Żywienie w szpitalach #630
Instytucja: |
|
Monitoring: |
|
Liczba listów: |
4 |
Liczba spamu: |
0 |
Status pierwszego wniosku: |
Otwarte |
Status ostatniego wniosku: |
Otwarte |
Otrzymano potwierdzenie: |
|
Otrzymano odpowiedź: |
|
Poddany kwarantannie: |
Znormalizowana odpowiedź
Treść
-
Wniosek o informację publiczną przez KatarzynaBatkoToluc
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}}
Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji
-
Wniosek o informację publiczną - ponaglenie przez AgnieszkaZdanowicz
Szanowni Państwo,
17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o następującej treści:
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy
w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy Państwa do niezwłocznego jej udzielenia.
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-17 08:25:07.277508+00:00 z adresu {{ email }}:
> Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do
> informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o
> udostępnienie następujących informacji publicznych: 1. Czy w szpitalu
> zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez
> szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie
> zakresu jego/ich obowiązków. 2. Ilu pacjentów przypada na jednego
> zatrudnionego dietetyka? 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania
> indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym
> pacjentów? 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
> przypadającej na 1 pacjenta szpitala? 5. Czy szpital korzysta z usług
> zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono
> minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do
> przygotowania posiłków? 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą
> jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą
> i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników,
> dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie. 7. Czy w szpitalu
> kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada
> za te kontrole i jak często one się odbywają? 8. Czy w szpitalu kontroluje
> się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada
> za te kontrole i jak często one się odbywają? 9. Czy w umowie z zewnętrzną
> firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka? 10. Czy w
> szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
> bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie
> zgłoszenia ww. skarg? 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących
> niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i
> 2018 roku. 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z
> zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu? 13. Prosimy o
> podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem
> źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje
> naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala). 14. Jeśli
> szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np.
> bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki
> pacjentowi? 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę
> wegetariańską lub wegańską? 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne
> suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie
> ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)? Wnosimy o udostępnienie
> wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}} Szymon
> Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami
> reprezentacji -
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez GEO MEDICAL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Twoja wiadomość
Do: {{ email }}
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 26.11.2019 21:00odczytano w dniu 27.11.2019 07:31.
-
Fwd: FW: Wniosek o informację publiczną przez GEO MEDICAL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Dzień dobry,
Działając w imieniu syndyka masy upadłości wyznaczonego w postępowaniu
upadłościowym Geo Medical sp. z o.o. z siedzibą w Katowicachniniejszym
informuję, iż postanowieniem z dnia 21 października 2019 r. Sąd Rejonowy
Katowice – Wschód w Katowicach X Wydział Gospodarczy ogłosił upadłość ww. spółki
(sygn. akt: X GU 707/19/3).
Wskazuję ponadto, iż jeszcze przed ogłoszeniem upadłości spółka zaprzestała
prowadzenia działalności.
Z poważaniem,
Paulina Miękus
------ Oryginalna wiadomość --------
Od: {{ email }}
Do: {{ email }}
Data: 27 listopad 2019 o 07:31
Temat: FW: Wniosek o informację publicznąZ wyrazami szacunku,
Sekretariat Szpitala, GeoMedical Sp. zo.o.
Tel. 32 832 14 01
Szpital GeoMedical, ul Wita Stwosza 41, 40-042 Katowice
Dane spółki:
Geo Medical Sp. z o.o. ul. Głowackiego 10, 30-085 Kraków
NIP: 677-23-57-461, KRS: 0000385120, Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia,
XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, kapitał zakładowy: 115
000.00 złMail ten jest wyłącznie stanowiskiem pracownika i nie ma mocy wiążącej dla
Spółki, a wszelkie ustalenia poczynione w trybie korespondencji mailowej
wymagają potwierdzenia w formie pisemnej przez osoby upoważnione przez Zarząd
Spółki do podejmowania decyzji w danym zakresie zgodnie z obowiązującymi w
Spółce tabelami z pełnomocnictwami danego Pionu lub Działu lub w zakresie
wynikającym z udzielonych pełnomocnictw indywidualnych wyrażonej w formie
pisemnejFrom: {{ email }}
<{{ email }}>
Sent: Tuesday, November 26, 2019 9:00 PM
To: {{ email }}
Subject: Wniosek o informację publicznąSzanowni Państwo,
17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o następującej treści:
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do
informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o
udostępnienie następujących informacji publicznych:1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie
zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to
wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka?
Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1
pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to
czy
w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup
składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do
przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz
dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej
udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto
(stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu?
Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia
dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego
żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie
zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia
w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad
prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze
wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje
naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez
lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas
posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót
do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości
białka)?Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy Państwa do
niezwłocznego jej udzielenia.--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
http://www.siecobywatelska.plhttp://www.watchdogportal.pl
http://www.funduszesoleckie.pl
http://www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
http://www.siecobywatelska.plhttp://www.watchdogportal.pl
http://www.funduszesoleckie.pl
http://www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872
> W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-17 08:25:07.277508+00:00 z > adresu
> {{ email }} mailto:{{ email }} : > Na podstawie art. 61
> ust. 1 i > Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do > informacji >
> publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o > >
> udostępnienie następujących informacji publicznych: 1. Czy > w szpitalu >
> zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o > bezpośrednie zatrudnienie przez
> > szpital, a nie przez firmę > cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o
> udostępnienie > zakresu > jego/ich obowiązków. 2. Ilu pacjentów przypada na
> jednego > > zatrudnionego dietetyka? 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość >
> uzyskania > indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki > sposób
> informuje się o tym > pacjentów? 4. Jaka jest wysokość > całościowej dziennej
> stawki żywieniowej > przypadającej na 1 > pacjenta szpitala? 5. Czy szpital
> korzysta z usług > > zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w
> podpisanej > umowie określono > minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup
> > składników użytych do > przygotowania posiłków? 6. Czy > szpital posiada
> dokumentację regulującą > jakość produktów > używanych do przygotowania
> posiłków – chodzi o wartość odżywczą > i > kaloryczną posiłków oraz
> dopuszczalną ilości konserwantów, > barwników, > dodatków? Jeśli tak, wnosimy
> o jej udostępnienie. 7. > Czy w szpitalu > kontroluje się jakość posiłków
> podawanych > pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada > za te kontrole i jak
> często > one się odbywają? 8. Czy w szpitalu kontroluje > się, czy > pacjent
> spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) > odpowiada > za te
> kontrole i jak często one się odbywają? 9. > Czy w umowie z zewnętrzną > firmą
> cateringową określono wymóg > zatrudnienia dietetyka? 10. Czy w > szpitalu
> istnieje > procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia > >
> bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w > sprawie >
> zgłoszenia ww. skarg? 11. Prosimy o podanie liczba > skarg dotyczących >
> niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu > zgłoszonych do szpitala w 2017 i
> > 2018 roku. 12. Czy w 2018 > r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z
> > zakresu zasad > prawidłowego żywienia chorych w szpitalu? 13. Prosimy o > >
> podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze > wskazaniem
> > źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza > dietetyka/publikacje >
> naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne > regulacje szpitala). 14. Jeśli >
> szpital nie jest w stanie > zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza
> (np. > > bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas >
> posiłki > pacjentowi? 15. Czy na życzenie pacjenta szpital > zapewnia dietę >
> wegetariańską lub wegańską? 16. Czy szpital > zapewnia chorym doustne >
> suplementy pokarmowe wspomagające powrót > do zdrowia (np. wspomagające
> gojenie > ran, dostarczające dodatkowe > ilości białka)? Wnosimy o
> udostępnienie > wskazanych informacji > w formie elektronicznej na adres:
> {{EMAIL}} Szymon > Osowski i > Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu,
> zgodnie z zasadami > > reprezentacji