- Żywienie w szpitalach
- Żywienie w szpitalach #872
Żywienie w szpitalach #872
Instytucja: |
|
Monitoring: |
|
Liczba listów: |
3 |
Liczba spamu: |
0 |
Status pierwszego wniosku: |
Dostarczony |
Status ostatniego wniosku: |
|
Otrzymano potwierdzenie: |
|
Otrzymano odpowiedź: |
|
Poddany kwarantannie: |
Znormalizowana odpowiedź
Treść
-
Wniosek o informację publiczną przez KatarzynaBatkoToluc
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}}
Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami reprezentacji
-
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ MINISTERSTWA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI W RZESZOWIE
Twoja wiadomość
Do: {{ email }}
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-10-17 10:41odczytano w dniu 2019-10-17 11:01.
-
Odpowiedzi na wniosek o informację publiczną dotyczące sprawy 17277. przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ MINISTERSTWA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI W RZESZOWIE
Dzień dobry,
W załączeniu przesyłam odpowiedzi na wniosek o informację publiczną dotyczącą sprawy – 17277.
Pozdrawiam
--------------------------------------------------------------
Mariola Rząsa
Dietetyk Szpitalny
tel. +48 17 86 43 283
--------------------------------------------------------------SP ZOZ MSWiA w Rzeszowie
ul. Krakowska 16
35-111 Rzeszów
tel. +48 17 86 43 312
fax +48 17 85 32 770{{ email }}
http://www.szpitalmsw.rzeszow.plNIP: 813-28-92-063
REGON: 690028840
KRS: 0000020148
Rejestr ZOZ: 18-90278Załączniki
- Odpowiedzi_na_zapytania_Sieci_Obywatelskiej_Watchdog_Polska.doc
- jadłospis_dekadowy_11-15.10.2019_r..pdf
- jadlospis_dekadowy_16-20.10.2019_r..pdf
- jadłospisy_na_oddziały_11-20.10.2019_r..pdf
Odpowiedzi na zapytania Sieci Obywatelskiej Watchdog Polska
dotyczące informacji publicznej.
Ad 1). W szpitalu jest zatrudniony dietetyk.
Do jego obowiązków należy odpowiedzialność za niezakłóconą organizację
żywienia chorych; autoryzowanie jadłospisów dekadowych dostarczanych przez
firmę cateringową i wyrażanie zgody na ewentualne zmiany, kontrola jakości
i świeżości przywożonych posiłków, ich temperatury i smaku, kontrola
wydawania oraz porcjowania posiłków na oddziałach, kontrola czystości
pomieszczeń i sprzętu dystrybucji, kontrola środków transportu, kontrola
dokumentacji prowadzonej przez personel cateringu. Ponadto obowiązkiem
dietetyka jest sporządzanie ogólnego, dziennego zapotrzebowania na posiłki
dla Pacjentów, weryfikacja złożonego zamówienia oraz przekazywanie tych
informacji do firmy cateringowej. Do zadań dietetyka należy udzielanie
Pacjentom porad dietetycznych. W jego zakresie jest również załatwianie
całości korespondencji dotyczącej podległego odcinka pracy, prowadzenie
dokumentacji oraz działań z tym związanych.
Ad. 2). Średnio przypada ok. 105 Pacjentów.
Dietetyk sprawuje opiekę z zakresu żywienia nad wszystkimi Pacjentami.
Ad 3). Pacjenci oraz rodziny Pacjentów mogą uzyskać indywidualną poradę
dietetyka jeśli maja taką potrzebę. Dietetyk na sygnał pielęgniarki
oddziałowej czy personelu medycznego takich porad udziela Pacjentowi czy
rodzinie Pacjenta.
Ad. 4). Wysokość dziennej stawki żywieniowej przypadającej na jednego
Pacjenta wynosi 24,57 zł netto.
Ad. 5). Szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej. W SIWZ
widnieje zapis, który uprawnia szpital do kontroli wartości cenowej
produktów użytych do przygotowania danego posiłku tzw. "wsad do kotła".
Ad. 6). Firma cateringowa przedstawia jadłospis dekadowy w cyklu 10-dniowym
wraz z wyliczeniem wartości odżywczej (kcal, białka, tłuszcze, węglowodany)
poszczególnych diet ujętych w tym jadłospisie dla poszczególnych dni.
Ponadto w celu oceny prawidłowości diety przedstawia również codzienny
jadłospis na każdy oddział, który zawiera nazwę posiłku, gramaturę, wartość
kaloryczną (energetyczną posiłków) oraz wartość wskaźników odżywczych
(białko, tłuszcze, węglowodany) oraz informacje o alergenach pokarmowych w
dostarczanych produktach i potrawach. I na te wartości posiadamy
dokumentację ( skan w załączeniu).
Ad. 7). Nad jakością posiłków podawanych Pacjentom kontrolę sprawuje
dietetyk codziennie w dni jego pracy.
Ad. 8). Personel dyżurny danego oddziału ma kontrolę nad ilością
spożywanego posiłku szczególnie u Pacjentów, którzy są karmieni ze względu
na stan zdrowia.
Pozostali Pacjenci, którzy samodzielnie spożywają posiłki nie są tak
szczegółowo kontrolowani.
Ad. 9). Szpital wymaga od firmy cateringowej aby u nich była zatrudniona
osoba z kwalifikacjami zawodowymi Dietetyka.
Ad.10). Istnieje ogólna procedura zgłaszania skarg w tym też dotyczących
jakości posiłków. Odpowiedzi na skargi udziela Pełnomocnik ds. Praw
Pacjenta.
Ad.11). W 2017r. i w 2018r. nie było takich skarg.
Ad.12). Nie było takiego szkolenia.
Ad.13). Szpital dysponuje 33 rodzajami diet: Są to między innymi:
• podstawowa• lekkostrawna• lekkostrawna bezmleczna• wątrobowa• cukrzycowa
5-cio posiłkowa• cukrzycowa 6-cio posiłkowa• cukrzycowa bezmleczna•
niskotłuszczowa• płynna• płynna bezmleczna• płynna do sondy cukrzycowa•
papkowata• kleikowa z kaszy manny• kleikowa z ryżu• bogatobiałkowa•
niskosodowa• niskobiałkowa• cukrzycowa 6-cio posiłkowa mielona• cukrzycowa
z ograniczeniem białka• cukrzycowa - wątrobowa• trzustkowa• trzustkowa -
cukrzycowa• papkowata cukrzycowa• papkowata cukrzycowa bezmleczna•
ubogoresztkowa bezmleczna• wegetariańska• ubogoresztkowa• płynna do sondy
cukrzycowa - bogatobiałkowa• lekkostrawna mielona• biegunkowa• cukrzycowa
mielona bezmleczna.( wiedza lekarza i dietetyka)
Ad.14). Szpital jest w stanie zapewnić Pacjentowi wskazaną przez lekarza
dietę.
Ad.15). Szpital zapewnia różne rodzaje i modyfikacje diet, w tym również
wegetariańską czy wegańską, jeśli jest zlecona przez lekarza prowadzącego
Pacjenta (wtedy jest indywidualne zamówienie w firmie cateringowej).
Ad. 16). W szpitalu nie jest prowadzona suplementacja doustna , lekarz
zmienia rodzaj diety oceniając stan kliniczny Pacjenta dostosowując dietę
do jego stanu.Jadłospis dekadowy dla diety podstawowej 11.10. —20.10.2019r.
Piątek lość Sobota Ilość Niedziela lość Poniedziałek Ilość Wtorek lość
11.10.2019 12.10.2019 13.10.2019 14.10.2019 15.10.2019 Ę
Płatki jęczmienne na 350ml |Kawa na mleku |300ml — |Kakao 300ml |Kasza kukurydziana |350ml |Kawa na mleku |300ml
Imleku Pieczywo 100g — [Pieczywo l100g na mleku Pieczywo 100g
Pieczywo l80g [Masło l10g [Masło l10g lsog |Masto l10g
|Masto l1og ISer żółty l6og [Szynka konserwowa _ |60g log [Twarożek ziołowy l6og
Powidło lsog |ogórekświeży lsog Papryka świeża lsog Jajo l60g/ 1sz |Sałata lsog
śniadanie IHerbata z cytryną |300ml Herbata z cytryną |300ml
[Grysikowa l150ml [Barszcz biały z |t50ml |Koperkowaz ryżem |4SOml |Ogonowaz makaronem|450mi |Szpinakowa z zacierką |a50mi
kotlet z ryby l140g kiemniakami Kotlet schabowy l120g |Kaszanka z cebulą 150g [Gołąbki zsosem l300g/
Iziemniaki l250g |kazanki z kapustą 300g _ |ziemnia l50g _ ziemniaki l250g _ |pieczarkowym 150ml
ISurówka z marchewki |150g _ |Kompot |BOOm| |Surówkaz kapusty |150g |urówkazogórkówi |i50g _ Kompot |300ml
obiad [chrzanu [mieszanej kiszonych i papryki
Kompot |300ml Kompot 300ml |Kompot 300ml
Herbata |300ml |Herbata |300ml Herbata |300ml |Herbata 300ml Herbata |300ml
Pieczywo 100g _ |Pieczywo 100g — [Pieczywo l100g — |Pieczywo 100g — |Pieczywo 100g
Kolacja Masło l1og [Masło log [Masło log Masło log |Masło log
Pasta z tuńczyka l6og Kiełbasa żywiecka l6og Pasta z twarogu i log Kurczak gotowany log [Galaretka drobiowa 150g
Rzodkiewka sog Isałata Bog kminku Mandarynka l100g — [Cytryna l10g
Pomidor [rog
Energia (kcal) |2073,07 1945,33 2042,96 2072,71 2058,35
|| Biatkofg) 180,30 [63,83 |68,68 [72,87 [77,13
Tłuszcz (g) l52,92 160,04 (65,27 [65,50 162,37
Węglowodany (g) 324,62 l293,12 l278,42 278,68 283,36
Łuksik Justyna
i DIETETYK SZPITALNY
Zmiany wskąlone Y.M0.40IPr SP ZOZ MSWIA w Rzeszowie
5 > y
23 Aletnanoy Diedlo. 3.0. gluidą Myy
mgr Danuta Harpula
epa
Jadłospis dekadowy dla diety lekkostrawnej 11.10. —20.10.2019r.
Piątek Sobota = Niedziela lose | Poniedziałek teść Wtorek
11.10.2019 12.10.2019 13.10.2019 14.10.2019 15.10.2019
Płatki jęcz 350ml |Kawa na mleku |B0Oml |Kakao |BOOmI |Kasza kukurydziana |BSOml _ |kawa na mleku |300ml
mleku |Pieczywo 100g — Pieczywo 100g |na mleku czywo 100g
Pieczywo log |Masło log [Masło log — Pieczywo l80g [Masło l10g
Masło 10g _ |erżółty log |Szynka konserwowa |60g __ |Masło 10g [Twarożek ziołowy log
Powidło ISog |Pomidor [rog Jabłko 100g — |ajo [60g/ 1sz |Pomidor [rog
śniadanie |Herbata z cytryną |300ml Herbata z cytryną |300ml
|Grysikowa 150ml [Barszcz biały z |H50ml |Koperkowazryżem |450ml |Ogonowa z makaronem|450ml |Szpinakowa z zacierką [450ml
Kotlet z ryby 140g kiemniakami ISchab w sosie [120g/ |Pulpet w sosie l120g/ Gulasz wieprzowy 120g
[ziemniaki |250g _ |Makaronzjabłkami |300g — pieczeniowym 30ml Jarzynowym 30ml _ |ziemniaki 250g
[Surówka z marchewkii |150g |kompot |300ml — |Ziemniaki 250g [Ziem l250g . |Buraczki na ciepło [150g
obiad jabłka Surówka z kapusty _ |150g — |Surówkaz selerai 150g |Kompot |300ml
Kompot |300ml szanej jabłka
kompot |300ml |kompot |300ml
Herbata 300ml |Herbata 00ml — |Herbata 300ml |Herbata |B00ml |Herbata |B00ml
jeczywo l100g ieczywo 100g — [Pieczywo 100g [Pieczywo 100g Pieczywo 100g
Kolacja IMasto l10g Masło l10g [Masło log — |Masło log Masło l10g
Pasta z tuńczyka bog |Kiełbasa żywiecka lbog Pasta z twarogu i l60g Kurczak gotowany —_ |60g [Galaretka drobiowa _ |150g
|Sałata Bog [Sałata |Bog kminku Mandarynka 100g — [Cytryna l10g
Pomidor [rog
Energia (kcal) [2062,17 [2071,29 [2029,34 [2010,57 |2026,93
Biatko(g) |80,06 [63,55 [74,01 [77,24 184,60
Tłuszcz (g) 51,83 l68,62 51,95 [65,60 [77,84
Węglowodany (g) |324,52 |328,70 [275,21 [286,59 |280,61
Łuksik Justyna
DIETETYK SZPITALNY
SP ZOZ MSWiA w Rzeszowi,
eszowie © -0. ywnola
mgr Danuta Harpula
mgr Annq/h; Z 7
/3106012 p
Jadłospis dekadowy dla diety cukrzycowej 11.10. -20.10.2019r.
Piątek k. Sobota lóść Niedziela lose | Poniedziałek że Wtorek 5
11.10.2019 12.10.2019 13.10.2019 14.10.2019 15.10.2019
Herbata z cytryną b/c |B00ml |kawa na mleku b/c |B00ml |kakaob/c |BS0Oml |Herbata z cytryną b/c |300ml |Kawa na mleku b/c |300ml
Pieczywo 100g — [Pieczywo 100g — Pieczywo 100g — Pieczywo 100g — [Pieczywo l100g
Masło l10g |Masło l10g Masło l10g Masło 10g Masło L0g
ISer topiony l60g _ |erżółty l6og |Szynka konserwowa |6og lajo [60g/ 1sz |Twarożek ziołowy |60g
Jabłko 100g — |ogórek świeży sog |Papryka świeża |sog Sałata l308 |sałata sog
Kanapka z paprykarzem Kanapka z polędwicą |Kanapka z pasztetem Kanapka z pastą z |Kanapka z szynką
Il śniadanie |wieprzową [twarogu i pietruszki ldrobiową
|Grysikowa lA50ml [Barszcz biały z 50ml |Koperkowa z ryżem |450ml |Ogonowa z makaronem|450ml — |Szpinakowa z zacierką _ |450ml
Kotlet z ryby 140g kiemniakami [Schab w sosie (120g/ |Pulpet w sosie l120g/ [Gulasz wieprzowy [120g
|ziemniaki 250g — |Makaron pełnoziarnisty |300g — |pieczeniowym 30ml |jarzynowym 30ml ziemniaki l250g
Surówka z marchewkii |150g | jabłkami b/c |ziemniaki 250g — [Ziemniaki |250g |Buraczki na ciepło 150g
obiad [chrzanu Kompot b/c ISurówka z kapusty |150g — |Surówkaz selerai 150g _ |Kompotb/c |300ml
Kompot b/c 300ml 300ml |mieszanej jabłka
Kompot b/c 300ml |Kompot b/c |300ml .
Śliwka Jogurt naturalny labtko ogurt naturalny |Mandarynka
Podwieczorek
Herbata b/c 300ml |Herbata b/c 300ml |Herbata b/c B00ml — |Herbata b/c |BOOml |Herbata b/c |300ml
Pieczywo 100g — [Pieczywo 100g — Pieczywo 100g — [Pieczywo 100g — Pieczywo [100g
Kolacja Masło l10g Masło l10g Masło log Masło log Masło l10g
Pasta z tuńczyka l60g Kiełbasa żywiecka l60g Pasta z twarogu i 60g Kurczak gotowany l6og [Galaretka drobiowa [150g
IRzodkiewka sog [Sałata l30g i |Mandarynka 100g — |Cytryna l10g
[og
Energia (kcal) [2197,47 |2292,67 [2169,94 [2193,72 [2219,48
Białko(g) |89,61 [87,15 l94,22 |81,70 l99,20
Tłuszcz (g) [73,88 |83,87 l69,32 [73,31 188,55
Węglowodany (g) [289,05 |300,37 268,25 l275,10 [277,87
Łuksik Justyna
NACZE
mgr 4
3106012
DIETETYK SZPITAL. NY
SP ZOZ o. głu w Rzes;
ladą [lujno
aan Harpula
Jadłospis dekadowy dla diety wątrobowej 11.10. -20.10.2019r.
Piątek Es Sobota if Niedziela noge | Poniedziałek BĘ Wtorek kk
11.10.2019 12.10.2019 13.10.2019 14.10.2019 15.10.2019
łatkijęczmienne na |B50ml |Kawa na mleku |300ml — |Kawa na mleku IB00ml |Kasza kukurydziana |B50ml |kawa na mleku 300ml
mleku Pieczywo l100g — |Pieczywo 100g na mleku |Pieczywo l100g
Pieczywo sog |Masło l10g [Masło 10g _ Pieczywo log [Masło log
[Masło 10g [Pasta z twarogu lsog lszynka konserwowa |80g — |Masło l10g Pasta z twarogu 180g
Dżem sog Polędwica sopocka — |50g
śniadanie Herbata |300ml drobiowa
|Herbata 300ml
|Grysikowa 150ml |larzynowa z płatkami |450ml |Koperkowazryżem |450ml |Ogonowaz makaronem|450mi |Szpinakowa z zacierką |450ml
Pulpet rybny w sosie |140g/ |owsianymi |schab w sosie 120g/ _ |Pulpet w sosie l120g/ [Gulasz wieprzowy 120g
koperkowym |Boml |Makaronzjabłkami — |B00g — |pieczeniowym 30ml |jarzynowym 30ml Ziemniaki 250g
|ziemniaki le5og _ |Kompot |300ml — |Ziemniaki l250g [Ziemniaki l250g . |Buraczki na ciepło 150g
obiad Marchewka na ciepło [150g lćwikłą z jabłkiem 150g |arzynkapogrecku [150g |Kompot 300ml
kompot 300ml kompot |300ml |Kompot |300ml
Herbata BO0ml |Herbata 300ml — |Herbata 300ml _ |Herbata 300ml — |Herbata 300ml
Pieczywo 100g — [Pieczywo 100g Pieczywo l100g [Pieczywo l100g — [Pieczywo [100g
Kolacja IMasło log _ |Masło l10g [Masło log |Masło 10g Masło l10g
Pasta z białek lsog _ |Polędwica wieprzowa |80g Pasta z twarogu i sog _ |Kurczakgotowany — |80g |szynka drobiowa l8og
koperku
Energia (kcal) [2203,53 [1971,63 1994,76 [1953,80 [2029,55
jałko(g) [102,95 [65,16 184,69 [77,30 |87,64
Tłuszcz (g) 55,36 |56,68 51,46 |59,75 [74,55
Węglowodany (g) |339,48 285,40 [261,57 [275,83 [266,03
Łuksik Justyna
DIETETYK SZPITALNY
SP ZOZ MSWIiA w Rzeszowie
p.o. Wuudlo
mgr Danuta Harpulo
Jadłospis dekadowy dla diety podstawowej 11.10 - 20.10.2019r.
Środa iść Czwartek lość Piątek Ilość Sobota lość Niedziela
16.10,2019 17.10.2019 18.10.2019 19.10.2019 20.10.2019
Ryż na mleku B50ml [Kawa na mleku [300ml —_ |Płatki kukurydziane na |350ml |Kawa na mleku |350ml |Kawa na mleku 300ml
Pieczywo |80g Pieczywo 100g — [mleku Pieczywo l80g Pieczywo [100g
[Masło l10g Masło log czywo |80g — |Masło log Masło 10g
Świsdwie. Dżem sog |Szynka z majerankiem |60g |Masło log [Pasztet I50g/1szt |Polędwica sopocka l60g
Herbata z cytryną 300ml |Pomidor jog _ |sertopiony I5Sog _ |ogórekkiszony sog ieprzowa
Herbata z cytryną |300ml Pomidor [rog
ogórkowa z ziemniakamil450m! — Krupnik 450ml |Barszcz czerwony z [450ml |Selerowa z zacierką _ |450ml Rosół z makaronem _ |450ml
|Kaszotto z sosem Roladki drobiowe 120g — |iemniakami Fasolka po bretońsku |200g — |Udko pieczone 160g
koperkowym l200g/ — |ziemnial 250g [Ryżzjabłkamiisosem |300g/ [Ziemniaki l250g |Ziemniaki l250g
Kompot 150ml |surówka z kapusty 150g _ mietanowym [150ml |Kompot |300ml — |surówka wielowarzywna|150g
ź |300ml kompot |300ml Kompot 300ml
obiad Kompot |300ml
B00ml |Herbata BO0ml |Herbata |300ml |Herbata |B00ml |Herbata |300ml
100g — [Pieczywo 100g — [Pieczywo 100g _ |Pieczywo 100g — Pieczywo 100g
Log Masło [Log [Masło log |Masło l10g Masło l1og
kolacja 140g / Jałatka z selera i 150g — |Paprykarz |60g [Pasta ztwarogui |6og Jajo w majonezie lsog/
Musztarda lżog kukurydzy Mandarynka [100g _ |konserwy rybnej 50ml
Kiełbasa szynkowa |sog Papryka świeża sog [Sałata |30g
Energia (kcal) [2259,15 2307,04 l2226,08 [2064,93 [2042,99
Białko(g) [67,05 [102,88 65,30 [79,02 l82,27
Tłuszcz (g) |84,43 [104,96 [70,58 69,18 69,68
Węglowodany (g) [330,43 |266,26 1371,53 |287,98 |254,16
Łuksik Justyna
DIETETYK SZPITALNY
SP ZOZ MSWiA w Rzeszowie
cp. 0. gltorialq.
mgr Danuta Harpula
Mepe
Jadłospis dekadowy dla diety lekkostrawnej 11.10 - 20.10.2019r.
Środa ilość Czwartek Ilość Piątek Ilość Sobota lość Niedziela Ilość
16.10,2019 17.10.2019 18.10.2019 19.10.2019 20.10.2019
IRyż na mleku B5Oml |Kawa na mleku 00ml |Płatki kukurydziane na |350ml |Kawa na mleku 350ml |Kawa na mleku 300ml
Pieczywo |B0g _ [Pieczywo 100g — |mleku Pieczywo l80g |Pieczywo 100g
[Masło 110g _ |Masło l10g Pieczywo l80g |Masło 1Og _ |Masło l10g
Kiiada Dżem I5Sog _ |Szynkaz majerankiem |60g [Masło log |Pasztet |508/1szt |Polędwica sopocka l608
|Herbata z cytryną 300ml _ |Pomidor [og Pasta z twarogu sog [70g — |wieprzowa
Herbata z cytryną 300ml Pomidor [70g
Solferino z ziemniakami |450ml_ |krupnik 450ml |Barszcz czerwony z I150ml |Selerowa z zacierką _ |450ml |Rosół z makaronem — l450ml
Kaszotto z sosem |Filet w sosie l120g/ — |ziemniakami Sztuka mięsa w sosie |120g/ |Udko gotowane 160g
koperkowym l200g/ |pomidorowym 30ml [Ryż z jabłkamiisosem |300g/ |3oml |Ziemniak 250g
Kompot 150ml [Ziemniaki lo50g |śmietanowym 150ml |Ziemniaki l250g |Surówka wielowarzywnai50g
- |300ml _ |Surówka z kapusty 150g _ |Kompot 300ml |Marchewka z groszkiem |150g — |Kompot |300ml
obiad pekińskiej Kompot l300ml
Kompot |300ml
Herbata 300ml |Herbata BOOml |Herbata 300ml |Herbata 300ml |Herbata |300ml
Pieczywo 100g — |Pieczywo 100g — [Pieczywo l100g |Pieczywo 100g — Pieczywo l100g
[Masło 1Og _ |Masło l10g Masło l10g |Masło log |Masło Log
kolacja Parówki 140g — |Sałatka z selerai 150g _ |Paprykarz I60g Pasta z twarogu i l6og Jajo w majonezie |sog/
ketchup log |kukurydzy |Mandarynka I100g — |konserwy rybnej Isoml
Kiełbasa szynkowa lsog [Sałata Bog _ Jałata sog
Energia (kcal) [2227,18 |2083,84 [2134,83 [2014,65 [2016,36
Białko(g) [65,50 [104,61 169,28 l3,64 182,23
Tłuszcz (g) [83,42 |55,60 ESZEJ |57,65 [66,88
Węglowodany (8) 323,07 |270,87 371,79 |274,12 [254,22
Łuksik Justyna
DIETETYK SZPITALNY
SP ZOZ MSWiA w Rzeszowi
G.0 Aumiealiq
mgr Danuta Harpula
Jadłospis dekadowy dla diety cukrzycowej 11.10 - 20.10.2019r.
Środa lość Czwartek Piątek Ilość Sobota c Niedziela ość
16.10,2019 17.10.2019 18.10.2019 19.10.2019 =" 20.10.2019
Herbata z cytryną b/c |BOOml |Kawa namlekub/c _ |300ml |Herbatazcytrynąb/c |BOOml |kawa namlekub/c |B5Oml |Kawa namlekub/c — |300ml
ieczywo 100g [Pieczywo 100g Pieczywo l100g Pi le0g [Pieczywo l100g
Sadinie [Masło 10g |Masło 10g _ |Masło l10g 1og |Masło Log
aprykarz bog _ |Szynkaz majerankiem |6og _ |Sertopiony lbog [Pasztet |50g/1szt |Polędwica sopocka _ [608
Sałata lsog _ |Pomidor [rog [sałata lsog |ogórekkiszony 5og wieprzowa
Pomidor 70g
kanapka z serem żółtym Kanapka z piersią Kanapka z pastą z Kanapka z szynką Kanapka z szynką
I |wędzoną [twarogu |konserwową |drobiową
Solferino z ziemniakami |450ml li50ml |Barszczczerwonyz _ 50ml JSelerowaz zacierką _ |450ml Rosół z makaronem — |450ml
kaszotto z sosem 120g/ kiemniakami Isztuka mięsa w sosie |120g/ |Udko gotowane 160g
koperkowym l200g/ _ |pomidorowym 30ml |Ryżz jabłkamiisosem |B008/ Boml [ziemniaki l50g
kompot b/e 150ml _ |ziemniaki 250g |kmietanowym b/c 150ml Ziemniaki l250g surówka wielowarzywna|150g
; l300ml |Surówka z kapusty 150g |Kompotb/e |300m1 |Marchewka z groszkiem |150g |Kompotb/c |300ml
obiad pekińskiej kompot b/e 300ml
kompot b/c Ed
Jogurt naturalny labtko Jogurt naturalny Śliwka Jogurt naturalny
Podwieczorek
Herbata b/c 300ml |Herbata b/c |Booml |Herbata b/c |BOOml |Herbata b/c 00ml |Herbata b/c 300ml
Pieczywo 100g — |Pieczywo 100g [Pieczywo l100g [Pieczywo 100g [Pieczywo 100g
. [Masło hog |Masło og [Masło log |Masło 10g |Masło 10g
kolacja Parówki 140g [Sałatka z selerai 150g |Paprykarz lbog |Pasta ztwarogui 60g ajo w majonezie I50g/
ketchup l20g |kukurydzy [Mandarynka 100g |konserwy rybnej Eo
Kiełbasa szynkowa sog Papryka świeża 50g [Sałata B0g
Energia (kcal) [2336,33 [2175,19 [2271,23 [2118,60 [2199,06
Biatko(g) |85,31 118,28 [70,07 1106,98 104,69
Tłuszcz (g) lo9,08 166,06 l82,54 167,84 181,19
Węglowodany (g) 276,89 269,11 [322,64 276,40 250,82
Łuksik Justyna
DIETETYK SZPITALNY
SP ZOZ MSWiA w Rzeszowj
q-9: Qlumialą
mgr Danuta Harpula
Jadłospis dekadowy dla diety wątrobowej 11.10 - 20.10.2019r.
Środa ilość Czwartek lość Piątek Sobota lość Niedziela lość
16.10,2019 17.10.2019 18.10.2019 19.10.2019 20.10.2019
IRyż na mleku |B50ml |kawa na mleku 300ml [Płatki kukurydziane na |350ml |Kawa na mleku 350ml _ |Kawa na mleku Omi
Pieczywo l80g Pieczywo 100g — mleku Pieczywo Bog Pieczywo 100g
[Masło lLOg [Masło l10g Pieczywo sog |Masło l10g [Masło l10g
= Dżem sog _ |szynkaz majerankiem |8Og Masło 10g |Szynka konserwowa — |8og Polędwica sopocka _ |80g
śniadanie
Herbata |300ml Pasta z twarogu sog |wieprzowa
Herbata z 300ml
ISolferino z ziemniakami |450ml [50ml mniaczana l150ml |Selerowa z zacierką _ |450ml Rosół z makaronem — |i50ml
|Makron z serem 120g/ [Ryż z jabłkami |B00g |sztuka mięsa w sosie |120g/ |Udko gotowane 160g
l200g/ |pomidorowym |BOml | |kompot |sooml 30ml |ziemniaki l250g
Kompot I100g [Ziemniaki l250g mniaki 250g. |Buraczki na ciepło [150g
_ 300ml _ |seler gotowany 150g Marchewka na ciepło |150g — |Kompot BOOmi
obiad kompot l300ml Kompot |300ml
Herbata 300ml |Herbata 300ml |Herbata |B00ml |Herbata 300ml _ |Herbata |B00ml
Pieczywo Ilo0g [Pieczywo 100g [Pieczywo l100g |Pieczywo l100g — |Pieczywo 100g
|Masło 1og |Masło l10g IMasło 10g |Masło log [Masło l10g
kolacja Szynka konserwowa — |80g |Polędwica wieprzowa |80g Miód |80g/ _ |Pasta z twarogu |80g Dżem l8og
Bszt.
Energia (kcal) [1976,59 1975,28 2715,39 1956,65 [1906,09
Białko(g) [70,25 102,19 150,94 l91,59 [79,71
Tłuszcz (g) 54,97 l46,23 B7,71 l45,53 |53,96
Węglowodany (g) 308,11 [253,56 [554,13 [260,91 |289,14
Łuksik Justyna
DIETETYK SZPITALNY
SP ZOZ MSWiA w Rzeszowie
ą.0. gola
mgr Danuta Harpula
lupa
Jadłospisy dla oddziałów
Dla: MSWiA Rzeszów w dniu: 2019-10-20
Oddział: MSW RZESZÓW
Podstawowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Lekkostrawna (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Cukrzycowa
Śniadanie:
2. śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:
Posiłek nocny:
Wartości odżywcze:
Wątrobowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Wydruk z MAPI JADŁOSPIS 2
Formularz:jadlospis_Na_Oddzial_Lista.fr3
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-
żytnie 100 g (GLU, SOJ,
ŻYT), Masło ekstra 10 g (MLE), Polędwica wieprzowa wędzona parzona z dodaną wodą,
Kompot z/c 300 ml , Zupa rosół z makaronem 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK),
Udko pieczone
M 160 Por (GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ), Ziemniaki 250 g (MLE), Surówka
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
Energia : 2042.99 kcal; Białko ogółem: 82.27 g; Tłuszcz: 69.68 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-
żytnie 100 g (GLU, SOJ,
ŻYT), Masło ekstra 10 9 (MLE), Polędwica wieprzowa wędzona parzona z dodaną wodą,
Kompot z/c 300 ml , Zupa rosół z makaronem 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK),
Udko gotowane
M 160 Por (GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ), Ziemniaki 250 9 (MLE), Surówka
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
Energia : 2016.36 kcal; Białko ogółem: 82.23 g; Tłuszcz: 66.88 gi; Węglowodany
Kawa na mleku/M b/c 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb graham 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE),
Polędwica wieprzowa wędzona parzona z dodaną wodą, białkiem sojowym, białkiem
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE), szynka z indyka 15 g (GLU, JAJ, MLE,
kompot b/c 300 ml , Zupa rosół z makaronem 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK),
Udko gotowane
M 160 Por (GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ), Ziemniaki 250 g (MLE), Surówka
Jogurt naturalny 150 g (MLE, LAK),
Herbata b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 g (MLE), Jajko w
majonezie 100 g (JAJ, MLE,
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE),
Energia : 2199.06 kcal; Białko ogółem: 104.69 g; Tłuszcz: 81.19 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe
100 g (GLU, SOJ,
ŻYT), Masło ekstra 10 9 (MLE), Polędwica wieprzowa wędzona parzona z dodaną wodą,
Kompot z/c 300 ml , Zupa rosół z makaronem 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK),
Udko gotowane
M 160 Por (GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ), Ziemniaki 250 9 (MLE), Buraczki oprószane
Herbata z/c M 300 ml , Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
Energia : 1906.09 kcal; Białko ogółem: 79.71 g; Tłuszcz: 53.96 g; Węglowodany
własność Catermed S.A. Wszelkie prawa zastrzeżone
Strona 1 z 2
Wydrukował: Administrator, Data i godzina wydruku: 2019-10-15 12:45:38
Jadłospisy dla oddziałów
Dla: MSWiA Rzeszów w dniu: 2019-10-19
Oddział: MSW RZESZÓW
Podstawowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Lekkostrawna (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Cukrzycowa
Śniadanie:
2. śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:
Posiłek nocny:
Wartości odżywcze:
Wątrobowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Wydruk z MAPI JADŁOSPIS 2
Formularz:jadlospis_Na_Oddzial_Lista.fr3
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-
żytnie 100 g (GLU, SOJ,
ŻYT), Masło ekstra 10 g (MLE), Pasztet podlaski. Pasztet drobiowy. Konserwa sterylizowana.
Kompot z/c 300 ml , Zupa selerowa z zacierką 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK),
Fasolka po
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
Energia : 2064.93 kcal; Białko ogółem: 79.02 g; Tłuszcz: 69.18 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-
żytnie 100 g (GLU, SOJ,
ŻYT), Masło ekstra 10 g (MLE), Pasztet podlaski. Pasztet drobiowy. Konserwa sterylizowana.
Kompot z/c 300 ml , Zupa selerowa z zacierką 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK),
Sztuka mięsa w
sosie M 120 g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE),
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
Energia : 2014.65 kcal; Białko ogółem: 93.64 g; Tłuszcz: 57.65 9; Węglowodany
Kawa na mleku/M b/c 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb graham 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE),
Pasztet podlaski. Pasztet drobiowy. Konserwa sterylizowana. 1 szt (GLU, SOJ, MLE, LAK),
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE), Szynka konserwowa wieprzowa.Produkt
blokowy wytworzony
kompot b/c 300 ml , Zupa selerowa z zacierką 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK),
Sztuka mięsa w
sosie M 120 g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE),
Śliwka. 150 g,
Herbata b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 9 (MLE), Pasta z twarogu i
konserwy rybnej 60 g
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE),
Energia : 2118.60 kcal; Białko ogółem: 106.98 g; Tłuszcz: 67.84 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe
100 g (GLU, SOJ,
ŻYT), Masło ekstra 10 g (MLE), Szynka konserwowa wieprzowa.Produkt blokowy
Kompot z/c 300 ml, Zupa selerowa z zacierką 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK),
Sztuka mięsa w
sosie M 120 g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE),
Herbata z/c M 300 ml , Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
Energia : 1956.65 kcal; Białko ogółem: 91.59 g; Tłuszcz: 45.53 g; Węglowodany
Własność Catermed S.A. Wszelkie prawa zastrzeżone
Strona 1 z 2
Wydrukował: Administrator, Data i godzina wydruku: 2019-10-15 12:20:58
Jadłospisy dla oddziałów
Dla: MSWiA Rzeszów w dniu: 2019-10-18
Oddział: MSW RZESZÓW
Podstawowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Lekkostrawna (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Cukrzycowa
Śniadanie:
2. śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:
Posiłek nocny:
Wartości odżywcze:
Wątrobowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Wydruk z MAPI JADŁOSPIS 2
Formularz:jadlospis_Na_Oddzial_Lista.fr3
Płatki kukurydziane na mleku/M 350 ml (GLU, MLE, LAK), Herbata z cytyną 300 mi , Chleb
Baltonowski-pieczywo
Kompot z/c 300 ml , Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE,
SEL, GOR, LAK),
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
Energia : 2226.08 kcal; Białko ogółem: 65.30 g; Tłuszcz: 70.58 g; Węglowodany
Płatki kukurydziane na mleku/M 350 ml (GLU, MLE, LAK), Herbata z cytyną 300 ml , Chleb
Baltonowski-pieczywo
Kompot z/c 300 ml , Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE,
SEL, GOR, LAK),
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
Energia : 2134.83 kcal; Białko ogółem: 69.28 g; Tłuszcz: 59.43 g: Węglowodany
herbata z cytryną b/c 300 ml , Chleb graham 100 9 (GLU), Masło ekstra 10 g (MLE), ser
topiony Edamski 60 g
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE), Pasta z twarogu 15 g (MLE, LAK),
kompot b/c 300 ml , Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE,
SEL, GOR, LAK), Ryż
Jogurt naturalny 150 g (MLE, LAK),
Herbata b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 g (MLE), paprykarz
szczeciński. Konserwa
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE),
Energia : 2271.23 kcal; Białko ogółem: 70.07 g; Tłuszcz: 82.54 g; Węglowodany
Płatki kukurydziane na mleku/M 350 ml (GLU, MLE, LAK), Herbata z/c M 300 ml, Bina-bułka
długa- pieczywo
Kompot z/c 300 ml, Zupa ziemniaczana 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Ryż
z jabłkami 300 g
Herbata z/c M 300 ml , Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
Energia : 2715.39 kcal; Białko ogółem: 50.94 g; Tłuszcz: 37.71 g; Węglowodany
Własność Catermed S.A. Wszelkie prawa zastrzeżone
Strona 1 z 2
Wydrukował: Administrator, Data i godzina wydruku: 2019-10-15 12:12:37
Jadłospisy dla oddziałów
Dla: MSWiA Rzeszów w dniu: 2019-10-17
Oddział: MSW RZESZÓW
Podstawowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Lekkostrawna (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Cukrzycowa
Śniadanie:
2. śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:
Posiłek nocny:
Wartości odżywcze:
Wątrobowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Wydruk z MAPI JADŁOSPIS 2
Formularz:jadlospis_Na_Oddzial_Lista.fr3
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-
żytnie 100 g (GLU, SOJ,
Kompot z/c 300 ml , Zupa krupnik 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Roladki
drobiowe 120 g
(GLU, SOJ, MLE, SEL, GOR, SEZ, ŻYT, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE), Surówka z kapusty
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
(MLE), Sałatka z selera i kukurydzy 150 g (JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Szynkowa Ekstra.
Energia : 2307.04 kcal; Białko ogółem: 102.88 g; Tłuszcz: 104.96 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-
żytnie 100 g (GLU, SOJ,
Kompot z/c 300 ml , Zupa krupnik 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Filet
drobiowy gotowany M
120 g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE), Surówka z kapusty
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
(MLE), Sałatka z selera i kukurydzy 150 g (JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Szynkowa Ekstra.
Energia : 2083.84 kcal; Białko ogółem: 104.61 g; Tłuszcz: 55.60 g: Węglowodany
Kawa na mleku/M b/c 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb graham 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE),
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE), Pierś wędzona. Wędlina drobiwa z
połączonych kawałków
kompot b/c 300 ml , Zupa krupnik 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Filet
drobiowy gotowany M
120 g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Ziemniaki 250 9 (MLE), Surówka z kapusty
jabłka 150g,
Herbata b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 g (MLE), Sałatka z selera i
kukurydzy 150 g
(JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Szynkowa Ekstra. Kiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona,
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE),
Energia : 2175.19 kcal; Białko ogółem: 118.28 g; Tłuszcz: 66.06 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe
100 g (GLU, SOJ,
Kompot z/c 300 ml , Zupa krupnik 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Filet
drobiowy gotowany M
120 g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Ziemniaki 250 9 (MLE), Seler gotowany 150 g
Herbata z/c M 300 ml , Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
(MLE), Polędwica wieprzowa wędzona parzona z dodaną wodą, białkiem sojowym, białkiem
Energia : 1975.28 kcal; Białko ogółem: 102.19 g; Tłuszcz: 46.23 g; Węglowodany
Własność Catermed S.A. Wszelkie prawa zastrzeżone
Strona 1 z 2
Wydrukował: Administrator, Data i godzina wydruku: 2019-10-15 12:02:17
Jadłospisy dla oddziałów
Dla: MSWiA Rzeszów w dniu: 2019-10-16
Oddział: MSW RZESZÓW
Podstawowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Lekkostrawna (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Cukrzycowa
Śniadanie:
2. śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:
Posiłek nocny:
Wartości odżywcze:
Wątrobowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Wydruk z MAPI JADŁOSPIS 2
Formularz:Jadlospis_Na_Oddzial_Lista,fr3
Ryż na mleku/M 350 ml (MLE, LAK), Herbata z cytyną 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo
pszenno-żytnie 80 g
Kompot z/c 300 ml , Zupa ogórkowa z ziemniakami 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,
LAK), Kaszotto
200 Por (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Sos koperkowy 150 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE,
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
(MLE), Berlinki classic. Kiełbasa wieprzowa homogenizowana wędzona parzona w oslone
Energia : 2259.15 kcal; Białko ogółem: 67.05 g; Tłuszcz: 83.43 g; Węglowodany
Ryż na mleku/M 350 ml (MLE, LAK), Herbata z cytyną 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo
pszenno-żytnie 80 g
Kompot z/c 300 ml , Zupa solferino z ziemniakami 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,
LAK), Kaszotto
200 Por (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Sos koperkowy 150 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE,
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
(MLE), Berlinki classic. Kiełbasa wieprzowa homogenizowana wędzona parzona w oslone
Energia : 2227.18 kcal; Białko ogółem: 65.50 g; Tłuszcz: 83.42 g; Węglowodany
herbata z cytryną b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 g (MLE),
paprykarz szczeciński.
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE), ser Morski dojrzewający 15 g (MLE, LAK),
kompot b/c 300 ml , Zupa solferino z ziemniakami 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,
LAK), Kaszotto
200 Por (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Sos koperkowy 150 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE,
Jogurt naturalny 150 g (MLE, LAK),
Herbata b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 g (MLE), Berlinki classic.
Kiełbasa wieprzowa
homogenizowana wędzona parzona w oslone niejadalnej 140 g (SOJ, MLE, SEL, GOR, MWP,
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE),
Energia : 2336.33 kcal; Białko ogółem: 85.31 g; Tłuszcz: 99.08 g; węglowodany
Ryż na mleku/M 350 ml (MLE, LAK), Herbata z/c M 300 ml , Bina-bułka długa- pieczywo
pszenne zwykłe 80 g
Kompot z/c 300 ml , Zupa solferino z ziemniakami 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,
LAK), Makaron z
Herbata z/c M 300 ml , Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe 100 g (GLU, SOJ, ŻYT),
Masło ekstra 10 g
(MLE), Szynka konserwowa wieprzowa.Produkt blokowy wytworzony z polączonych
Energia : 1976.59 kcal; Białko ogółem: 70.25 g; Tłuszcz: 54.97 g; Węglowodany
Własność Catermed S.A. Wszelkie prawa zastrzeżone
Strona 1 z 2
Wydrukował: Administrator, Data i godzina wydruku: 2019-10-15 09:05:08
Jadłospisy dla oddziałów
Dla: MSWiA Rzeszów w dniu: 2019-10-15
Oddział: MSW RZESZÓW
Podstawowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Lekkostrawna (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Cukrzycowa
Śniadanie:
2. śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:
Posiłek nocny:
Wartości odżywcze:
Wątrobowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Wydruk z MAPI JADŁOSPIS 2
Formularz:jadlospis_Na_Oddzial_Lista.fr3
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-
żytnie 100 g (GLU),
Kompot z/c 300 ml , Zupa szpinakowa z zacierką 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,
LAK), Gołąbki 300 g
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE),
Energia : 2058.35 kcal; Białko ogółem: 77.13 9; Tłuszcz: 62.37 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-
żytnie 100 g (GLU),
Kompot z/c 300 ml , Zupa szpinakowa z zacierką 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,
LAK), Gulasz
wieprzowy M 120 g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE), Buraczki
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE),
Energia : 2026.93 kcal; Białko ogółem: 84.60 9; Tłuszcz: 77.84 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M b/c 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb graham 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE),
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE), szynka z indyka 15 g (GLU, JAJ, MLE,
kompot b/c 300 ml , Zupa szpinakowa z zacierką 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,
LAK), Gulasz
wieprzowy M 120 g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE), Buraczki
mandarynka 150g,
Herbata b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 g (MLE), Galaretka
drobiowa 150 g (JAJ, SOJ,
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE),
Energia : 2219.48 kcal; Białko ogółem: 99.20 g; Tłuszcz: 88.55 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe
100 g (GLU),
Kompot z/c 300 ml , Zupa szpinakowa z zacierką 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,
LAK), Gulasz
wieprzowy M 120 g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE), Buraczki
Herbata z/c M 300 ml , Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE), szynka
Energia : 2029.55 kcal; Białko ogółem: 8.64 g; Tłuszcz: 74.55 g; Węglowodany
Własność Catermed S.A. Wszelkie prawa zastrzeżone
Strona 1 z 2
Wydrukował: Administrator, Data i godzina wydruku: 2019-10-11 11:58:19
Jadłospisy dla oddziałów
Dla: MSWiA Rzeszów w dniu: 2019-10-14
Oddział: MSW RZESZÓW
Podstawowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Lekkostrawna (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Cukrzycowa
Śniadanie:
2. śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:
Posiłek nocny:
Wartości odżywcze:
Wątrobowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Wydruk z MAPI JADŁOSPIS 2
Formularz:jadlospis_Na_Oddzial_Lista.fr3
Kasza kukurydziana na mleku/M 350 ml (MLE, LAK), Herbata z cytyną 300 ml , Chleb
Baltonowski-pieczywo
Kompot z/c 300 ml , Zupa ogonowa z makaronem 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,
LAK), Kaszanka z
cebulą 150 g (GLU, JAJ, OZI, MLE, SEL, SEZ, MWP), Ziemniaki 250 g (MLE), Surówka z
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE),
Kurczak gotowany. Produkt drobiowy grubo rozdrobniony z dodatkiem białka wieprzowego
Energia : 2072.71 kcal; Białko ogółem: 72.87 g; Tłuszcz: 65.50 g; Węglowodany
Kasza kukurydziana na mleku/M 350 ml (MLE, LAK), Herbata z cytyną 300 ml , Chleb
Baltonowski-pieczywo
Kompot z/c 300 ml , Zupa ogonowa z makaronem 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,
LAK), Pulpet
wieprzowy 120 g (GLU, JAJ, SEL, GOR), Ziemniaki 250 g (MLE), Surówka z selera i jabłka
Herbata z/c M 300 mi , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE),
Kurczak gotowany. Produkt drobiowy grubo rozdrobniony z dodatkiem białka wieprzowego
Energia : 2010.57 kcal; Białko ogółem: 77.24 g; Tłuszcz: 65.60 g; Węglowodany
herbata z cytryną b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 g (MLE), jaja 1
szt (JAJ), sałata
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE), ser topiony Edamski 15 g (MLE, LAK),
kompot b/c 300 ml , Zupa ogonowa z makaronem 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,
LAK), Pulpet
wieprzowy 120 g (GLU, JAJ, SEL, GOR), Ziemniaki 250 g (MLE), Surówka z selera i jabłka b/c
jabłka 150g,
Herbata b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 g (MLE), Kurczak
gotowany. Produkt drobiowy
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE),
Energia : 2193.72 kcal; Białko ogółem: 81.70 g; Tłuszcz: 73.31 g; Węglowodany
Kasza kukurydziana na mleku/M 350 ml (MLE, LAK), Herbata z/c M 300 ml , Bina-bułka
długa- pieczywo pszenne
zwykłe 80 g (GLU), Masło ekstra 10 g (MLE), polędwica sopocka drobiowa- wędlina
Kompot z/c 300 ml , Zupa ogonowa z makaronem 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,
LAK), Pulpet
wieprzowy 120 g (GLU, JAJ, SEL, GOR), Ziemniaki 250 g (MLE), Jarzynka po grecku 150 g
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE),
Kurczak gotowany. Produkt drobiowy grubo rozdrobniony z dodatkiem białka wieprzowego
Energia : 1953.80 kcal; Białko ogółem: 77.30 g; Tłuszcz: 59.75 g; Węglowodany
Własność Catermed S.A. Wszelkie prawa zastrzeżone
Strona 1 z 2
Wydrukował: Administrator, Data i godzina wydruku: 2019-10-10 11:39:17
Jadłospisy dla oddziałów
Dla: MSWiA Rzeszów w dniu: 2019-10-13
Oddział: MSW RZESZÓW
Podstawowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Lekkostrawna (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Cukrzycowa
Śniadanie:
2. śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:
Posiłek nocny:
Wartości odżywcze:
Wątrobowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Wydruk z MAPI JADŁOSPIS 2
Formularz:jadlospis_Na_Oddzia|_Lista.fr3
Kakao/M 300 ml (GLU, SOJ, MLE, LAK), Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g
(GLU), Masło ekstra
10 g (MLE), Szynka konserwowa wieprzowa.Produkt blokowy wytworzony z polączonych
Kompot z/c 300 ml , Zupa koperkowa z ryżem 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK),
Kotlet schabowy -
M 120 g (GLU, JAJ, SEL, GOR, SEZ, ŻYT, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE), Surówka z kapusty
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE), Pasta
Energia : 2042.96 kcal; Białko ogółem: 68.68 g; Tłuszcz: 65.27 g; Węglowodany
Kakao/M 300 ml (GLU, SOJ, MLE, LAK), Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g
(GLU), Masło ekstra
10 g (MLE), Szynka konserwowa wieprzowa.Produkt blokowy wytworzony z polączonych
Kompot z/c 300 ml , Zupa koperkowa z ryżem 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK),
Schab duszony
w sosie pieczeniowym M 120 g (GLU, MLE, SEL, GOR, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE),
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE), Pasta
Energia : 2029.34 kcal; Białko ogółem: 74.01 g; Tłuszcz: 51.95 g; Węglowodany
Kakao b/c /M 300 ml (GLU, SOJ, MLE, LAK), Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 g
(MLE), Szynka
konserwowa wieprzowa.Produkt blokowy wytworzony z polączonych składnikow mięsa
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE), Pasztet podlaski. Pasztet drobiowy.
Konserwa sterylizowana.
kompot b/c 300 ml , Zupa koperkowa z ryżem 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK),
Schab duszony
w sosie pieczeniowym M 120 g (GLU, MLE, SEL, GOR, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE),
jabłka 150g,
Herbata b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 9 (MLE), Pasta z twarogu i
kminku 60 g (MLE,
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE),
Energia : 2169.94 kcal; Białko ogółem: 94.22 g; Tłuszcz: 69.32 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe
100 g (GLU),
Masło ekstra 10 g (MLE), Szynka konserwowa wieprzowa.Produkt blokowy wytworzony z
Kompot z/c 300 ml , Zupa koperkowa z ryżem 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK),
Schab duszony h
w sosie pieczeniowym M 120 g (GLU, MLE, SEL, GOR, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE), Ćwikła
Herbata z/c M 300 ml , Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE), Pasta
Energia : 1994.76 kcal; Białko ogółem: 84.69 g; Tłuszcz: 51.46 g; Węglowodany
Własność Catermed 5.A. Wszelkie prawa zastrzeżone
Strona 1 z 2
Wydrukował: Administrator, Data i godzina wydruku: 2019-10-10 11:27:20
Jadłospisy dla oddziałów
Dla: MSWiA Rzeszów w dniu: 2019-10-12
Oddział: MSW RZESZÓW
Podstawowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Lekkostrawna (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Cukrzycowa
Śniadanie:
2. śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:
Posiłek nocny:
Wartości odżywcze:
Wątrobowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Wydruk z MAPI JADŁOSPIS 2
Formularz:jadlospis_Na_Oddzia|_Lista.fr3
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-
żytnie 100 g (GLU),
Kompot z/c 300 ml , Zupa barszcz biały z ziemniakami 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL,
GOR, ŻYT, LAK),
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE),
Kiełbasa żywiecka. Kiełbasa wieprzowo-drobiowa grubo rozdrobniona wędzona parzona w
Energia : 1945.33 kcal; Białko ogółem: 63.83 g; Tłuszcz: 60.04 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-
żytnie 100 g (GLU),
Kompot z/c 300 ml , Zupa barszcz biały z ziemniakami 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL,
GOR, ŻYT, LAK),
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE),
Kiełbasa żywiecka. Kiełbasa wieprzowo-drobiowa grubo rozdrobniona wędzona parzona w
Energia : 2071.29 kcal; Białko ogółem: 63.55 g; Tłuszcz: 68.62 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M b/c 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Chleb graham 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE), ser
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE), Polędwica wieprzowa wędzona parzona
z dodaną wodą,
kompot b/c 300 ml , Zupa barszcz biały z ziemniakami 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL,
GOR, ŻYT, LAK),
Jogurt naturalny 150 g (MLE, LAK),
Herbata b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 g (MLE), Kiełbasa
żywiecka. Kiełbasa
wieprzowo-drobiowa grubo rozdrobniona wędzona parzona w osłonce niejadalnej 60 g
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE),
Energia : 2292.67 kcal; Białko ogółem: 87.15 g; Tłuszcz: 83.87 g; Węglowodany
Kawa na mleku/M 300 ml (GLU, MLE, ŻYT, LAK), Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe
100 g (GLU),
Kompot z/c 300 ml , Zupa jarzynowa z płatkami owsianymi 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE,
SEL, GOR, LAK),
Herbata z/c M 300 ml , Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE),
Polędwica wieprzowa wędzona parzona z dodaną wodą, białkiem sojowym, białkiem
Energia : 1971.63 kcal; Białko ogółem: 65.16 9; Tłuszcz: 56.68 g; Węglowodany
Własność Catermed S.A. Wszelkie prawa zastrzeżone
Strona 1 z 2
Wydrukował: Administrator, Data i godzina wydruku: 2019-10-10 11:16:17
Jadłospisy dla oddziałów
Dla: MSWiA Rzeszów w dniu: 2019-10-11
Oddział: MSW RZESZÓW
Podstawowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Lekkostrawna (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Cukrzycowa
Śniadanie:
2. śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:
Posiłek nocny:
Wartości odżywcze:
Wątrobowa (MSW)
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Wartości odżywcze:
Wydruk z MAPI JADŁOSPIS 2
Formularz:Jadlospis_Na_Oddzial_Lista.fr3
Płatki jęczmienne na mleku/M 350 ml (GLU, MLE, LAK), Herbata z cytyną 300 ml , Chleb
Baltonowski-pieczywo
Kompot z/c 300 ml, Zupa Grysikowa 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Kotlet z
ryby M 140 g J
(GLU, JAJ, RYB, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, ŻYT, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE), Surówka
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE), Pasta
Energia : 2073.07 kcal; Białko ogółem: 80.30 g; Tłuszcz: 52.92 g; Węglowodany
Płatki jęczmienne na mleku/M 350 ml (GLU, MLE, LAK), Herbata z cytyną 300 ml , Chleb
Baltonowski-pieczywo
Kompot z/c 300 ml , Zupa Grysikowa 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Kotlet z
ryby M 140 g
(GLU, JAJ, RYB, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, ŻYT, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE), Surówka
Herbata z/c M 300 ml , Chleb Baltonowski-pieczywo pszenno-żytnie 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE), Pasta
Energia : 2062.17 kcal; Białko ogółem: 80.06 g; Tłuszcz: 51.83 g; Węglowodany
herbata z cytryną b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 g (MLE), ser
topiony Edamski 60 g
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE), paprykarz szczeciński. Konserwa rybna
sterylizowana 15 g
kompot b/c 300 ml, Zupa Grysikowa 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Kotlet z
ryby M 140 g z
(GLU, JAJ, RYB, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, ŻYT, LAK), Ziemniaki 250 9 (MLE), Surówka
Śliwka. 150 g,
Herbata b/c 300 ml , Chleb graham 100 g (GLU), Masło ekstra 10 9 (MLE), Pasta z tuńczyka
60 g (JAJ, RYB,
Kanapka graham z masłem extra 22 g (GLU, MLE),
Energia : 2197.47 kcal; Białko ogółem: 89.61 g; Tłuszcz: 73.88 g; Węglowodany
Płatki jęczmienne na mleku/M 350 ml (GLU, MLE, LAK), Herbata z/c M 300 ml „ Bina-bułka
długa- pieczywo
Kompot z/c 300 ml, Zupa Grysikowa 450 ml (GLU, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, LAK), Pulpet
rybny 140 g J
(GLU, JAJ, RYB, SOJ, MLE, ORZ, SEL, SEZ, ŻYT, LAK), Ziemniaki 250 g (MLE), Marchewka
Herbata z/c M 300 ml , Bina-bułka długa- pieczywo pszenne zwykłe 100 g (GLU), Masło
ekstra 10 g (MLE), Pasta
Energia : 2203.53 kcal; Białko ogółem: 102.95 g; Tłuszcz: 55.36 g; Węglowodany
Własność Catermed S.A. Wszelkie prawa zastrzeżone
Strona 1 z 2
Wydrukował: Administrator, Data i godzina wydruku: 2019-10-10 08:15:08