Żywienie w szpitalach przez KatarzynaBatkoToluc
Województwo | Liczba spraw | Liczba spraw w kwarantannie |
---|---|---|
Dolnośląskie | 86 | 0 |
Kujawsko-Pomorskie | 52 | 0 |
Lubelskie | 59 | 0 |
Lubuskie | 31 | 0 |
Łódzkie | 72 | 0 |
Małopolskie | 71 | 0 |
Mazowieckie | 150 | 0 |
Opolskie | 29 | 0 |
Podkarpackie | 47 | 0 |
Podlaskie | 40 | 0 |
Pomorskie | 54 | 0 |
Śląskie | 161 | 0 |
Świętokrzyskie | 27 | 0 |
Warmińsko-Mazurskie | 41 | 0 |
Wielkopolskie | 90 | 0 |
Zachodniopomorskie | 50 | 0 |
Listy
odp przez CENTRUM MEDYCZNE MED-GASTR SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #683
Szpital, przyjmuje i wypisuje pacjentów w trybie jednodniowym, co
oznacza że w dniu przyjęcia wykonywany jest zabieg operacyjny i w ciągu
12- 24 godzin pacjent po zbiegu jest wypisywany- co oznacza że pacjent
jest na czczo.
W przypadku gdyby zabieg i pobyt się przedłużył pacjent jest
obsługiwany przez firmę cateringową wg diety indywidualnej -ustalonej
pomiędzy pacjentem i lekarzem operującym.
Ewa Trojak
Odpowiedź na wniosek o informację publiczną przez SZPITAL SPECJALISTYCZNY IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W KRAKOWIE w sprawie Żywienie w szpitalach #194
Szanowni Państwo,
w załączeniu przesyłam informacje dotyczące żywienia
w Szpitalu Specjalistycznym im. S. Żeromskiego w Krakowie.
Z poważaniem,
Edyta Grelewicz
Kancelaria- Szpital Specjalistyczny im. S. Żeromskiego w Krakowie
1>
> Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy
> dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska
> Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji
> publicznych:
>
> 1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o
> bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę
> cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich
> obowiązków.
> 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
> 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
> dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
> 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
> przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
> 5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
> tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent
> przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
> 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów
> używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i
> kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników,
> dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
> 7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom?
> Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
> 8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią
> ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często
> one się odbywają?
> 9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
> zatrudnienia dietetyka?
> 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
> niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę
> odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
> 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
> /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
> 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z
> zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
> 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital
> wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
> dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje
> szpitala).
> 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety
> wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki
> sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
> 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub
> wegańską?
> 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe
> wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran,
> dostarczające dodatkowe ilości białka)?
>
> Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej
> na adres: sprawa-16599@fedrowanie.siecobywatelska.pl
> <mailto:sprawa-16599@fedrowanie.siecobywatelska.pl>
>
> Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z
> zasadami reprezentacji
>
> --
>
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl <http://www.siecobywatelska.pl>
> www.watchdogportal.pl <http://www.watchdogportal.pl>
> www.funduszesoleckie.pl <http://www.funduszesoleckie.pl>
> www.informacjapubliczna.org <http://www.informacjapubliczna.org>
> NIP 526282872
>
Szpital Inflancka przez SZPITAL SPECJALISTYCZNY "INFLANCKA" IM. KRYSI NIŻYŃSKIEJ - "ZAKURZONEJ" W WARSZAWIE w sprawie Żywienie w szpitalach #337
Dzień dobry
W związku z przystąpieniem przez Szpital dorealizacji programu
określonego wRozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 9 sierpnia 2019 r w
sprawie programu pilotażowego „Standard szpitalnego żywienia kobiet w
ciąży i w okresie poporodowym –Dieta Mamy” (Dz.U. 2019 r poz.1537),
dotychczasowe dane są nieaktualne, a z chwilą podpisania umowy z NFZ
Szpital będzie spełniał wszelkie wymagania stawiane w rozporządzeniu.
Jako, że Szpital jest jedno profilowy wszystkie oddziały będą objęte
jednakowym żywieniem.
pozdrawiam
--
Krzysztof Silny
Kierownik Pionu Adminstracyjno-Gospodarczego
Szpital Specjalistyczny „INFLANCKA“
im. Krysi Niżyńskiej „Zakurzonej”
SP ZOZ w Warszawie przy ul. Inflanckiej 6
Tel 797 301 503
e-mail ksilny@inflancka.pl
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez PŁOCKI ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #789
Twoja wiadomość
Do: sekretariat@plockizoz.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-10-17 10:36
odczytano w dniu 2019-10-18 10:29.
[Sekretariat.kopernik] Wniosek o informację publiczną przez COPERNICUS PODMIOT LECZNICZY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #603
Dzień dobry,
nawiązując do otrzymanego 17.10.2019r. wniosku o udostępnienie informacji publicznej, proszę o doprecyzowanie w terminie 7 dni, czy wniosek dotyczy Szpitala im. Mikołaja Kopernika w Gdańsku czy obu szpitali prowadzonych przez COPERNICUS Podmiot Leczniczy Sp. z o.o.
W przypadku braku odpowiedzi w powyższym terminie, wniosek zostanie rozpatrzony jako dotyczący wyłącznie Szpitala im. Mikołaja Kopernika.
Z poważaniem
Anna Dubicka
Zastępca Kierownika
BIURO ZARZĄDU
058 76 40 405
From: Biuro.zarzadu [mailto:biuro.zarzadu-bounces@copernicus.gda.pl] On Behalf Of Rafał Powierza
Sent: Thursday, October 17, 2019 10:43 AM
To: Biuro Zarządu
Subject: [Biuro.zarzadu] Fwd: [Sekretariat.kopernik] Wniosek o informację publiczną
Mail poniżej.
---
Pozdrawiam,
Rafał Powierza
Asystent Zarządutel. (58) 764 0 142
_______________________________________COPERNICUS Podmiot Leczniczy Sp. z o.o.
ul. Nowe Ogrody 1-6, 80-803 Gdańsk
www.copernicus.gda.pl <http://www.copernicus.gda.pl/> sekretariat.kopernik@copernicus.gda.pl <mailto:sekretariat.kopernik@copernicus.gda.pl>
tel. (58) 764 01 00, fax (58) 302 14 16
NIP: 583-31-62-278, REGON: 221964385, KRS: 0000478705
Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku
Kapitał zakładowy: 271 848 000 PLN wpłacony w całości
Rachunek Bankowy: 72 1440 1101 0000 0000 1099 1064
-------- Wiadomość oryginalna --------
Temat:
[Sekretariat.kopernik] Wniosek o informację publiczną
Data:
17-10-2019 10:25
Od:
sprawa-17008@fedrowanie.siecobywatelska.pl
Do:
sekretariat.kopernik@copernicus.gda.pl
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: sprawa-17008@fedrowanie.siecobywatelska.pl
Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872<http://siecobywatelska.emaillabs.info.pl/open/?ot=MjAxOTEwMTcwODI1MDUuMzY0NzUuNDIwMzBAZmVkcm93YW5pZS5zaWVjb2J5d2F0ZWxza2EucGx8VGh1LCAxNyBPY3QgMjAxOSAwODoyNTowNiAtMDAwMHxzZWtyZXRhcmlhdC5rb3Blcm5pa0Bjb3Blcm5pY3VzLmdkYS5wbHwxLnNpZWNvYnl3YXRlbHNrYS5zbXRwfHJlZGdyaWQxfDA%3D>
Potwierdzenie doręczenia wiadomości (wyświetlono) - Wniosek o informację publiczną przez SAMODZIELNY SZPITAL MIEJSKI IM. PCK W BIAŁYMSTOKU w sprawie Żywienie w szpitalach #969
To jest potwierdzenie doręczenia wiadomości, która została wysłana na adres szpitalpck@bialystok.home.pl.
Uwaga: To potwierdzenie doręczenia wiadomości oznacza tylko, że wiadomość została wyświetlona na komputerze adresata. Nie ma żadnej gwarancji, że treść tej wiadomości została przeczytana lub zrozumiana.
Disposition Notification przez Regionalny Ośrodek Psychiatrii Sądowej w Branicach w sprawie Żywienie w szpitalach #828
The message sent on Thu, 17 Oct 2019 08:39:48 -0000 to
ropsbranice@biuletyn.info.pl with subject "Wniosek o informację
publiczną" has been displayed.
This is no guarantee that the message has been read or understood.
Re: Wniosek o informację publiczną przez Szpital Barlinek Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w sprawie Żywienie w szpitalach #355
Witam w załączniku przesyłam pismo z odpowiedzią na wniosek o
informacje publiczną.
Pozdrawiam
Marta Korol
sekretarka
W dniu 15.10.2019 o 22:49, sprawa-16760@fedrowanie.siecobywatelska.pl pisze:
--
Pozdrawiam
Marta Korol
sekretarka
SEKRETARIAT
Szpital Barlinek sp. z o.o.
ul. Szpitalna 10
tel. / fax 95 74 62 502
REGON 000304556, NIP 597-173-4-94
KRS 0000447800
Ks. Rejestr. W-32 000000018358
1Witam w załączniku przesyłam pismo z odpowiedzią na wniosek o
informacje publiczną.Pozdrawiam
Marta Korol
sekretarka
W dniu 15.10.2019 o 22:49, sprawa-16760@fedrowanie.siecobywatelska.pl pisze:
>
> Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy
> dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska
> Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji
> publicznych:
>
> 1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o
> bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę
> cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich
> obowiązków.
> 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
> 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
> dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
> 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
> przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
> 5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
> tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent
> przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
> 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów
> używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i
> kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników,
> dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
> 7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom?
> Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
> 8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią
> ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często
> one się odbywają?
> 9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
> zatrudnienia dietetyka?
> 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
> niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę
> odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
> 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
> /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
> 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z
> zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
> 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital
> wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
> dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje
> szpitala).
> 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety
> wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki
> sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
> 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub
> wegańską?
> 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe
> wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran,
> dostarczające dodatkowe ilości białka)?
>
> Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej
> na adres: sprawa-16760@fedrowanie.siecobywatelska.pl
>
> Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z
> zasadami reprezentacji
>
> --
>
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872
>
--Pozdrawiam
Marta Korol
sekretarkaSEKRETARIAT
Szpital Barlinek sp. z o.o.
ul. Szpitalna 10
tel. / fax 95 74 62 502
REGON 000304556, NIP 597-173-4-94
KRS 0000447800
Ks. Rejestr. W-32 000000018358
(bez tematu) przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ W PIONKACH IM. LECHA I MARII KACZYŃSKICH - PARY PREZYDENCKIEJ w sprawie Żywienie w szpitalach #960
RE: Wniosek o informację publiczną przez Specjalistyczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc w sprawie Żywienie w szpitalach #352
Dzień dobry.
W załączeniu przesyłam odpowiedź na zadane pytania dot. informacji nt. żywienia pacjentów naszego Szpitala.
Z poważaniem
mgr Magdalena Socha
Specjalistyczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc
Koszalin, ul. Niepodległości 44 - 48
1
From: sprawa-16757@fedrowanie.siecobywatelska.pl [mailto:sprawa-16757@fedrowanie.siecobywatelska.pl]
Sent: Tuesday, October 15, 2019 10:50 PM
To: sekretariat@szgichp.med.pl
Subject: Wniosek o informację publiczną
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: sprawa-16757@fedrowanie.siecobywatelska.pl
Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872<http://siecobywatelska.emaillabs.info.pl/open/?ot=MjAxOTEwMTUyMDQ5MzUuMzQxOTcuMjc5NjhAZmVkcm93YW5pZS5zaWVjb2J5d2F0ZWxza2EucGx8VHVlLCAxNSBPY3QgMjAxOSAyMDo0OTozNSAtMDAwMHxzZWtyZXRhcmlhdEBzemdpY2hwLm1lZC5wbHwxLnNpZWNvYnl3YXRlbHNrYS5zbXRwfHJlZGdyaWQxfDA%3D>
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez CENTRUM REHABILITACJI ROLNIKÓW KASY ROLNICZEGO UBEZPIECZENIA SPOŁECZNEGO W JEDLCU w sprawie Żywienie w szpitalach #590
Twoja wiadomość
Do: CRR Jedlec
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 17 października 2019 10:22:48 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb
została przeczytana o godzinie 18 października 2019 08:54:05 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb.
Wniosek o informacje publiczną - odpowiedź przez WOJEWÓDZKI SZPITAL OKULISTYCZNY W KRAKOWIE w sprawie Żywienie w szpitalach #245
dzień dobry,
w załączeniu przesyłam odpowiedź na Państwa wniosek i informacje publiczną .
z poważaniem
--
Wojewódzki Szpital Okulistyczny
w Krakowie
Ewa Jankowska
Zastępca Dyrektora d/s
Administracyjno Ekonomicznych
tel. (12) 6208204 kom 503575687
e-mail: e.jankowska@wso.krakow.pl
http://www.wso.krakow.pl
Not read: Wniosek o informację publiczną przez Zakład Karny Nr 1 we Wrocławiu w sprawie Żywienie w szpitalach #1026
Twoja wiadomość
Do: Joanna Kukła
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: czwartek, 17 października 2019 10:46:02 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb
została usunięta nieprzeczytana: piątek, 18 października 2019 07:49:16 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb.
Not read: Wniosek o informację publiczną przez Areszt Śledczy w Poznaniu w sprawie Żywienie w szpitalach #513
Twoja wiadomość
Do: Stanisław Łyskawa
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: czwartek, 17 października 2019 10:19:53 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb
została usunięta nieprzeczytana: piątek, 18 października 2019 07:00:47 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb.
Potwierdzenie otrzymania: Wniosek o informację publiczną przez STANISŁAW PŁONKA w sprawie Żywienie w szpitalach #985
To jest potwierdzenie dostarczenia Twojej wiadomości
Do: lecznica@lazarz-raciborz.com.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Data: 2019-10-17 10:44
Uwaga: To potwierdzenie dostarczenia wiadomości oznacza tylko, że wiadomość
została wyświetlona na komputerze adresata. Nie ma żadnej gwarancji, że
odbiorca przeczytał czy też zrozumiał treść wiadomości.
Przeczytane: Wniosek o informację publiczną przez NEURO-CARE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA w sprawie Żywienie w szpitalach #718
Twoja wiadomość
Do: Grażyna Kurzeja
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 17 października 2019 10:34:49 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb
została przeczytana o godzinie 17 października 2019 18:42:11 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb.
RE: Wniosek o informację publiczną przez UZDROWISKO KRAKÓW SWOSZOWICE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #1013
Szanowni Państwo,
Spółka nie prowadzi leczenia szpitalnego i nie ma zawartej umowy z NFZ na ten rodzaj świadczeń objętych kodem - leczenie szpitalne (kod: 03/01, skrót: SZP).
Z poważaniem,
Ewelina Waga
Biuro Zarządu
cid:image001.jpg@01D40D3C.DA622150cid:image005.jpg@01D40D3C.DA622150
Tel.: +48 12 254 78 14
Fax: +48 12 650 47 45
E-mail: <mailto:uzdrowisko@uzdrowisko.krakow.pl%0b> uzdrowisko@uzdrowisko.krakow.pl
www: <http://www.uzdrowisko.krakow.pl/> http://www.uzdrowisko.krakow.pl, <http://www.rehabilitacjaswoszowice.pl/> http://www.rehabilitacjaswoszowice.pl
Uzdrowisko Kraków Swoszowice Sp. z o.o., ul. Kąpielowa 70, 30-698 Kraków, Poland
NIP 675-000-06-39, REGON:000289414, KRS 0000283693 Sąd Rejonowy dla Krakowa Śródmieścia
Kapitał zakładowy: 10 186 400,00 zł opłacony w całości
<http://www.uzdrowisko.krakow.pl/kontakt/obowiazek-informacyjny-rodo> Informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych.
3
From: sprawa-17418@fedrowanie.siecobywatelska.pl [mailto:sprawa-17418@fedrowanie.siecobywatelska.pl]
Sent: Thursday, October 17, 2019 10:46 AM
To: uzdrowisko@uzdrowisko.krakow.pl
Subject: Wniosek o informację publiczną
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: sprawa-17418@fedrowanie.siecobywatelska.pl
Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872Obraz usunięty przez nadawcę.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez NEURO-CARE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA w sprawie Żywienie w szpitalach #718
Twoja wiadomość
Do: Gabriela Klodowska
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 17 października 2019 10:34:49 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb
została przeczytana o godzinie 17 października 2019 17:14:45 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb.
RE: Wniosek o informację publiczną przez KLINIKA NOVA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #470
Witam
Informuję, że Klinika Nova Spółka z o.o. posiada wyłącznie kontrakty w ramach chirurgii jednego dnia, tak wiec poniższy zakres pytań nas nie dotyczy
Pozdrawiam
Grzegorz Cylok-Sokołowski
Klinika Nova
Tel. 539 985 771
From: sprawa-16875@fedrowanie.siecobywatelska.pl [mailto:sprawa-16875@fedrowanie.siecobywatelska.pl]
Sent: Tuesday, October 15, 2019 11:06 PM
To: biuro@klinikanova.pl
Subject: Wniosek o informację publiczną
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: sprawa-16875@fedrowanie.siecobywatelska.pl <mailto:sprawa-16875@fedrowanie.siecobywatelska.pl>
Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl <http://www.siecobywatelska.pl>
www.watchdogportal.pl <http://www.watchdogportal.pl>
www.funduszesoleckie.pl <http://www.funduszesoleckie.pl>
www.informacjapubliczna.org <http://www.informacjapubliczna.org>
NIP 526282872<http://siecobywatelska.emaillabs.info.pl/open/?ot=MjAxOTEwMTUyMTA2MDkuMzY0NzUuOTIzOTlAZmVkcm93YW5pZS5zaWVjb2J5d2F0ZWxza2EucGx8VHVlLCAxNSBPY3QgMjAxOSAyMTowNjowOSAtMDAwMHxiaXVyb0BrbGluaWthbm92YS5wbHwxLnNpZWNvYnl3YXRlbHNrYS5zbXRwfHJlZGdyaWQxfDA%3D>
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez NEURO-CARE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA w sprawie Żywienie w szpitalach #718
Twoja wiadomość
Do: Katarzyna Gregorczuk-Fedorowicz
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 17 października 2019 10:34:49 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb
została przeczytana o godzinie 17 października 2019 14:45:05 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb.
Potwierdzenie doręczenia wiadomości (wyświetlono) - Wniosek o informację publiczną przez Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Kazimierzy Wielkiej w sprawie Żywienie w szpitalach #932
To jest potwierdzenie doręczenia wiadomości, która została wysłana na adres zozkw@o2.pl.
Uwaga: To potwierdzenie doręczenia wiadomości oznacza tylko, że wiadomość została wyświetlona na komputerze adresata. Nie ma żadnej gwarancji, że treść tej wiadomości została przeczytana lub zrozumiana.
Ankieta Leszczyńskie Centrum Medyczne Ventriculus Sp. z o. o. przez LESZCZYŃSKIE CENTRUM MEDYCZNE VENTRICULUS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #484
Witam.
W załączniku przesyłam odpowiedzi na zadane pytania ankietowe.
Serdecznie pozdrawiam
Kajzer Katarzyna
Leszczyńskie Centrum Medyczne
Ventriculus Sp. z o.o.
64-100 Leszno, ul. Słowiańska 41
Oddział Szpitalny
tel:510-082-296
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez CENTRUM ZDROWIA MAZOWSZA ZACHODNIEGO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #596
Twoja wiadomość
Do: sekretariat@szpitalzyrardow.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 17.10.2019 10:22
odczytano w dniu 17.10.2019 13:33.
RE: Wniosek o informację publiczną przez "Centrum Medycyny Sportowej" Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w sprawie Żywienie w szpitalach #11
Szanowni Państwo,
w związku z wnioskiem jak poniżej o udostępnienie informacji publicznej, informuję, iż zgodnie z art. 4 ust. 1 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2019 r., poz. 1429 ze zm.), obowiązane do udostępniania informacji publicznej są władze publiczne oraz inne podmioty wykonujące zadania publiczne, w szczególności:
1) organy władzy publicznej;
2) organy samorządów gospodarczych i zawodowych;
3) podmioty reprezentujące zgodnie z odrębnymi przepisami Skarb Państwa;
4) podmioty reprezentujące państwowe osoby prawne albo osoby prawne samorządu terytorialnego oraz podmioty reprezentujące inne państwowe jednostki organizacyjne albo jednostki organizacyjne samorządu terytorialnego;
5) podmioty reprezentujące inne osoby lub jednostki organizacyjne, które wykonują zadania publiczne lub dysponują majątkiem publicznym, oraz osoby prawne, w których Skarb Państwa, jednostki samorządu terytorialnego lub samorządu gospodarczego albo zawodowego mają pozycję dominującą w rozumieniu przepisów o ochronie konkurencji i konsumentów.
Centrum Medycyny Sportowej Sp. z o.o. nie należy do żadnej z kategorii tych podmiotów, nie wykonuje żadnych zadań publicznych, w związku z realizacją których zobligowana byłaby do stosowania ww. ustawy. CMS Sp. z o.o. nie jest związana kontraktem z Narodowym Funduszem Zdrowia, a zatem także nie dysponuje środkami publicznymi. Państwa wniosek nie może być zatem pozytywnie rozpatrzony.
Z poważaniem,
Robert Ferenc – Dyrektor Generalny CMS
From: sprawa-16416@fedrowanie.siecobywatelska.pl [mailto:sprawa-16416@fedrowanie.siecobywatelska.pl]
Sent: Tuesday, October 15, 2019 10:16 PM
To: dyrektor@cms.waw.pl
Subject: Wniosek o informację publiczną
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: sprawa-16416@fedrowanie.siecobywatelska.pl <mailto:sprawa-16416@fedrowanie.siecobywatelska.pl>
Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl <http://www.siecobywatelska.pl>
www.watchdogportal.pl <http://www.watchdogportal.pl>
www.funduszesoleckie.pl <http://www.funduszesoleckie.pl>
www.informacjapubliczna.org <http://www.informacjapubliczna.org>
NIP 526282872<http://siecobywatelska.emaillabs.info.pl/open/?ot=MjAxOTEwMTUyMDE1NDUuMzY0NzUuMzg4MzNAZmVkcm93YW5pZS5zaWVjb2J5d2F0ZWxza2EucGx8VHVlLCAxNSBPY3QgMjAxOSAyMDoxNTo0NSAtMDAwMHxkeXJla3RvckBjbXMud2F3LnBsfDEuc2llY29ieXdhdGVsc2thLnNtdHB8cmVkZ3JpZDF8MA%3D%3D>
Potwierdzenie otrzymania: Wniosek o informację publiczną przez CENTRUM MEDYCZNE MEDYK SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA w sprawie Żywienie w szpitalach #570
To jest potwierdzenie dostarczenia Twojej wiadomości
Do: medyk@medyk.rzeszow.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Data: 2019-10-17 10:22
Uwaga: To potwierdzenie dostarczenia wiadomości oznacza tylko, że wiadomość
została wyświetlona na komputerze adresata. Nie ma żadnej gwarancji, że
odbiorca przeczytał czy też zrozumiał treść wiadomości.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115