zakres_obowiązków_-_dietetyczka.odt
|
ZAKRES OBOWIĄZKÓW DIETETYCZKI
…......................................................................
Stanowisko pracy: Dietetyczka. Podległość służbowa: Naczelna Pielęgniarka Regionalnego Centrum Medycznego sp. z o.o. w Białogardzie Odpowiedzialność za: edukację pacjentów i ich rodzin/ prawnych opiekunów z zakresu racjonalnego żywienia i zasad dietetyki Cel stanowiska: zapewnienie pacjentom Regionalnego Centrum Medycznego sp. z o.o. w Białogardzie wyżywienia odpowiedniego do stanu zdrowia i wymogów dietetycznych Zadania: planowanie jadłospisów dla pacjentów w zależności od stanu zdrowia i zasad dietetycznych wynikających z zaleceń lekarskich, kontrola jakości produktów żywnościowych, nadzór nad ich przechowywaniem, kontrola wydawania posiłków, nadzór nad sporządzaniem diet specjalnych oraz nad właściwą dystrybucją posiłków dla pacjentów posiadających diety specjalne, propagowanie zasad racjonalnego żywienia wśród pacjentów- edukacja pacjentów i ich rodzin/ prawnych opiekunów, opracowywanie i udzielanie wskazówek dietetycznych dla pacjentów kończących hospitalizację, ocena jakości posiłków pod względem temperatury, wartości odżywczej, gramatury i estetyki podania, współpraca z osobami zatrudnionymi w zakładzie uczestniczącymi w procesie żywienia pacjentów, współpraca z podmiotem wykonującym usługi żywienia pacjentów, wykonywanie innych zadań zaleconych przez Prezesa Regionalnego Centrum Medycznego sp. z o.o. w Białogardzie, Naczelną Pielęgniarkę związanych z procesem żywienia pacjentów.
…......................................... …......................................... (data i podpis pracownika) (podpis dyrektora)
|
ASYGNATA_-ANIMAX-CZWARTEK_6.odt
|
CZWARTEK 6
ŚNIADANIE WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB BIAŁY-mąka pszenna ,kwas askorbinowy, Wit c ,woda, mąka żytnia-zakwas naturalny , drożdże , sól. CHLEB RAZOWY- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. BUŁKA PARYSKA -mąka pszenna,sól,drożdże,cukier,jaja,woda Miks śmietankowy- produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 65%,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g. HERBATA CUKIER ZUPA MLECZNA –KASZA MANNA Wartość energetyczna 1457 kj,348 kcal, tłuszcz 1,3g kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g 1% , węglowodany -76,7 30%. Woda+MLEKO W PROSZKU-wartość odżywcza 100g , wartość energetyczna -2087 kj/499kcl ,tłuszcz nasycone 17g , węglowodany -38g , białko-26 , sól 1,4%. PASTA Z WĘDLINY wędlina wieprzowa- BLOK MIĘSNY- wyrób blokowy z surowców drobiowo wieprzowych,parzony Składnik-woda mięso oddzielone mechaniczniez kurczaka 35%,tłuszcz wieprzowy 14%zawiera gluten,skrobia ziemniaczana,białko wieprzowe,cukier ,sól,przeciw utleniacze.
II ŚNIADANIE –CUKRZYCA WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. SER ŻÓŁTY--mleko,olej palmowy,sól,kultury bakteryjne. OBIAD I DANIE ZUPA JARZYNOWA WYKAZ SKŁADNIKÓW Ziemniaki Mieszanka jarzynowa 7 składnikowa(brokuł,kalafior,marchew seler,pietruszka,por,fasolka szparagowa) Porcja rosołowa dr. Śmietana 18% -tłuszcz 18,0 w tym kwasy nasycone 8,06, węglowodany 3,3gcukry,białko. sól Liść laurowy Ziele angielskie Pieprz Natka pietruszki II DANIE WĄTRÓBKA DROBIOWA W SOSIE WYKAZ Kasza jęczmienna –kwasy cukrowe nasycone ,0,4g ,2% węglowodany 75g 29% cukry 0,5g 1%,białko 6,9g 14% ,sól Wątróbka drobiowa Sos pieczeniowy-skrobia ziemniaczana,mąka pszenna,sól,cukier, białko hydrolizowane, Mąka pszenna Majeranek, pieprz, sól, cebula, Olej-posiada wysoką zawartość kwasów tłuszczowych OMEGA 3,tłuszczów nienasyconych,ma wysoką zawartość WITAMINY E.olej
SURÓWKA Z MARCHWI TARTEJ I JABŁKA WYKAZ SKŁADNIKÓW Marchew Jabłka j.naturalny Cukier sól kwasek cytrynowy
KOMPOT WYKAZ SKŁADNIKÓW Woda jabłka Syrop owocowy – glukozowy-fryktozowy,cukier,woda,regulator kwasowośći,kwas cytrynowy,aromat,sok malinowy 0,1 , barwnik. cukier kwasek cytrynowy
KOLACJA- WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB BIAŁY-mąka pszenna ,kwas askorbinowy, Wit c ,woda, mąka żytnia-zakwas naturalny , drożdże , sól. CHLEB RAZOWY- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. BUŁKA PARYSKA -mąka pszenna,sól,drożdże,cukier,jaja,woda Miks śmietankowy produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 65 %,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g. KAWA ZBOŻOWA mleko 2 % CUKIER BLOK MIĘSNY-wyrób blokowy z surowców drobiowo wieprzowych,parzony Składnik-woda mięso oddzielone mechaniczniez kurczaka 35%,tłuszcz wieprzowy 14%zawiera gluten,skrobia ziemniaczana,białko wieprzowe,cukier ,sól,przeciw utleniacze. Papryka konserwowa SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z JAJKIEM I NATKĄ PIETRUSZKI-DNA WYKAZ SKŁADNIKÓW Ziemniaki Jajka Natka pietruszki II KOLACJA-CUKRZYCA WYKAZ SKŁADNIKÓW
. CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66.
MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. WĘDLINA LITEWSKA-drobiowo wieprzowa drobno rozdrobniona ,wędzona parzona mięso z indyka 12% ,tłuszcz wieprzowy ,tkanka łączna drobiowa ,1,5%,sól substancje konserwujące.
|
ASYGNATA_ANIMAX-SOBOTA_1.odt
|
SOBOTA 1
ŚNIADANIE WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB BIAŁY-mąka pszenna ,kwas askorbinowy, Wit c ,woda, mąka żytnia-zakwas naturalny , drożdże , sól. CHLEB RAZOWY- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. BUŁKA PARYSKA -mąka pszenna,sól ,drożdże,cukier,jaja,woda. Miks śmietankowy- produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 65%,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g. HERBATA CUKIER ZUPA MLECZNA –PŁATKI OWSIANE -kwasy tłuszczowe nasycone,węglowodany,cukry,białko sól. WODA+MLEKO W PROSZKU- wartość odżywcza 100g , wartość energetyczna -2087 kj/499kcl ,tłuszcz nasycone 17g , węglowodany -38g , białko-26 , sól 1,4%. PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIOREM-jaja ,bułka , szczypior , koperek , sól , pieprz.
II ŚNIADANIE –CUKRZYCA WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. SER ŻÓŁTY-mleko,olej palmowy,sól,kultury bakteryjne.
OBIAD I DANIE ZUPA KALAFIOROWA WYKAZ SKŁADNIKÓW woda ziemniaki kalafior Porcja rosołowa Marchew Seler śmietana Liść laurowy Ziele angielskie Sól Pieprz Natka pietruszki II DANIE MAKARON Z MIĘSEM WIEPRZOWYM W SOSIE BOLOŃSKIM WYKAZ Makaron-mąka z pszenicy zwyczajnej ,woda ,kurkuma ŁOPATKA-mięso wieprzowe świeżo schłodzone , produkt pakowany próżniowo do spożycia po obróbce cieplnej Koncentrat pomidorowy Sos boloński- skrobia ziemniaczana , mąka pszenna ,wzmacniacze smaku glutaminian mono sodowy, sól , cukier, aromaty
Mąka pszenna Sól Pieprz Olej-posiada wysoką zawartość kwasów tłuszczowych OMEGA 3,tłuszczów nienasyconych
Oregano ,bazylia ,majeranek, Ziele liść laurowy
KOMPOT WYKAZ SKŁADNIKÓW Woda jabłka Syrop owocowy – glukozowy-fryktozowy,cukier,woda,regulator kwasowośći,kwas cytrynowy,aromat,sok malinowy 0,1 , barwnik. Kwasek cytrynowy Cukier
KOLACJA WYKAZ SKŁADNIKÓW
CHLEB BIAŁY-mąka pszenna ,kwas askorbinowy, Wit c ,woda, mąka żytnia-zakwas naturalny , drożdże , sól. CHLEB RAZOWY- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. BUŁKA PARYSKA mąka pszenna,sól ,drożdże,cukier,jaja,woda. Miks śmietankowy- produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 65 %,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g. HERBATA CUKIER
. II KOLACJA-CUKRZYCA WYKAZ SKŁADNIKÓW
. CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66.
MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. MIELONKA KONSERWOWA kiełbasa drobiowo-wieprzowa 39% , średnio rozdrobniona w tym mięso z indyka 32% mięso wieprzowe 7%,sól , białko sojowe ,glutaminian mono sodowy, tłuszcze nasycone 5,4g, węglowodany 5,6g, w tym cukry 0,5g .
|
ASYGNATA-ANIMAX-PIĄTEK_14.odt
|
PIĄTEK 14
ŚNIADANIE WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB BIAŁY-mąka pszenna ,kwas askorbinowy, Wit c ,woda, mąka żytnia-zakwas naturalny , drożdże , sól. CHLEB RAZOWY- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. BUŁKA PARYSKA -mąka pszenna,woda,cukier,sól, drożdże Miks śmietankowy produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 82%,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g. HERBATA CUKIER ZUPA MLECZNA -Kasza jęczmienna –kwasy cukrowe nasycone ,0,4g ,2% węglowodany 75g 29% cukry 0,5g 1%,białko 6,9g 14% ,sól Woda+MLEKO W PROSZKU-wartość odżywcza 100g , wartość energetyczna -2087 kj/499kcl ,tłuszcz nasycone 17g , węglowodany -38g , białko-26 , sól 1,4%. TWARÓG HUDY –zawartość tłuszczu nie mniej niż 3,5 % natka pietruszki
II ŚNIADANIE –CUKRZYCA WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. Mielonka tyrolska- mięso z kurczaka 52% , woda ,skrobia ziemniaczana ,sól ,naturalne sukno bambusowe ,substancje zagęszczające , białko sojowe ,białko wieprzowe . Może zawierać zboża zawierające gluten ,seler ,gorczyca .
OBIAD I DANIE ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM WYKAZ SKŁADNIKÓW
RYŻ -wartość energetyczna1440 kl-344 kcal -17%, węglowodany 78,9 30%,cukry-0,2g,białko-0,7g 13%. Porcja rosołowa dr. Koncentrat pomidorowy-28 do 30% nie zawiera żadnych dodatków. Śmietana 18%-tłuszcz 18,0 w tym kwasy nasycone 8,06, węglowodany 3,3gcukry,białko. Marchew Seler Liść laurowy Ziele angielskie Sól Pieprz Natka pietruszki II DANIE RYBA PANGA W SOSIE KOPERKOWYM Z MARCHEWKĄ WYKAZ SKŁADNIKÓW Ziemniaki ryba panga włoszczyzna paski,Marchew kostka (produkt mrożony) koperek mąka pszenna sól pieprz magi KOMPOT WYKAZ SKŁADNIKÓW Woda jabłka Syrop owocowy – glukozowy-fryktozowy,cukier,woda,regulator kwasowośći,kwas cytrynowy,aromat,sok malinowy 0,1 , barwnik. cukier kwasek cytrynowy
KOLACJA WYKAZ SKŁADNIKÓW DIETA NORMALNA -Pasztetowa-wędlina podrobowo drobiowo wieprzowa w osłonie niejadalnej,surowce drobiowe 41%,skóry z kurczaka i indyka,,wątroba z kurczaka,woda surowce wieprzowe 20%tłuszcz wieprzowy kasza manna z pszenicy ,sól,białko sojowe,tłuszcze nasycone 8,0g,węglowodany 3,2g w tym cukry 0,9g.
MIELONKA WĘDZONA--mięso drobiowe i wieprzowe, 39%,mięso z indyka 32%,mięso wieprzowe 7 %, białko sojowe, substancja konserwująca, wartość energetyczna 879 KJ/212tłuszcz 16,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g Miks śmietankowy- produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 65%,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g. Ogórek kiszony pomidor KOLACJA- II CUKRZYCA WYKAZ SKŁADNIKÓW . CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66.
MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. SEREK TOPIONY-ser 40% ,woda , tłuszcz palmowy, sole emulgujące ,regulator kwasowości, kwas cytrynowy, aromat ,kwasy tłuszczowe nasycone 17,0g , węglowodany ,cukry 4,5g.
|
ASYGNATA-ANIMAX-PONIEDZ_10.odt
|
PONIEDZIAŁEK 10
ŚNIADANIE WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB BIAŁY-mąka pszenna ,kwas askorbinowy, Wit c ,woda, mąka żytnia-zakwas naturalny , drożdże , sól. CHLEB RAZOWY- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. BUŁKA PARYSKA -mąka pszenna,woda,cukier,sól,drożdże. Miks śmietankowy- produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 65%,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g. cukier herbata ZUPA MLECZNA –PŁATKI OWSIANE -kwasy tłuszczowe nasycone,węglowodany,cukry,białko sól. Woda+MLEKO W PROSZKU-wartość odżywcza 100g , wartość energetyczna -2087 kj/499kcl ,tłuszcz nasycone 17g , węglowodany -38g , białko-26 , sól 1,4%.
MIELONKA SŁAWSKA-mięso drobiowe i wieprzowe, 39%,mięso z indyka 32%,mięso wieprzowe 7 %, białko sojowe, substancja konserwująca, wartość energetyczna 879 KJ/212tłuszcz 16,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g
II ŚNIADANIE –CUKRZYCA WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. SEREK TOPIONY-ser 40% ,woda , tłuszcz palmowy, sole emulgujące ,regulator kwasowości, kwas cytrynowy, aromat ,kwasy tłuszczowe nasycone 17,0g , węglowodany ,cukry 4,5g.
OBIAD I DANIE ZUPA KRUPNIK Z WARZYWAMI WYKAZ SKŁADNIKÓW KASZA JĘCZMIENNA--wartość energetyczna1440 kl-344 kcal -17%, węglowodany 78,9 ziemniaki Warzywa mrożone-mieszanka jarzynowa Porcja rosołowa natka pietruszki Liść laurowy Ziele angielskie Sól Pieprz II DANIE porcja mięsa dr w sosie WYKAZ SKŁADNIKÓW Ziemniaki mięso drobiowe mąka olej sól pieprz SURÓWKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ WYKAZ fasolka szparagowa bułka tarta margaryna palma sól
KOMPOT WYKAZ SKŁADNIKÓW Woda jabłka Syrop owocowy – glukozowy-fryktozowy,cukier,woda,regulator kwasowośći,kwas cytrynowy,aromat,sok malinowy 0,1 , barwnik. Cukier kwasek cytrynowy
KOLACJA WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB BIAŁY-mąka pszenna ,kwas askorbinowy, Wit c ,woda, mąka żytnia-zakwas naturalny , drożdże , sól. CHLEB RAZOWY- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. BUŁKA PARYSKA mąka pszenna,woda,cukier,sól,drożdże. Miks śmietankowy- produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 65%,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g. Kawa zbożowa mleko 2% CUKIER MIELONKA WĘDZONA-mięso z kurczaka 52% , woda ,skrobia ziemniaczana ,sól ,naturalne sukno bambusowe ,substancje zagęszczające , białko sojowe ,białko wieprzowe papryka konserwowa pomidor II KOLACJA-CUKRZYCA WYKAZ SKŁADNIKÓW
. CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66.
MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. TWARÓG-zawartość tłuszczu nie mniej niż 3,5%
|
ASYGNATA-ANIMAX-ŚRODA_12.odt
|
ŚRODA 12
ŚNIADANIE WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB BIAŁY-mąka pszenna ,kwas askorbinowy, Wit c ,woda, mąka żytnia-zakwas naturalny , drożdże , sól. CHLEB RAZOWY- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. BUŁKA PARYSKA mąka pszenna,woda,sól,cukier,drożdże Miks śmietankowy- produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 65%,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g. cukier herbata ZUPA MLECZNA – kasza manna--tłuszcz 1,3g , kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g 1% węglowodany 78,9 30%,cukry-0,2g,białko-0,7g 13%. Woda+MLEKO W PROSZKU-wartość odżywcza 100g , wartość energetyczna -2087 kj/499kcl ,tłuszcz nasycone 17g , węglowodany -38g , białko-26 , sól 1,4%. BLOK PRASOWANY -wieprzowo drobiowy ,woda,mięso z kurczaka 30% ,mięso wieprzowe 27%, żelatyna wieprzowa tłuszcz wieprzowy ,sól, białko sojowe.
II ŚNIADANIE –CUKRZYCA WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. WĘDLINA LITEWSKA-drobiowo wieprzowa drobno rozdrobniona ,wędzona parzona mięso z indyka 12% ,tłuszcz wieprzowy ,tkanka łączna drobiowa ,1,5%,sól substancje konserwujące. OBIAD I DANIE ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM WYKAZ SKŁADNIKÓW Makaron nitka-mąka z pszenicy zwyczajnej,kurkuma,woda Porcja rosołowa marchew seler cebula por natka pietruszki sól pieprz Liść laurowy Ziele angielskie II DANIE PULPET MIĘSNORYŻOWY W SOSIE PIECZENIOWYM WYKAZ SKŁADNIKÓW Kasza jęczmienna –kwasy cukrowe nasycone ,0,4g ,2% węglowodany 75g 29% cukry 0,5g 1%,białko 6,9g 14% ,sól
łopatka wieprzowa- mięso wieprzowe świeżo schłodzone , produkt pakowany próżniowo do spożycia po obróbce cieplnej ,RYŻ-wartość energetyczna1440 kl-344 kcal -17%, węglowodany 78,9 30%,cukry-0,2g,białko-0,7g 13%. Mąka pszenna sos pieczeniowy-skrobia ziemniaczana,mąka pszenna,sól,cukier,białko hydrolizowane,tłuszcz roślinny palmowy pieprz sól liść ziele angielskie.,
SURÓWKA Z MARCHWI TARTEJ WYKAZ SKŁADNIKÓW Marchew j.naturalny cukier kwasek sól
KOMPOT WYKAZ SKŁADNIKÓW Woda jabłka Syrop owocowy – glukozowy-fryktozowy,cukier,woda,regulator kwasowośći,kwas cytrynowy,aromat,sok malinowy 0,1 , barwnik. cukier kwasek cytrynowy
KOLACJA WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB BIAŁY-mąka pszenna ,kwas askorbinowy, Wit c ,woda, mąka żytnia-zakwas naturalny , drożdże , sól. CHLEB RAZOWY- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. BUŁKA PARYSKA mąka pszenna,woda,sól,cukier,drożdże Miks śmietankowy- produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 65%,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g.
SAŁATKA JARZYNOWA WYKAZ SKŁADNIKÓW Ziemniaki Marchew Jaja jabłko Kukurydza groszek Ogórek kiszony Natka pietruszki Majonez Olej-posiada wysoką zawartość kwasów tłuszczowych OMEGA 3,tłuszczów nienasyconych,ma wysoką zawartość WITAMINY E. Sól ,pieprz . . II KOLACJA-CUKRZYCA WYKAZ SKŁADNIKÓW
. CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66.
MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. PASTA JAJECZNA-jajka,natka pietruszki,sól,pieprz,j.naturalny
|
ASYGNATY-ANIMAX-NIEDZIELA_9.odt
|
NIEDZIELA 9 WYKAZ SKŁADNIKÓW Miks śmietankowy- produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 65 %,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02 ZUPA MLECZNA –RYŻ NA MLEKU--wartość energetyczna1440 kl-344 kcal -17%, węglowodany 78,9 30%,cukry-0,2g,białko-0,7g 13%. Woda+MLEKO W PROSZKU-wartość odżywcza 100g , wartość energetyczna -2087 kj/499kcl ,tłuszcz nasycone 17g , węglowodany -38g , białko-26 , sól 1,4%. PASTA Z JAJ WYKAZ SKŁADNIKÓW jajka bułka majonez natka pietruszki sól pieprz I DANIE ZUPA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI WYKAZ SKŁADNIKÓW ziemniaki porcja rosołowa dr. marchew seler Śmietana 18% natka pietruszki sól pieprz Liść laurowy Ziele angielskie
II DANIE GULASZ Z MIĘSEM WIEPRZOWYM Z WARZYWAMI I Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ WYKAZ SKŁADNIKÓW Kasza jęczmienna –kwasy cukrowe nasycone ,0,4g ,2% węglowodany 75g 29% cukry 0,5g 1%,białko 6,9g 14% ,sól, ŁOPATKA-mięso wieprzowe świeżo schłodzone , produkt pakowany próżniowo do spożycia po obróbce cieplnej. SOS PIECZENIOWY CIEMNY-skrobia ziemniaczana , mąka pszenna,wzmacniacze smaku glutaminian mono sodowy, sól , cukier, aromaty. Warzywa mrożone –marchew , kalafior, brokuł. Sól,pieprz,natka pietruszki. KOMPOT WYKAZ Woda jabłka Syrop owocowy – glukozowy-fryktozowy,cukier,woda,regulator kwasowośći,kwas cytrynowy,aromat,sok malinowy 0,1 , barwnik. Cukier kwasek cytrynowy KOLACJA WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB BIAŁY-mąka pszenna ,kwas askorbinowy, Wit c ,woda, mąka żytnia-zakwas naturalny , drożdże , sól. CHLEB RAZOWY- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. BUŁKA PARYSKA Miks śmietankowy- produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 65 %,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g. Cukier herbata Pasztetowa-wędlina podrobowo drobiowo wieprzowa w osłonie niejadalnej,surowce drobiowe 41%,skóry z kurczaka i indyka,,wątroba z kurczaka,woda surowce wieprzowe 20%tłuszcz wieprzowy kasza manna z pszenicy ,sól,białko sojowe,tłuszcze nasycone 8,0g,węglowodany 3,2g w tym cukry 0,9g.ASZTETOWA TWARÓG Z NATKĄ-zawartość tłuszczu nie mniejsza niż 3,5 II KOLACJA-CUKRZYCA WYKAZ SKŁADNIKÓW . CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. SER ŻÓŁTY--mleko,olej palmowy,sól,kultury bakteryjne.zawartość odżywcza w 100g ,wartość energetyczna 1424 kj /343 kcl, tłuszcz 27 g ,kwas tłuszczowy nasycony 14g ,węglowodany 0g,białko 25g,sól 1,8g.
|
ASYGNATY-ANIMAX-WTOREK_4.odt
|
WTOREK 4
ŚNIADANIE WYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB BIAŁY-mąka pszenna ,kwas askorbinowy, Wit c ,woda, mąka żytnia-zakwas naturalny , drożdże , sól. CHLEB RAZOWY- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. BUŁKA PARYSKA -mąka pszenna,sól,drożdże,cukier,jaja,woda. Miks śmietankowy- produkt mleczny- Zawartość tłuszczu65%,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g. HERBATA CUKIER ZUPA MLECZNA – kasza jęczmienna Woda+MLEKO W PROSZKU-wartość odżywcza 100g , wartość energetyczna -2087 kj/499kcl ,tłuszcz nasycone 17g , węglowodany -38g , białko-26 , sól 1,4%. Twarożek-zawartość tłuszczu nie mniejsza niż 3,5% Mleko 2% , szczypior ,koperek II ŚNIADANIE –CUKRZYCA WYKAZWYKAZ SKŁADNIKÓW CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. WĘDLINA mielonka sławska-drobiowo wieprzowa drobno rozdrobniona ,wędzona parzona mięso z indyka 12% ,tłuszcz wieprzowy ,tkanka łączna drobiowa ,1,5%,sól substancje konserwujące. OBIAD I DANIE ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM WYKAZ SKŁADNIKÓW ryż Koncentrat pomidorowy-28 do 30% nie zawiera żadnych dodatków. Porcja rosołowa drobiowa Marchew Seler Śmietana -tłuszcz 18,0 w tym kwasy nasycone 8,06, węglowodany 3,3gcukry,białko. Liść laurowy Ziele angielskie Sól Pieprz Natka pietruszki II DANIE MAKARON Z TWAROGIEM I SZPINAKIEM WYKAZ SKŁADNIKÓW
Makaron świderki-mąka z pszenicy zwyczajnej, woda ,przyprawy kurkuma
Twaróg zawartość tłuszczu nie mniejsza niż 3,5%
Szpinak Margaryna sól pieprz czosnek
KOMPOT WYKAZ SKŁADNIKÓW Woda jabłka Syrop owocowy – glukozowy-fryktozowy,cukier,woda,regulator kwasowośći,kwas cytrynowy,aromat,sok malinowy 0,1 , barwnik. cukier kwasek cytrynowy
KOLACJA WYKAZ SKŁADNIKÓW
CHLEB BIAŁY-mąka pszenna ,kwas askorbinowy, Wit c ,woda, mąka żytnia-zakwas naturalny , drożdże , sól. CHLEB RAZOWY- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66. BUŁKA PARYSKA mąka pszenna,sól,drożdże,cukier,jaja,woda Miks śmietankowy- produkt mleczny- Zawartość tłuszczu 65%,wartość energetyczna 3058 KJ,744 Kcalk,tłuszcz 82g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 55g,węgflowodany 0,7g w tym cukry 0,6g,białko 0,7g,sól 0,02g. WĘDLINA MORTADELA-mięso z kurczaka 52% , woda ,skrobia ziemniaczana ,sól ,naturalne sukno bambusowe ,substancje zagęszczające , białko sojowe ,białko wieprzowe . Może zawierać zboża zawierające gluten ,seler ,gorczyca . Ogórek kiszony pomidor kawa zbożowa CUKIER MLEKO 2% Mortadela -mięso wieprzowe 53%,19%woda, skrobia ziemniaczana, sól ,białko sojowe, zboża zawierające gluten , mleko ,seler ,węglowodany ,białko.
II KOLACJA-CUKRZYCA WYKAZ SKŁADNIKÓW
. CHLEB RAZOWY-- mąka żytnia , woda ,mąka pszenna , kwas askorbinowy ,drożdże , sól, zakwas naturalny , ekstrakt słodu jęczmiennego barwiący ,tłuszcz 3,3 węglowodany 48,3 cukry 3,85 , błonnik 5,8 , białko 8,5 sól 0,66.
MARGARYNA MARCYSIA-tłuszcz roślinny 20%,woda , olej , emulgatory ,sól 0,7% witaminy A D Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, zawartość tłuszczy 20%. SER ŻÓŁTY-mleko,olej palmowy,sól,kultury bakteryjne.
|