwarza je dla celów wynikających z przedmiotu
korespondencji, w tym związanych z prowadzoną działalnością gospodarczą.
Ma Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych, prawo ich sprostowania, a
także prawo wniesienia sprzeciwu oraz wniesienia umotywowanego żądania
zaprzestania przetwarzania tych danych.
Podanie danych jest dobrowolne. Więcej informacji tutaj
https://www.szpital.glogow.pl/dla-pacjenta/informacje-dla-pacjenta/ .

Niniejsza korespondencja przeznaczona jest wyłącznie dla osoby lub podmiotu, do
którego jest zaadresowana i może zawierać treść o charakterze poufnym lub
zastrzeżonym.
Wygląd w treść e-maila otrzymanego omyłkowo, dalsze jego przekazywanie,
rozpowszechnianie lub innego rodzaju wykorzystanie, bądź podjęcie jakichkolwiek
działań w oparciu o zawarte w nim informacje
przez osobę lub podmiot nie będący jego adresatem, jest niedozwolone. Odbiorca
korespondencji, który otrzymał ją omyłkowo, proszony jest o zawiadomienie
nadawcy i usunięcie tego materiału z komputera.

1

Re: Wniosek o informację publiczną przez POWIATOWE CENTRUM MEDYCZNE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ W BRANIEWIE w sprawie Żywienie w szpitalach #792

If you have questions on this please contact for more information.

Manager

1

Re: Wniosek o informację publiczną przez POWIATOWE CENTRUM MEDYCZNE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ W BRANIEWIE w sprawie Żywienie w szpitalach #792

Thank You

Get Outlook for Android

General Manager

________________________________

Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:

1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?

Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: sprawa-17197@fedrowanie.siecobywatelska.pl

Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji

--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872

1

ODPOWIEDŹ NA WNIOSEK O INFORMACJĘ PUBLICZNĄ przez POWIATOWE CENTRUM ZDROWIA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #798

Pyt. 1 tak jest zatrudniony jeden, bezpośrednio przez szpital.

2. przypada 150-170  pacjentów na jednego dietetyka

3.tak istnieje, pacjentów informuje oddziałowa, pielęgniarki;

4.Stawka całodobowa wynosi 12,40 zł brutto

5. Tak Korzysta z usług Firmy Cateringowej, tak określono minimalną
kwotę  przeznaczoną na zakup składników do przygotowania posiłków " tzw
wsad do kotła"

6. Tak, dietetyk oblicza wartość odżywczą i kaloryczna posiłków .

Pyt.7 tak, dietetyk - codziennie

8. Kontroluje się odpowiednią ilość dostarczana pacjentowi przez dietetyka

9.Tak jest wymóg

10.Tak - jest ankieta badanie satysfakcji pacjenta, gdzie wszelkie uwagi
umieszcza pacjent i są one weryfikowane. Tak jest to Naczelna Pielęgniarka

11.ok.15 (dotyczyły głównie smaku potraw, temperatury , nie było zatruć
w 2017-2018r.

12. Nie

13.Posiadamy Księgę diet opracowaną dla potrzeb pacjenta NA PODSTAWIE
PUBLIKACJI NAUKOWYCH, WIEDZY LEKARZA I DIETETYKA

Diety: 1.ŻYWIENIE W ANOREKSJI, 2. DIETA W REFLUKSIE ŻOŁĄDKOWO-
PRZEŁYKOWYM,3. DIETA  Z OGRANICZENIEM SUBSTANCJI POBUDZAJĄCYCH
WYDZIELANIE SOKU ŻOŁĄDKOWEGO,4. DIETA W NOWOTWORZE ŻOŁĄDKA,5. DIETA PO
RESEKCJI ŻOŁĄDKA,7. DIETA PRZY WRZODZIEJĄCYM ZAPALENIU JELITA GRUBEGO,8.
DIETA W ZESPOLE JELITA DRAŻLIWEGO (IBS),9. DIETA UBOGORESZTKOWA
(BEZRESZTKOWA),10. DIETA BOGATORESZTKOWA,11. DIETA BEZGLUTENOWA-  W
CHOROBIE TRZEWNEJ (CELIAKIA),13. ŻYWIENIE W BULIMII,14. DIETA
NISKOBIAŁKOWA W NIEWYDOLNOŚCI NEREK,15. DIETA Z OGRANICZENIEM ZWIĄZKÓW
PURYNOWYCH (W DNIE),16. DIETA O KONTROLOWANEJ ZAWARTOŚCI KWASÓW
TŁUSZCZOWYCH,17. DIETA PO UDARZE,18. DIETA ŁATWO STRAWNA  CUKRZYCOWA TYP
I,19. DIETA  ŁATWO STRAWNA CUKRZYCOWA TYP II,20. DIETA W NIEDOCZYNNOŚCI
TARCZYCY,21. DIETA W NADCZYNNOŚCI TARCZYCY,22. DIETA W NIEDOKRWISTOŚCI
NIEDOBARWLIWEJ,23. DIETA W NIEDOKRWISTOŚCI NADBARWLIWEJ,24. DIETA ŁATWO
STRAWNA BOGATOBIAŁKOWA,25. DIETA W CHOROBACH REUMATYCZNYCH I
OSTEOPOROZIE,26. DIETA W REUMATOIDALNYM ZAPALENIU STAWÓW,27. DIETA DO
ŻYWIENIA PRZEZ ZGŁĘBNIK LUB PRZETOKĘ WARIANTY I-IV,

14. szpital zapewnia pacjentowi diety indywidualne ( bezmleczne,
bezglutenowe, z celiakią itp.. wszystkie wymienione wyżej a także
indywidualnie reaguje na nietolerancję na różne produkty przez
pacjentów). Dietetyk zgłasza takie indywidualne przypadki do firmy
cateringowej

15. tak zapewnia

16. nie suplementóww postaci napojów multidrinków czy tez suplementacji
w tabletkach szpital  nie zapewnia

2

Re: FW: Wniosek o informację publiczną przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ CENTRUM LECZENIA DZIECI I MŁODZIEŻY W ZABORZE w sprawie Żywienie w szpitalach #394

W odpowiedzi na e-mail z dn. 15.10.2019r. SP ZOZ Centrum Leczenia Dzieci
i Młodzieży w Zaborze informuje:

1. Nie

2. Nie zatrudniamy dietetyka, tylko firma zewnętrzna.

3. Nie

4. 16, 20zł

5. Tak. W umowie nie określono takiej kwoty .

6. załącznik do SIWZ  ( w załączeniu)

7. Tak , Przełożona Pielęgniarek oraz Kierownik Oddziału. Codziennie

8. Jest nadzór nad jedzeniem. Gramowo czy pacjent otrzymuje odpowiednią
porcję kontrolują pracownicy stołówki. Przy anoreksji kontrolują
dodatkowo pielęgniarki czy została całą porcja spożyta.

9. Tak

10. Jeżeli zdarzają się uwagi , są one na bieżąco sprawdzane.

11. 0

12. Nie

13. Diety, które są zlecane pacjentom przez lekarza: lekkostrawna,
niskokaloryczna, wysokokaloryczna, wegetariańska, cukrzycowa,
bezglutenowa , wątrobowa. Opracowywane są przez dietetyka firmy
zewnętrznej.

14. Zlecamy firmie zewnętrznej wykonanie takiej diety.

15. Tak

16. Tak

W dniu 2019-10-22 o 14:22, Aleksandra Rosochacka pisze:

1

odp. na wniosek o udostępnienie informacji publicznej przez WOJEWÓDZKI ZESPÓŁ LECZNICTWA PSYCHIATRYCZNEGO W OLSZTYNIE w sprawie Żywienie w szpitalach #159

Szanowni Państwo,
W załączeniu wnioskowane informacje.
Z poważaniem
--
Andrzej Błaszczyk
Kierownik Działu Organizacyjno - Prawnego i Kadr
Wojewódzki Zespół Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie

1

RE: Wniosek o informację publiczną przez 23 WOJSKOWY SZPITAL UZDROWISKOWO-REHABILITACYJNY SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W LĄDKU ZDROJU w sprawie Żywienie w szpitalach #128

Dzień Dobry

W odpowiedzi:

1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków. TAK

2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka? 350 (średnio)

3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów? TAK - informacje w tym zakresie przekazywane są na zebraniach informacyjnych oraz w trakcie pogadanek i spotkań z pacjentami.

4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala? 9,80 zł

5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków? NIE

6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie? Posiłki są przygotowywane zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia, z uwzględnieniem diet zgodnych ze wskazaniami medycznymi oraz profilem leczenia. W szpitalu nie stosuje się barwników i konserwantów

7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają? Kierownik żywienia – kontrole doraźne, Dietetyk kontrole codzienne.

8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają? NIE

9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka? NIE – brak cateringu

10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg? TAK – W przypadku niewłaściwego żywienia pacjent zgłasza problem kierownikowi żywienia, który podejmuje odpowiednie działania. W przypadku zatrucia, pacjent zgłasza problem pielęgniarce dyżurnej, która uruchamia działania wynikające z procedury PM2 – dotyczące sprawowania opieki pielęgniarskiej w trakcie pobytu pacjenta w szpitalu.

11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku. NIE – Brak skarg

12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu? NIE

13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala). 3 RODZAJE DIET - PODSTAWOWA , LEKKOSTRAWNA, CUKRZYCOWA, opracowane wg. wewnętrznych regulacji szpitala.

14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi? W szczególnych przypadkach, na zlecenie lekarza prowadząco dieta jest przygotowywana.

15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską? NIE

16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)? NIE – Nie dotyczy

W załączeniu: skan obowiązków dietetyka

2

RE: Wniosek o informację publiczną przez CENTRUM LECZENIA OPARZEŃ IM. DR.STANISŁAWA SAKIELA W SIEMIANOWICACH ŚLĄSKICH w sprawie Żywienie w szpitalach #549

W odpowiedzi na Państwa wniosek o udostępnienie informacji publicznej, Centrum Leczenia Oparzeń im. dr. Stanisława Sakiela w Siemianowicach Śląskich (CLO) udziela informacji we wnioskowanym zakresie:

1. CLO zatrudnia 2-ch dietetyków. Zakres obowiązków w załączeniu.

2. Na jednego dietetyka przypada średnio 30-tu pacjentów.

3. Dietetyk pracuje na oddziałach bezpośrednio przy pacjentach i zawsze istnieje możliwość porady żywieniowej. Pacjent przy wypisie otrzymuje kartę dietetyczną ze zaleconą przez lekarza dietą, opracowaną przez dietetyka.

4. Stawka dzienna - 18,70 zł dla każdego rodzaju diety.

5. Szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej. W umowie przetargowej jest określona wartość umowy bez rozgraniczenia wartości na zakup składników użytych do przygotowania posiłków.

6. Dla każdego zestawu posiłków obliczona jest wartość odżywcza i gramatura. Zestawy posiłków są opracowane przez dietetyka szpitala i dołączone do SIWZ. Ilości konserwantów, barwników i innych dodatków nie są ujęte w jadłospisach. Oznaczone są alergeny pokarmowe (przykładowe jadłospisy w załączeniu).

7. Tak. Za kontrolę jakości posiłków odpowiedzialna jest dietetyczka. Kontrola odbywa się podczas każdego posiłku.

8. Tak. Za kontrolę odpowiedzialna jest dietetyczna. Kontrola odbywa się podczas każdego posiłku.

9. W umowie z firmą zewnętrzną nie określono wymogu zatrudnienia dietetyka.

10. W szpitalu istnieje procedura postępowania w razie wystąpienia zatrucia pokarmowego. Dietetyczka jest odpowiedzialna za zgłaszanie i rejestr zdarzeń niepożądanych w przebiegu żywienia pacjentów.

11. W latach 2017- 2018 stwierdzono 8 uwag dotyczących niewłaściwego żywienia. Zatruć pokarmowych nie stwierdzono.

12. W roku 2018 lekarze nie przechodzili szkoleń z zakresu zasad prawidłowego Żywienia pacjentów w szpitalu.

13. W 2018 roku w CLO stosowano następujące rodzaje diet: dieta łatwo strawna – 56, dieta o zmiennej konsystencji – papkowata – 412, dieta o zmiennej konsystencji – płynna – 61, dieta bogato białkowa – 14744, dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów – 1909

Diety zostały opracowane zgodnie z systemem dietetycznym proponowanym przez Instytut Żywności i Żywienia.

14. Szpital jest w stanie zapewnić wszystkie posiłki wskazane przez lekarza.

15. Tak

16. Tak

Joanna Przewoźniak

Kierownik Działu Organizacyjno-Prawnego

kom.: +48 605 628 325

tel.: +48 32 735 76 04

fax: +48 32 735 76 03

<http://www.clo.com.pl/> www.clo.com.pl

logo_png szerokość 4cm

Stopka Śląskie właściwa

5

Re: Wniosek o informację publiczną przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ MINISTERSTWA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI WE WROCŁAWIU w sprawie Żywienie w szpitalach #875

POZDRAWIAM

mgr Urszula Majchrzak
Kierownik Kancelarii
tel. 71 798 46 01
sekretariat@spzozmswia.wroclaw.pl
www.spzoz-msw.wroclaw.pl
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej MSWiA we Wrocławiu
ul. Ołbińska 32, 50-233 Wrocław

W dniu 2019-10-17 o 10:41, sprawa-17280@fedrowanie.siecobywatelska.pl pisze:

2

Szpital Dziecięcy przez Szpital Dziecięcy im.prof.dr.med.Jana Bogdanowicza Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w sprawie Żywienie w szpitalach #362

Przesyłam Państwu odpowiedzi na pytania. Pozdrawiam

1

Re: Wniosek o informację publiczną przez CENTRUM MEDYCZNE UJASTEK SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #576

Szanowni Państwo,
w nawiązaniu do wniosku o informację publiczną, w załączeniu przekazuję
odpowiedź.

Z poważaniem
Beata Janik
Kierownik ds. Administracji

1

Re: Wniosek o informację publiczną przez "SZPITAL POWIATOWY W JAROCINIE" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #2

Dzień dobry,

w załączeniu przesyłam odpowiedzi na Państwa wniosek o udostępnienie
informacji publicznych.

Z poważaniem
Monika Grygiel
sekretariat

W dniu 2019-10-15 o 22:15, sprawa-16407@fedrowanie.siecobywatelska.pl pisze:
--
„Szpital Powiatowy w Jarocinie” Sp. z o.o.

ul. Szpitalna 1, 63-200 Jarocin
Tel.: (062) 33 22 350
Fax: (062) 33 22 359
sekretariat@szpitaljarocin.pl
www.szpitaljarocin.pl

NIP: 6172189328
REGON: 301415604
Sšd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu
IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sšdowego
Numer KRS 0000354792
Kapitał zakładowy 42.152.000,00 PLN

Uwaga: Treœć niniejszej wiadomoœci może być poufna i objęta zakazem jej ujawniania. Jeœli czytelnik niniejszej wiadomoœci nie jest jej zamierzonym adresatem, pracownikiem lub poœrednikiem upoważnionym do jej przekazania adresatowi, niniejszym informujemy, że wszelkie rozprowadzanie, dystrybucja lub powielanie niniejszej wiadomoœci jest zabronione. Jeżeli otrzymałeœ tę wiadomoœć omyłkowo, proszę bezzwłocznie zawiadomić nadawcę wysyłajšc odpowiedŸ na niniejszš wiadomoœć i usunšć jš z poczty.
Dziękujemy „Szpital Powiatowy w Jarocinie” Sp. z o.o.

7

FW: Wniosek o informację publiczną przez Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego w sprawie Żywienie w szpitalach #458

Szanowni Państwo,

W odpowiedzi na złożony przez Państwa drogą elektroniczną wniosek z dnia 15.10.2019 w sprawie uzyskania informacji w zakresie prowadzenia dietetyki przez Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego (dalej Instytut) na podstawie art. 2 ust. 1 i art. 10 ust. 1 ustawy o dostępie do informacji publicznej z dnia 6 września 2001 r., uprzejmie informuję, że Instytut jest w trakcie wygaszania działalności co w konsekwencji doprowadzi do jego likwidacji.
Ze względu na odejście z pracy merytorycznych osób nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na wszystkie zadane pytania, gdyż od 1 lipca br. jedynymi pracownikami, których zatrudnia Instytutu jest jedynie kilku pracowników administracyjnych.
Mając powyższe na uwadze wyjaśniam co następuje:

1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
Ad. 1. Instytutu obecnie nie zatrudnia dietetyka/dietetyków.

2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
Ad. 2. Obecnie nie są przyjmowani pacjenci.

3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
Ad. 3. Ze względu na brak przyjęć pacjentów oraz brakiem zatrudnienia dietetyków nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na pytanie.

4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
Ad. 4. Ze względu na brak przyjęć pacjentów oraz brakiem zatrudnienia dietetyków nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na pytanie.

5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
Ad. 5. Instytut nie korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej.

6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
Ad. 6. Ze względu na brak przyjęć pacjentów oraz brakiem zatrudnienia dietetyków nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na pytanie.

7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
Ad. 7. Ze względu na brak przyjęć pacjentów oraz brakiem zatrudnienia dietetyków nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na pytanie.

8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
Ad. 8. Ze względu na brak przyjęć pacjentów oraz brakiem zatrudnienia dietetyków nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na pytanie.

9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
Ad. 9. Instytut nie korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej. Brak umowy.

10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
Ad. 10. Ze względu na brak przyjęć pacjentów oraz brakiem zatrudnienia dietetyków nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na pytanie.

11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
Ad. 11. Ze względu na brak merytorycznych osób Instytut nie jest wstanie odpowiedzieć na zadane pytanie.

12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
Ad. 12. W aktach pracowniczych nie widnieją zaświadczenia/certyfikaty itp. z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu.

13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
Ad. 13. Ze względu na brak przyjęć pacjentów oraz brakiem zatrudnienia dietetyków nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na pytanie.

14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
Ad. 14. Ze względu na brak przyjęć pacjentów oraz brakiem zatrudnienia dietetyków nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na pytanie.

15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
Ad. 15. Ze względu na brak przyjęć pacjentów oraz brakiem zatrudnienia dietetyków nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na pytanie.

16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?
Ad. 16. Ze względu na brak przyjęć pacjentów oraz brakiem zatrudnienia dietetyków nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na pytanie.

z wyrazami szacunku

---------------------------------------------------------------------
Marcin Ozygała

p.o. Dyrektora
Instytutu Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego
tel: (32) 634 12 82
kom: 515-665-305
e-mail: marcin.ozygala@coi.pl<mailto:marcin.ozygala@coi.pl>, m.ozygala@imp.sosnowiec.pl<mailto:m.ozygala@imp.sosnowiec.pl>

Wiadomość ta jest przeznaczona jedynie dla osoby lub podmiotu, który jest jej adresatem i może zawierać poufne i/lub uprzywilejowane informacje. Zakazane jest jakiekolwiek przeglądanie, przesyłanie, rozpowszechnianie lub inne wykorzystanie tych informacji lub podjęcie jakichkolwiek działań odnośnie tych informacji przez osoby lub podmioty inne niż zamierzony adresat. Jeżeli Państwo otrzymali przez pomyłkę tę informację prosimy o poinformowanie o tym nadawcy i usunięcie tej wiadomości z wszelkich komputerów.

Wniosek oinformację publiczną przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W WOLSZTYNIE w sprawie Żywienie w szpitalach #917

Dzień dobry,

SPZOZ w Wolsztynie przesyła odpowiedzi na poniższe pytania wraz z
załącznikami.

Z poważaniem

--
Sekretariat SPZOZ
w Wolsztynie
ul. Wschowska 3
64-200 Wolsztyn
tel. 68 347-73-55
mail: sekretariat@spzozwolsztyn.pl

W dniu 17.10.2019 o 10:43, sprawa-17322@fedrowanie.siecobywatelska.pl pisze:
--
Sekretariat SPZOZ
w Wolsztynie
ul. Wschowska 3
64-200 Wolsztyn
tel. 68 347-73-55
mail: sekretariat@spzozwolsztyn.pl

2

Re: Wniosek o informację publiczną przez SZPITAL NA WYSPIE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #299

Dzień dobry,

W załączeniu przesyłamy odpowiedzi na pytania.

Z poważaniem
Patrycja Jakubik

3

odpowiedź na wniosek przez WOJEWÓDZKI SZPITAL SPECJALISTYCZNY IM.J.GROMKOWSKIEGO w sprawie Żywienie w szpitalach #260

Dzień dobry,

W odpowiedzi na Państwa wniosek o udostępnienie informacji publicznej, WSS im. J. Gromkowskiego w załączeniu przesyła odpowiedź.

Z poważaniem

Katarzyna Sojka
Inspektor ds. Administracyjnych
Sekcja Organizacyjno - Prawna
Dział Organizacji i Nadzoru
tel. (71) 39-57-587 lub wew. 287
e-mail: ksojka@szpital.wroc.pl
Wojewódzki Szpital Specjalistyczny
im. J. Gromkowskiego
ul. Koszarowa 5, 51-149 Wrocław
www.szpital.wroc.pl<http://www.szpital.wroc.pl/>
NIP: 895-16-31-106, Regon: 000290469

1