- Kontrole punktów gastronomicznych
- Kontrole punktów gastronomicznych #4
Kontrole punktów gastronomicznych #4
Instytucja: |
|
Monitoring: |
|
Liczba listów: |
6 |
Liczba spamu: |
0 |
Status pierwszego wniosku: |
Twardo odrzucony |
Status ostatniego wniosku: |
Dostarczony |
Otrzymano potwierdzenie: |
|
Otrzymano odpowiedź: |
|
Poddany kwarantannie: |
Znormalizowana odpowiedź
Treść
-
Przeczytane: [EXTERNAL] Wniosek o informacje - kontrole punktów gastronomicznych 20-30.06.2024 przez PSSE w Pucku
Ocena LLM: Kategoryzacja AI została pominięta dla listu z automatyczną odpowiedzią. -
odpowiedź przez None
Ocena LLM: A) email jest odpowiedzią z PSSE w Pucku i zawiera odpowiedzi na pytania z wniosku o informację publiczną.Załączniki
- informacja.pdf
Puck dn. 31.07.2024
PAŃSTWOWY POWIATOWY
INSPEKTOR SANITARNY
w PUCKU
SE/HŻŻ/ 461 ki U DL/ 24
71428©fedrowanie.siecobywatelska.pl
W odpowiedzi na Wniosek o udostępnienie listy zakładów skontrolowanych w
okresie 20-30.06.2024r wraz z informacjami o przeprowadzonych kontrolach i postępowaniu w
przypadkach stwierdzenia nieprawidłowości, Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w
Pucku podaje następujące dane:
1)
8)
Punkt małej gastronomii w Żelistrzewie ul. Lipowa 14 - kontrola odbiorowa
(nieprawidłowa procedura usuwania odpadów); przedsiębiorca jeszcze przed
uruchomieniem zakładu okazał prawidłowo przygotowaną procedurę j/w; wydano
decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
Punkt gastronomiczny w Osłoninie ul. Bursztynowa, dz. Nr 4/16 - kontrola
kompleksowa (brak czystości, brak orzeczenia lekarskiego i brak zapisów
dokumentujących prowadzenie kontroli wewnętrznej - przedsiębiorcę ukarano
mandatem w wysokości 100 zł; kontrola sprawdzająca przeprowadzona w miesiącu lipcu
wykazała usunięcie nieprawidłowości j/w; postępowanie administracyjne w sprawie
nałożenia opłaty za czynności kontrolne -w toku,
Punkt gastronomiczny „The Buda I” w Ostrowie ul. Sosnowa 5 - kontrola odbiorowa
(bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
Punkt gastronomiczny „The Buda II” w Ostrowie ul. Sosnowa 5 - kontrola odbiorowa
(bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
Pizzeria „U Jędrka” w Jastrzębiej Górze ul. Lawendowa 4 - kontrola interwencyjna (bez
uwag)
Stołówka w OW „Patryk” we Władysławowie ul. Trałowa 26 — kontrola odbiorowa
(bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu
Stołówka w OW „Baltic Sport” w Chłapowie ul. Żeromskiego 52 - kontrola
sprawdzająca usunięcie nieprawidłowości wykazanych w protokole kontroli nr
366/HŻŻ/DB/14/24 (bez uwag); postępowanie administracyjne w sprawie nałożenia
opłaty za czynności kontrolne - w toku,
Pizzeria „Pizza Amalfi” we Władysławowie ul. Rybacka 10 - kontrola odbiorowa (brak
dokumentu potwierdzającego właściwą jakość wody), przedsiębiorca zlecił badanie
wody i jeszcze przed uruchomieniem zakładu okazał sprawozdanie z tych badań; wydano
Decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
Bar gastronomiczny ,„Le Grand Bufet - bar studencki” w Dębkach ul. Spacerowa 25 —
kontrola odbiorowa (brak procedur opartych na zasadach systemu HACOP i brak umowy
na odbiór zużytego oleju), przedsiębiorca jeszcze przed rozpoczęciem działalności
okazał prawidłowo opracowane procedury j/w i umowę na odbiór zużytego oleju; wydano
Decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
10) Bar gastronomiczny „Naleśnikarnia” w Dębkach ul. Spacerowa, działka nr 423/3 —
kontrola odbiorowa w związku z rozszerzeniem zakresu działalności (bez uwag); wydano
Decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
11)Bar gastronomiczny „Morski* we Władysławowie ul. Brzozowa 29 - kontrola
sprawdzająca wykonanie obowiązków decyzji nr 65/2023 (bez uwag); wydano decyzję
nakładającą opłatę za czynności kontrolne,
12) Punkt małej gastronomii „Kapitan Tajs” we Władysławowie ul. Brzozowa 16 -
kontrola sprawdzająca usunięcie nieprawidłowości wykazanych w protokole kontroli nr
337/HŻŻ/AK/73/24 (brak procedur opartych na zasadach systemu HACCP), wydano
Decyzję o warunkowym zatwierdzeniu zakładu; postępowanie administracyjne w
sprawie nałożenia opłaty za czynności kontrolne — w toku,
13) restauracja „Beka” w Pucku ul. Kasztanowa 5 — 1) kontrola tematyczna w zakresie
oceny źródła pochodzenia, terminów przydatności do spożycia oraz warunków
przechowywania surowców i półproduktów wykorzystanych do przygotowywania potraw
(nieprawidłowości — brak segregacji asortymentowej w urządzeniach chłodniczo-
zamrażalniczych, urządzenia zamrażalnicze brudne, urządzenia chłodnicze w złej
kondycji technicznej, niektóre środki spożywcze po terminie przydatności do spożycia —
natychmiast wycofano z obrotu; przedsiębiorcę ukarano mandatem karnym w wysokości
500zł), 2) kontrola sprawdzająca usunięcie w/w nieprawidłowości (bez uwag); w m-cu
lipcu postępowanie administracyjne wszczęte w zakresie j/w zostało umorzone;
przewidziane jest postępowanie administracyjne w sprawie nałożenia opłaty za
czynności kontrolne i przeprowadzenie kolejnej kontroli w zakresie oceny przestrzegania
Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej w zakładzie,
14) restauracja „Helka” w Helu ul. Wiejska 28 — kontrola odbiorowa (brak instrukcji GHP i
GMP dostosowanych do zakresu prowadzonej działalności); wydano Decyzję o
warunkowym zatwierdzeniu zakładu,
15) Bar gastronomiczny „Helskie Widoki” w Helu ul. Kuracyjna 1 - kontrola odbiorowa
(brak procedur opartych na zasadach systemu HACCP, brak dokumentu
potwierdzającego właściwą jakość wody i brak umowy na wywóz nieczystości stałych);
przedsiębiorca jeszcze przed uruchomieniem zakładu okazał sprawozdanie z badań
wody, umowę na wywóz nieczystości stałych i procedury HACCP; wydano Decyzję o
zatwierdzeniu zakładu,
16) Punkt gastronomiczny „Pitka” w Jastarni ul. Mickiewicza 45 - kontrola odbiorowa
(brak dokumentu potwierdzającego właściwą jakość wody i brak umowy na wywóz
nieczystości stałych); przedsiębiorca jeszcze przed uruchomieniem zakładu okazał
sprawozdanie z badań wody i umowę na wywóz nieczystości stałych; wydano Decyzję o
zatwierdzeniu zakładu,
17) Bar gastronomiczny „Pod Brzózką” w Helu ul. Wiejska 53 — kontrola tematyczna w
zakresie oceny źródła pochodzenia mięsa i oceny gospodarki odpadami (bez uwag),
18) Kawiarnia „Słodki Raj” w Helu ul. Kuracyjna 26 - kontrola odbiorowa (bez uwag);
wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
19) Bar gastronomiczny - pizzeria w Jastarni ul. Ks. Sychty 159A — kontrola odbiorowa
(brak procedur opartych na zasadach systemu HACCP); wydano Decyzję o warunkowym
zatwierdzeniu zakładu,
20) Bar gastronomiczny „Seaside sushi” w Kosakowie ul. Chrzanowskiego 32 - kontrola
odbiorowa (bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
21) Bar gastronomiczny „Czuczo” w Rewie ul. Morska 13 - kontrola odbiorowa w związku z
rozszerzeniem zakresu działalności (bez uwag); wydano Decyzję o zatwierdzeniu
zakładu,
22) Bar gastronomiczny „Skiper” w Białogórze ul. Morska 42 — kontrola odbiorowa (brak
odpowiedniej ilości ztiewów podłączonych do wody bieżącej, brak szafy do naczyń
stołowych, brak dokumentu potwierdzającego właściwą jakość wody i brak umowy na
odbiór zużytego oleju); kontrola sprawdzająca przeprowadzoną w m-cu lipcu wykazała
usunięcie wszystkich nieprawidłowości, w związku z czym wydano Decyzję o
zatwierdzeniu zakładu (przedsiębiorca zostanie obciążony kosztami przeprowadzonych
kontroli),
23) Bar gastronomiczny w Dębkach ul. Spacerowa 63 - kontrola odbiorowa (brak
dokumentu potwierdzającego właściwą jakość wody), przedsiębiorca jeszcze przed
uruchomieniem zakładu okazał sprawozdanie z badań wody; wydano Decyzję o
zatwierdzeniu zakładu,
24) Punkt gastronomiczny „Ban Thai” w Dębkach ul. Dębowa 3 - kontrola odbiorowa (bez
uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
25) Pizzeria „Gatto Grasso” w Chłapowie ul. Żeromskiego 15 - kontrola odbiorowa (bez
uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
26) Bar gastronomiczny „Zatoka Beach and Par Puck” w Pucku plaża ul. Lipowa -
kontrola odbiorowa w związku z rozszerzeniem zakresu działalności (bez uwag); wydano
Decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
27) Ruchomy punkt gastronomiczny we Władysławowie ul. Morska 9 - kontrola
odbiorowa (brak warunków higieniczno-sanitarnych do mycia sprzętu roboczego, brak
umowy na wywóz zużytego tłuszczu i brak procedur opartych na zasadach systemu
HACCP); wszczęto postępowanie o odmowie zatwierdzenia zakładu,
28) Bar gastronomiczny we Władysławowie na plaży, wejście nr 11 - kontrola odbiorowa
(bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
29) Bar gastronomiczny ”Kuźnia” w Karwi ul. Wojska Polskiego 35 - kontrola
sprawdzająca wykonanie obowiązków Decyzji nr 69/2023 (bez uwag), wydano decyzję
kosztową,
30) Bar gastronomiczny „Taras” w Chłapowie ul. Władysławowska 1 - kontrola
odbiorowa w związku z rozszerzeniem zakresu działalności (bez uwag); wydano Decyzję
o zatwierdzeniu zakładu,
31) Punkt małej gastronomii w Chłapowie ul. Zielona 8 - kontrola odbiorowa (brak
procedur opartych na zasadach systemu HACCP); wydano Decyzję o warunkowym
zatwierdzeniu zakładu,
32) Punkt małej gastronomii „Domowe Zapiekanki” w Chłapowie ul. Żeromskiego 48 -
kontrola odbiorowa (brak instrukcji GHP i GMP dostosowanych do zakresu prowadzonej
działalności); wydano Decyzję o warunkowym zatwierdzeniu zakładu,
33) Tawerna „U Rybaka” w Juracie ul. Międzymorze 10 - kontrola kompleksowa (bez
uwag),
34) Bar gastronomiczny „Chałupa” w Chałupach ul. Kaperska 10 — kontrola odbiorowa
(brak dostatecznej ilości punków wodnych z wodą bieżącą, brak warunków do
przechowywania: naczyń jednorazowego użycia, odzieży pracowniczej, sprzętu
porządkowego i środków czystości, brak wentylacji w pomieszczeniach zakładu, ubikacje
w trakcie przygotowywania do korzystania z nich, brak procedur opartych na zasadach
systemy HACCP, brak umowy na odbiór zużytego oleju); kontrola sprawdzająca
przeprowadzoną w miesiącu lipcu wykazała usunięcie wszystkich technicznych
nieprawidłowości , a strona zawarła umowy z uprawnionym podmiotem na odbiór
zużytego tłuszczu (nadal brak procedur opartych na zasadach systemy HACCP); wydano
Decyzję o warunkowym zatwierdzeniu zakładu (przedsiębiorca zostanie obciążony
kosztami przeprowadzonych kontroli),
35) Restauracja „Przystań” w Chałupach ul. Kaperska 8 — kontrola kompleksowa (bez
uwag),
36) Punkt małej gastronomii w Celbowie ul Kwiatowa nr 7 - kontrola kompleksowa (bez
uwag),
37) Bar gastronomiczny „Czarogrody” w Celbowie ul Kwiatowa nr 7 - kontrola
kompleksowa (bez uwag)
38) Bar gastronomiczny „Strefa Wodna” w Celbowie ul Kwiatowa nr 7 - kontrola
odbiorowa (bez uwag), wydano Decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
39) Przyczepa gastronomiczna o nr rej. GWE 1194P - kontrola odbiorowa (zniszczona
lodówka i cokoliki szafki pod zlewem, nieszczelna instalacja odprowadzająca wodę
zużytą oraz brak procedur opartych na zasadach systemu HACCP), kontrola
sprawdzająca przeprowadzona w m-cu lipcu wykazała usunięcie nieprawidłowości
natury technicznej, natomiast nadal brak procedur HACCP, w związku z czym wydano
Decyzję o warunkowym zatwierdzeniu zakładu (przedsiębiorca zostanie obciążony
kosztami kontroli),
40) Punkt małej gastronomii „ICE ROLLS” w Chłapowie ul. Żeromskiego 44 - kontrola
odbiorowa (bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
41) Bar gastronomiczny „AmBARas” w Chłapowie na plaży, wejście nr 12 - kontrola
odbiorowa (brak do wglądu dokumentu potwierdzającego właściwą jakość sanitarną
wody w zakładzie; przedsiębiorca jeszcze przed uruchomieniem zakładu okazał
sprawozdanie z tych badań; wydano Decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
42) Punkt małej gastronomii w Ostrowie ul. Plażowa - kontrola odbiorowa (brak procedur
opartych na zasadach systemu HACCP i brak do wglądu dokumentu potwierdzającego
właściwą jakość sanitarną wody w zakładzie); przedsiębiorca jeszcze przed
uruchomieniem zakładu okazał sprawozdanie z badań wody; wydano Decyzję o
warunkowym zatwierdzeniu zakładu,
43) Punkt małej gastronomii „ICE ROLLS” we Władysławowie ul. Sportowa 10 - kontrola
odbiorowa (bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
44) Bar gastronomiczny „Słona Zatoka” w Chłapowie ul. Władysławowska 2A - kontrola
odbiorowa w związku z rozszerzeniem zakresu działalności (bez uwag); wydano Decyzję
o zatwierdzeniu zakładu,
45) Bar gastronomiczny „Crispy Chicken Bistro” we Władysławowie ul. Gen. Hallera nr
2A, pawilon 19 - kontrola odbiorowa (brak do wglądu dokumentu potwierdzającego
właściwą jakość sanitarną wody w zakładzie - woda w trakcie badania; przedsiębiorca
okazał sprawozdanie z badań wody; wydano Decyzję o zatwierdzeniu zakładu.
PAŃSTWOWY POWIATOWY
INSPEKTOR SANITARNY
e ŚĆ
> LĘ '
Piotr Madej
4 -
FW: odpowiedź przez PSSE w Pucku
Ocena LLM: A) email jest odpowiedzią z PSSE w Pucku i zawiera odpowiedzi na pytania z
wniosku o informację publiczną.Załączniki
- informacja.pdf
Puck dn. 31.07.2024
PAŃSTWOWY POWIATOWY
INSPEKTOR SANITARNY
w PUCKU
SE/HŻŻ/ 461 ki U DL/ 24
71428©fedrowanie.siecobywatelska.pl
W odpowiedzi na Wniosek o udostępnienie listy zakładów skontrolowanych w
okresie 20-30.06.2024r wraz z informacjami o przeprowadzonych kontrolach i postępowaniu w
przypadkach stwierdzenia nieprawidłowości, Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w
Pucku podaje następujące dane:
1)
8)
Punkt małej gastronomii w Żelistrzewie ul. Lipowa 14 - kontrola odbiorowa
(nieprawidłowa procedura usuwania odpadów); przedsiębiorca jeszcze przed
uruchomieniem zakładu okazał prawidłowo przygotowaną procedurę j/w; wydano
decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
Punkt gastronomiczny w Osłoninie ul. Bursztynowa, dz. Nr 4/16 - kontrola
kompleksowa (brak czystości, brak orzeczenia lekarskiego i brak zapisów
dokumentujących prowadzenie kontroli wewnętrznej - przedsiębiorcę ukarano
mandatem w wysokości 100 zł; kontrola sprawdzająca przeprowadzona w miesiącu lipcu
wykazała usunięcie nieprawidłowości j/w; postępowanie administracyjne w sprawie
nałożenia opłaty za czynności kontrolne -w toku,
Punkt gastronomiczny „The Buda I” w Ostrowie ul. Sosnowa 5 - kontrola odbiorowa
(bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
Punkt gastronomiczny „The Buda II” w Ostrowie ul. Sosnowa 5 - kontrola odbiorowa
(bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
Pizzeria „U Jędrka” w Jastrzębiej Górze ul. Lawendowa 4 - kontrola interwencyjna (bez
uwag)
Stołówka w OW „Patryk” we Władysławowie ul. Trałowa 26 — kontrola odbiorowa
(bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu
Stołówka w OW „Baltic Sport” w Chłapowie ul. Żeromskiego 52 - kontrola
sprawdzająca usunięcie nieprawidłowości wykazanych w protokole kontroli nr
366/HŻŻ/DB/14/24 (bez uwag); postępowanie administracyjne w sprawie nałożenia
opłaty za czynności kontrolne - w toku,
Pizzeria „Pizza Amalfi” we Władysławowie ul. Rybacka 10 - kontrola odbiorowa (brak
dokumentu potwierdzającego właściwą jakość wody), przedsiębiorca zlecił badanie
wody i jeszcze przed uruchomieniem zakładu okazał sprawozdanie z tych badań; wydano
Decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
Bar gastronomiczny ,„Le Grand Bufet - bar studencki” w Dębkach ul. Spacerowa 25 —
kontrola odbiorowa (brak procedur opartych na zasadach systemu HACOP i brak umowy
na odbiór zużytego oleju), przedsiębiorca jeszcze przed rozpoczęciem działalności
okazał prawidłowo opracowane procedury j/w i umowę na odbiór zużytego oleju; wydano
Decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
10) Bar gastronomiczny „Naleśnikarnia” w Dębkach ul. Spacerowa, działka nr 423/3 —
kontrola odbiorowa w związku z rozszerzeniem zakresu działalności (bez uwag); wydano
Decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
11)Bar gastronomiczny „Morski* we Władysławowie ul. Brzozowa 29 - kontrola
sprawdzająca wykonanie obowiązków decyzji nr 65/2023 (bez uwag); wydano decyzję
nakładającą opłatę za czynności kontrolne,
12) Punkt małej gastronomii „Kapitan Tajs” we Władysławowie ul. Brzozowa 16 -
kontrola sprawdzająca usunięcie nieprawidłowości wykazanych w protokole kontroli nr
337/HŻŻ/AK/73/24 (brak procedur opartych na zasadach systemu HACCP), wydano
Decyzję o warunkowym zatwierdzeniu zakładu; postępowanie administracyjne w
sprawie nałożenia opłaty za czynności kontrolne — w toku,
13) restauracja „Beka” w Pucku ul. Kasztanowa 5 — 1) kontrola tematyczna w zakresie
oceny źródła pochodzenia, terminów przydatności do spożycia oraz warunków
przechowywania surowców i półproduktów wykorzystanych do przygotowywania potraw
(nieprawidłowości — brak segregacji asortymentowej w urządzeniach chłodniczo-
zamrażalniczych, urządzenia zamrażalnicze brudne, urządzenia chłodnicze w złej
kondycji technicznej, niektóre środki spożywcze po terminie przydatności do spożycia —
natychmiast wycofano z obrotu; przedsiębiorcę ukarano mandatem karnym w wysokości
500zł), 2) kontrola sprawdzająca usunięcie w/w nieprawidłowości (bez uwag); w m-cu
lipcu postępowanie administracyjne wszczęte w zakresie j/w zostało umorzone;
przewidziane jest postępowanie administracyjne w sprawie nałożenia opłaty za
czynności kontrolne i przeprowadzenie kolejnej kontroli w zakresie oceny przestrzegania
Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej w zakładzie,
14) restauracja „Helka” w Helu ul. Wiejska 28 — kontrola odbiorowa (brak instrukcji GHP i
GMP dostosowanych do zakresu prowadzonej działalności); wydano Decyzję o
warunkowym zatwierdzeniu zakładu,
15) Bar gastronomiczny „Helskie Widoki” w Helu ul. Kuracyjna 1 - kontrola odbiorowa
(brak procedur opartych na zasadach systemu HACCP, brak dokumentu
potwierdzającego właściwą jakość wody i brak umowy na wywóz nieczystości stałych);
przedsiębiorca jeszcze przed uruchomieniem zakładu okazał sprawozdanie z badań
wody, umowę na wywóz nieczystości stałych i procedury HACCP; wydano Decyzję o
zatwierdzeniu zakładu,
16) Punkt gastronomiczny „Pitka” w Jastarni ul. Mickiewicza 45 - kontrola odbiorowa
(brak dokumentu potwierdzającego właściwą jakość wody i brak umowy na wywóz
nieczystości stałych); przedsiębiorca jeszcze przed uruchomieniem zakładu okazał
sprawozdanie z badań wody i umowę na wywóz nieczystości stałych; wydano Decyzję o
zatwierdzeniu zakładu,
17) Bar gastronomiczny „Pod Brzózką” w Helu ul. Wiejska 53 — kontrola tematyczna w
zakresie oceny źródła pochodzenia mięsa i oceny gospodarki odpadami (bez uwag),
18) Kawiarnia „Słodki Raj” w Helu ul. Kuracyjna 26 - kontrola odbiorowa (bez uwag);
wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
19) Bar gastronomiczny - pizzeria w Jastarni ul. Ks. Sychty 159A — kontrola odbiorowa
(brak procedur opartych na zasadach systemu HACCP); wydano Decyzję o warunkowym
zatwierdzeniu zakładu,
20) Bar gastronomiczny „Seaside sushi” w Kosakowie ul. Chrzanowskiego 32 - kontrola
odbiorowa (bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
21) Bar gastronomiczny „Czuczo” w Rewie ul. Morska 13 - kontrola odbiorowa w związku z
rozszerzeniem zakresu działalności (bez uwag); wydano Decyzję o zatwierdzeniu
zakładu,
22) Bar gastronomiczny „Skiper” w Białogórze ul. Morska 42 — kontrola odbiorowa (brak
odpowiedniej ilości ztiewów podłączonych do wody bieżącej, brak szafy do naczyń
stołowych, brak dokumentu potwierdzającego właściwą jakość wody i brak umowy na
odbiór zużytego oleju); kontrola sprawdzająca przeprowadzoną w m-cu lipcu wykazała
usunięcie wszystkich nieprawidłowości, w związku z czym wydano Decyzję o
zatwierdzeniu zakładu (przedsiębiorca zostanie obciążony kosztami przeprowadzonych
kontroli),
23) Bar gastronomiczny w Dębkach ul. Spacerowa 63 - kontrola odbiorowa (brak
dokumentu potwierdzającego właściwą jakość wody), przedsiębiorca jeszcze przed
uruchomieniem zakładu okazał sprawozdanie z badań wody; wydano Decyzję o
zatwierdzeniu zakładu,
24) Punkt gastronomiczny „Ban Thai” w Dębkach ul. Dębowa 3 - kontrola odbiorowa (bez
uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
25) Pizzeria „Gatto Grasso” w Chłapowie ul. Żeromskiego 15 - kontrola odbiorowa (bez
uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
26) Bar gastronomiczny „Zatoka Beach and Par Puck” w Pucku plaża ul. Lipowa -
kontrola odbiorowa w związku z rozszerzeniem zakresu działalności (bez uwag); wydano
Decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
27) Ruchomy punkt gastronomiczny we Władysławowie ul. Morska 9 - kontrola
odbiorowa (brak warunków higieniczno-sanitarnych do mycia sprzętu roboczego, brak
umowy na wywóz zużytego tłuszczu i brak procedur opartych na zasadach systemu
HACCP); wszczęto postępowanie o odmowie zatwierdzenia zakładu,
28) Bar gastronomiczny we Władysławowie na plaży, wejście nr 11 - kontrola odbiorowa
(bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
29) Bar gastronomiczny ”Kuźnia” w Karwi ul. Wojska Polskiego 35 - kontrola
sprawdzająca wykonanie obowiązków Decyzji nr 69/2023 (bez uwag), wydano decyzję
kosztową,
30) Bar gastronomiczny „Taras” w Chłapowie ul. Władysławowska 1 - kontrola
odbiorowa w związku z rozszerzeniem zakresu działalności (bez uwag); wydano Decyzję
o zatwierdzeniu zakładu,
31) Punkt małej gastronomii w Chłapowie ul. Zielona 8 - kontrola odbiorowa (brak
procedur opartych na zasadach systemu HACCP); wydano Decyzję o warunkowym
zatwierdzeniu zakładu,
32) Punkt małej gastronomii „Domowe Zapiekanki” w Chłapowie ul. Żeromskiego 48 -
kontrola odbiorowa (brak instrukcji GHP i GMP dostosowanych do zakresu prowadzonej
działalności); wydano Decyzję o warunkowym zatwierdzeniu zakładu,
33) Tawerna „U Rybaka” w Juracie ul. Międzymorze 10 - kontrola kompleksowa (bez
uwag),
34) Bar gastronomiczny „Chałupa” w Chałupach ul. Kaperska 10 — kontrola odbiorowa
(brak dostatecznej ilości punków wodnych z wodą bieżącą, brak warunków do
przechowywania: naczyń jednorazowego użycia, odzieży pracowniczej, sprzętu
porządkowego i środków czystości, brak wentylacji w pomieszczeniach zakładu, ubikacje
w trakcie przygotowywania do korzystania z nich, brak procedur opartych na zasadach
systemy HACCP, brak umowy na odbiór zużytego oleju); kontrola sprawdzająca
przeprowadzoną w miesiącu lipcu wykazała usunięcie wszystkich technicznych
nieprawidłowości , a strona zawarła umowy z uprawnionym podmiotem na odbiór
zużytego tłuszczu (nadal brak procedur opartych na zasadach systemy HACCP); wydano
Decyzję o warunkowym zatwierdzeniu zakładu (przedsiębiorca zostanie obciążony
kosztami przeprowadzonych kontroli),
35) Restauracja „Przystań” w Chałupach ul. Kaperska 8 — kontrola kompleksowa (bez
uwag),
36) Punkt małej gastronomii w Celbowie ul Kwiatowa nr 7 - kontrola kompleksowa (bez
uwag),
37) Bar gastronomiczny „Czarogrody” w Celbowie ul Kwiatowa nr 7 - kontrola
kompleksowa (bez uwag)
38) Bar gastronomiczny „Strefa Wodna” w Celbowie ul Kwiatowa nr 7 - kontrola
odbiorowa (bez uwag), wydano Decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
39) Przyczepa gastronomiczna o nr rej. GWE 1194P - kontrola odbiorowa (zniszczona
lodówka i cokoliki szafki pod zlewem, nieszczelna instalacja odprowadzająca wodę
zużytą oraz brak procedur opartych na zasadach systemu HACCP), kontrola
sprawdzająca przeprowadzona w m-cu lipcu wykazała usunięcie nieprawidłowości
natury technicznej, natomiast nadal brak procedur HACCP, w związku z czym wydano
Decyzję o warunkowym zatwierdzeniu zakładu (przedsiębiorca zostanie obciążony
kosztami kontroli),
40) Punkt małej gastronomii „ICE ROLLS” w Chłapowie ul. Żeromskiego 44 - kontrola
odbiorowa (bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
41) Bar gastronomiczny „AmBARas” w Chłapowie na plaży, wejście nr 12 - kontrola
odbiorowa (brak do wglądu dokumentu potwierdzającego właściwą jakość sanitarną
wody w zakładzie; przedsiębiorca jeszcze przed uruchomieniem zakładu okazał
sprawozdanie z tych badań; wydano Decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
42) Punkt małej gastronomii w Ostrowie ul. Plażowa - kontrola odbiorowa (brak procedur
opartych na zasadach systemu HACCP i brak do wglądu dokumentu potwierdzającego
właściwą jakość sanitarną wody w zakładzie); przedsiębiorca jeszcze przed
uruchomieniem zakładu okazał sprawozdanie z badań wody; wydano Decyzję o
warunkowym zatwierdzeniu zakładu,
43) Punkt małej gastronomii „ICE ROLLS” we Władysławowie ul. Sportowa 10 - kontrola
odbiorowa (bez uwag); wydano decyzję o zatwierdzeniu zakładu,
44) Bar gastronomiczny „Słona Zatoka” w Chłapowie ul. Władysławowska 2A - kontrola
odbiorowa w związku z rozszerzeniem zakresu działalności (bez uwag); wydano Decyzję
o zatwierdzeniu zakładu,
45) Bar gastronomiczny „Crispy Chicken Bistro” we Władysławowie ul. Gen. Hallera nr
2A, pawilon 19 - kontrola odbiorowa (brak do wglądu dokumentu potwierdzającego
właściwą jakość sanitarną wody w zakładzie - woda w trakcie badania; przedsiębiorca
okazał sprawozdanie z badań wody; wydano Decyzję o zatwierdzeniu zakładu.
PAŃSTWOWY POWIATOWY
INSPEKTOR SANITARNY
e ŚĆ
> LĘ '
Piotr Madej
4