Żywienie w szpitalach przez KatarzynaBatkoToluc
Województwo | Liczba spraw | Liczba spraw w kwarantannie |
---|---|---|
Dolnośląskie | 86 | 0 |
Kujawsko-Pomorskie | 52 | 0 |
Lubelskie | 59 | 0 |
Lubuskie | 31 | 0 |
Łódzkie | 72 | 0 |
Małopolskie | 71 | 0 |
Mazowieckie | 150 | 0 |
Opolskie | 29 | 0 |
Podkarpackie | 47 | 0 |
Podlaskie | 40 | 0 |
Pomorskie | 54 | 0 |
Śląskie | 161 | 0 |
Świętokrzyskie | 27 | 0 |
Warmińsko-Mazurskie | 41 | 0 |
Wielkopolskie | 90 | 0 |
Zachodniopomorskie | 50 | 0 |
Listy
Fwd: Odpwoiedź na inf. publiczną 15.10.2019r. przez SZPITAL KLINICZNY PRZEMIENIENIA PAŃSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO IM. KAROLA MARCINKOWSKIEGO W POZNANIU w sprawie Żywienie w szpitalach #373
Dzień dobry,
w związku z nadesłaniem przez Państwa upomnienia dotyczącego braku otrzymania odpowiedzi, uprzejmie informuję, iż w dniu 29 października br. został do Państwa wysłąny mail z odpowiedzią na wniosek o udostępnienie informacji publicznej z dnia 15 października br.
Na dowód przesyłam scan wysłania w załączeniu.
Jednocześnie jeszcze raz w załączeniu przesyłam Państwu odpowiedzi na udostępnienie informacji publicznej.
Ps. Proszę o potwierdzenie odbioru.
Z wyrazami szacunku
mgr Arkadiusz Stasiak
Kierownik Działu Administracji
Dział Administracji
ul. Długa 1/2 61-848 Poznań
e-mail: arkadiusz.stasiak@skpp.edu.pl
tel.: (61) 854 92 11
kom.: 507209030
fax: (61) 854 91 39
Od: "Arkadiusz Stasiak" <arkadiusz.stasiak@skpp.edu.pl>
Do: "16778" <16778@fedrowanie.siecobywatelska.pl>
DW: "Agata Michalak" <agata.michalak@skpp.edu.pl>
Wysłane: wtorek, 29 października, 2019 8:52:06
Temat: Odpwoiedź na inf. publiczną 15.10.2019r.
Dzień dobry,
w załączeniu scan odpowiedzi wraz z załącznikem dotyczący wniosku o dostęp do informacji publicznej z dnia 15 października 2019r.
Ps. Proszę o potwierdzenie otrzymania.
Z wyrazami szacunku
mgr Arkadiusz Stasiak
Kierownik Działu Administracji
Dział Administracji
ul. Długa 1/2 61-848 Poznań
e-mail: arkadiusz.stasiak@skpp.edu.pl
tel.: (61) 854 92 11
kom.: 507209030
fax: (61) 854 91 39
------------------------------------------------------------
Szpital Kliniczny Przemienienia Panskiego UM w Poznaniu
ul. Dluga 1/2, 61-848 Poznan
e-mail: szpital@skpp.edu.pl
tel. (61) 854 90 00, tel. dyr. (61) 854 91 21
strona internetowa: http://www.skpp.edu.pl
nasze obiekty: ul. Dluga 1/2, ul. Szamarzewskiego 84, os. Rusa 55
Ten e-mail zostal wyslany przez Szpital i moze zawierac informacje poufne, badz zastrzezone.
Jezeli nie sa Panstwo jego adresatem, prosimy o jego niezwloczne usuniecie i poinformowanie nadawcy o zaistnialej pomylce.
Kopiowanie lub jakiekolwiek wykorzystanie zawartych w nim informacji, jak rowniez ujawnienie ich osobom trzecim, jest zabronione.
Dziekujemy za zrozumienie i wspolprace.
2Dzień dobry,
w związku z nadesłaniem przez Państwa upomnienia dotyczącego braku otrzymania odpowiedzi, uprzejmie informuję, iż w dniu 29 października br. został do Państwa wysłąny mail z odpowiedzią na wniosek o udostępnienie informacji publicznej z dnia 15 października br.
Na dowód przesyłam scan wysłania w załączeniu.Jednocześnie jeszcze raz w załączeniu przesyłam Państwu odpowiedzi na udostępnienie informacji publicznej.
Ps. Proszę o potwierdzenie odbioru.
Z wyrazami szacunku
mgr Arkadiusz Stasiak
Kierownik Działu Administracji
Dział Administracji
ul. Długa 1/2 61-848 Poznań
e-mail: arkadiusz.stasiak@skpp.edu.pl
tel.: (61) 854 92 11
kom.: 507209030
fax: (61) 854 91 39Od: "Arkadiusz Stasiak" <arkadiusz.stasiak@skpp.edu.pl>
Do: "16778" <16778@fedrowanie.siecobywatelska.pl>
DW: "Agata Michalak" <agata.michalak@skpp.edu.pl>
Wysłane: wtorek, 29 października, 2019 8:52:06
Temat: Odpwoiedź na inf. publiczną 15.10.2019r.Dzień dobry,
w załączeniu scan odpowiedzi wraz z załącznikem dotyczący wniosku o dostęp do informacji publicznej z dnia 15 października 2019r.Ps. Proszę o potwierdzenie otrzymania.
Z wyrazami szacunku
mgr Arkadiusz Stasiak
Kierownik Działu Administracji
Dział Administracji
ul. Długa 1/2 61-848 Poznań
e-mail: arkadiusz.stasiak@skpp.edu.pl
tel.: (61) 854 92 11
kom.: 507209030
fax: (61) 854 91 39------------------------------------------------------------
Szpital Kliniczny Przemienienia Panskiego UM w Poznaniu
ul. Dluga 1/2, 61-848 Poznan
e-mail: szpital@skpp.edu.pl
tel. (61) 854 90 00, tel. dyr. (61) 854 91 21
strona internetowa: http://www.skpp.edu.pl
nasze obiekty: ul. Dluga 1/2, ul. Szamarzewskiego 84, os. Rusa 55
Ten e-mail zostal wyslany przez Szpital i moze zawierac informacje poufne, badz zastrzezone.
Jezeli nie sa Panstwo jego adresatem, prosimy o jego niezwloczne usuniecie i poinformowanie nadawcy o zaistnialej pomylce.
Kopiowanie lub jakiekolwiek wykorzystanie zawartych w nim informacji, jak rowniez ujawnienie ich osobom trzecim, jest zabronione.
Dziekujemy za zrozumienie i wspolprace.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez ZAKŁAD USŁUG LECZNICZO-WYPOCZYNKOWYCH "PZL-MIELEC" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #1035
Twoja wiadomość
Do: mielec@krynica.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 19:07
odczytano w dniu 2019-11-27 08:25.
Przeczytane: Wniosek o informację publiczną przez SZPITAL POWIATOWY GAJDA-MED SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #306
To jest potwierdzenie dla wiadomości e-mail wysłanej przez Ciebie do
<sekretariat@szpital.pultusk.pl> o 2019-11-26 21:55
To potwierdzenie mówi, że wiadomość została wyświetlona na komputerze
adresata o2019-11-27 08:28
Potwierdzenie otrzymania: Wniosek o informację publiczną przez GIN MEDICUS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #631
To jest potwierdzenie dostarczenia Twojej wiadomości
Do: info@ginmedicus.com
Temat: Wniosek o informację publiczną
Data: 2019-11-26 20:45
Uwaga: To potwierdzenie dostarczenia wiadomości oznacza tylko, że wiadomość
została wyświetlona na komputerze adresata. Nie ma żadnej gwarancji, że
odbiorca przeczytał czy też zrozumiał treść wiadomości.
Wniosek o informację publiczną przez COPERNICUS PODMIOT LECZNICZY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #603
Dzień dobry,
zgodnie z zapowiedzią - udzielono informacji publicznej w zakresie Szpitala im. Mikołaja Kopernika.
W celu uzyskania informacji dotyczącej Szpitala św. Wojciecha proszę o ponowne złożenie wniosku.
Z poważaniem
Anna Dubicka
Zastępca Kierownika
BIURO ZARZĄDU
058 76 40 405
1
From: Biuro.zarzadu [mailto:biuro.zarzadu-bounces@copernicus.gda.pl] On Behalf Of Rafał Powierza
Sent: Wednesday, November 27, 2019 6:58 AM
To: Biuro Zarządu
Subject: [Biuro.zarzadu] Fwd: [Sekretariat.kopernik] Wniosek o informację publiczną
Mail poniżej.
---
Pozdrawiam,
Rafał Powierza
Asystent Zarządutel. (58) 764 0 142
_______________________________________COPERNICUS Podmiot Leczniczy Sp. z o.o.
ul. Nowe Ogrody 1-6, 80-803 Gdańsk
www.copernicus.gda.pl <http://www.copernicus.gda.pl/> sekretariat.kopernik@copernicus.gda.pl <mailto:sekretariat.kopernik@copernicus.gda.pl>
tel. (58) 764 01 00, fax (58) 302 14 16
NIP: 583-31-62-278, REGON: 221964385, KRS: 0000478705
Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku
Kapitał zakładowy: 271 848 000 PLN wpłacony w całości
Rachunek Bankowy: 72 1440 1101 0000 0000 1099 1064
-------- Wiadomość oryginalna --------
Temat:
[Sekretariat.kopernik] Wniosek o informację publiczną
Data:
26-11-2019 18:53
Od:
sprawa-17008@fedrowanie.siecobywatelska.pl
Do:
sekretariat.kopernik@copernicus.gda.pl
Szanowni Państwo,
przepraszam za późną odpowiedź. Wnosimy o przesłanie informacji dotyczących szpitali prowadzonych przez COPERNICUS Podmiot Leczniczy Sp. z o.o.
Z poważaniem
Agnieszka Zdanowicz - dyrektorka zarządzająca
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872> W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-18 08:11:23.799835+00:00 z > adresu adubicka@wco.gda.pl: > Dzień dobry, nawiązując do > otrzymanego 17.10.2019r. wniosku o udostępnienie > informacji > publicznej, proszę o doprecyzowanie w terminie 7 dni, czy wniosek > > dotyczy Szpitala im. Mikołaja Kopernika w Gdańsku czy obu szpitali > prowadzonych > przez COPERNICUS Podmiot Leczniczy Sp. z o.o. W > przypadku braku odpowiedzi w > powyższym terminie, wniosek zostanie > rozpatrzony jako dotyczący wyłącznie > Szpitala im. Mikołaja > Kopernika. Z poważaniem Anna Dubicka Zastępca > > Kierownika BIURO ZARZĄDU 058 76 40 405 Obraz usunięty przez nadawcę.
_______________________________________________
Lista maillingowa - Sekretariat.kopernik
Adres listy - sekretariat.kopernik@copernicus.gda.pl
Jesli chcesz sie wypisac z listy:
1. Wyslij wiadomosc o temacie 'help' na adres: sekretariat.kopernik-unsubscribe@copernicus.gda.pl
2. Postepuj zgodnie z wytycznymi otrzymanymi w wiadomosci
_______________________________________________Copernicus PL Sp. z o.o. | ul. Nowe Ogrody 1-6 | 80 - 803 Gdansk
____________________________
COPERNICUS Podmiot Leczniczy Sp. z o.o.
ul. Nowe Ogrody 1-6, 80-803 Gdańsk
www.copernicus.gda.pl <https://copernicus.gda.pl> sekretariat.kopernik@copernicus.gda.pltel. 58 764 01 00, fax 58 302 14 16
NIP: 583-31-62-278, REGON: 221964385, KRS: 0000478705
Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku
Kapitał zakładowy: 271 848 000 PLN wpłacony w całości
Rachunek Bankowy: 72 1440 1101 0000 0000 1099 1064
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez SWISSMED CENTRUM ZDROWIA SPÓŁKA AKCYJNA w sprawie Żywienie w szpitalach #988
Twoja wiadomość
Do: swissmed@swissmed.com.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 19:25
odczytano w dniu 2019-11-27 08:14.
RE: Wniosek o informację publiczną przez EPIONE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #615
Dzień dobry,
W dniu 18 października wysłaliśmy do Państwa odpowiedź z informacją:
„ Uprzejmie informujemy, że nasza spółka nie dysponuje informacją publiczną oraz nie znajduje się w katalogu podmiotów, (art. 4 Ustawy o dostępie informacji publicznej) które Ustawodawca wymienia jako zobowiązane do udostępniania tych że.”
Pozdrawiam
stopka.smansel
2
From: sprawa-17020@fedrowanie.siecobywatelska.pl [mailto:sprawa-17020@fedrowanie.siecobywatelska.pl]
Sent: Tuesday, November 26, 2019 9:05 PM
To: epione@epione.pl
Subject: Wniosek o informację publiczną
Szanowni Państwo,
17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o następującej treści:
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy Państwa do niezwłocznego jej udzielenia.
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872> W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-17 08:25:06.576541+00:00 z > adresu epione@epione.pl: > Na podstawie art. 61 ust. 1 i > Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do > informacji > publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o > > udostępnienie następujących informacji publicznych: 1. Czy > w szpitalu > zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o > bezpośrednie zatrudnienie przez > szpital, a nie przez firmę > cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie > zakresu > jego/ich obowiązków. 2. Ilu pacjentów przypada na jednego > > zatrudnionego dietetyka? 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość > uzyskania > indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki > sposób informuje się o tym > pacjentów? 4. Jaka jest wysokość > całościowej dziennej stawki żywieniowej > przypadającej na 1 > pacjenta szpitala? 5. Czy szpital korzysta z usług > > zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej > umowie określono > minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup > składników użytych do > przygotowania posiłków? 6. Czy > szpital posiada dokumentację regulującą > jakość produktów > używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą > i > kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, > barwników, > dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie. 7. > Czy w szpitalu > kontroluje się jakość posiłków podawanych > pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada > za te kontrole i jak często > one się odbywają? 8. Czy w szpitalu kontroluje > się, czy > pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) > odpowiada > za te kontrole i jak często one się odbywają? 9. > Czy w umowie z zewnętrzną > firmą cateringową określono wymóg > zatrudnienia dietetyka? 10. Czy w > szpitalu istnieje > procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia > > bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w > sprawie > zgłoszenia ww. skarg? 11. Prosimy o podanie liczba > skarg dotyczących > niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu > zgłoszonych do szpitala w 2017 i > 2018 roku. 12. Czy w 2018 > r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z > zakresu zasad > prawidłowego żywienia chorych w szpitalu? 13. Prosimy o > > podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze > wskazaniem > źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza > dietetyka/publikacje > naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne > regulacje szpitala). 14. Jeśli > szpital nie jest w stanie > zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. > > bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas > posiłki > pacjentowi? 15. Czy na życzenie pacjenta szpital > zapewnia dietę > wegetariańską lub wegańską? 16. Czy szpital > zapewnia chorym doustne > suplementy pokarmowe wspomagające powrót > do zdrowia (np. wspomagające gojenie > ran, dostarczające dodatkowe > ilości białka)? Wnosimy o udostępnienie > wskazanych informacji > w formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}} Szymon > Osowski i > Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami > > reprezentacji Obraz usunięty przez nadawcę.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez POLI-MED BIELSKO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ GALENA SPÓŁKA KOMANDYTOWA w sprawie Żywienie w szpitalach #790
Twoja wiadomość
Do: biuro@klinikagalena.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 26.11.2019 19:25
odczytano w dniu 27.11.2019 08:23.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez CENTRUM MEDYCZNE "SILESIANA" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #555
Twoja wiadomość
Do: sekretariat@silesiana.info.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 21:19
odczytano w dniu 2019-11-27 08:13.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez KDK MEDICA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #659
Twoja wiadomość
Do: biuro@klinikapromedion.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 26.11.2019 19:32
odczytano w dniu 27.11.2019 08:06.
RE: Wniosek o informację publiczną przez PRZEDSIĘBIORSTWO UZDROWISKOWE "USTROŃ" SPÓŁKA AKCYJNA w sprawie Żywienie w szpitalach #818
Dzień dobry,
W nawiązaniu do poniższego, uprzejmie informuję, iż Zarząd Spółki, po uzgodnieniu z obsługującym nas biurem prawnym, nie wyraża zgody na udostępnienie informacji.
Pozdrawiam,
Katarzyna Wesołowska
Specjalista w biurze Zarządu
tel.: +48 33 856 56 50
<http://www.uzdrowisko-ustron.pl/> www.uzdrowisko-ustron.pl
<http://www.facebook.com/UzdrowiskoUstron> www.facebook.com/UzdrowiskoUstron
Poniższa wiadomość oraz wszelkie załączniki stanowią informacje chronione przed ujawnieniem. Jeśli ta wiadomość nie jest przeznaczona dla Ciebie, uprzedzamy, że ujawnianie, kopiowanie, rozpowszechnianie lub korzystanie z tej wiadomości oraz wszelkich załączników jest zabronione. Jeśli otrzymałeś tę wiadomość omyłkowo, prosimy o niezwłoczne zawiadomienie i odesłanie jej z powrotem do nadawcy oraz o usunięcie jej ze swojego systemu wraz z wszelkimi załącznikami.
Please note that the contents of this message including its attachments is the information protected from disclosure. If this message is not meant for you, please be warned that disclosing, copying, publishing or using it or any attachments is prohibited. If you received this message by mistake, please inform sender immediately, send the message back and delete it from your system including all the attachments
3
From: sprawa-17223@fedrowanie.siecobywatelska.pl <sprawa-17223@fedrowanie.siecobywatelska.pl>
Sent: Tuesday, November 26, 2019 7:58 PM
To: sekretariat@uzdrowisko-ustron.pl
Subject: Wniosek o informację publiczną
Szanowni Państwo,
17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o następującej treści:
Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy Państwa do niezwłocznego jej udzielenia.
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872> W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-17 08:44:33.309047+00:00 z > adresu sekretariat@uzdrowisko-ustron.pl: > Twoja wiadomość > Do: sekretariat@uzdrowisko-ustron.pl Temat: Wniosek > o > informację publiczną Wysłano: 2019-10-17 10:39 odczytano w > dniu > 2019-10-17 10:42.
Nie przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez KCM CLINIC SPÓŁKA AKCYJNA w sprawie Żywienie w szpitalach #658
Twoja wiadomość
Do: rejestracja@kcmclinic.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 20:50
usunięto w dniu 2019-11-27 08:11.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez PRZEDSIĘBIORSTWO UZDROWISKOWE "USTROŃ" SPÓŁKA AKCYJNA w sprawie Żywienie w szpitalach #818
Twoja wiadomość
Do: sekretariat@uzdrowisko-ustron.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 19:58
odczytano w dniu 2019-11-27 08:10.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez NIEPUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ LECZNICA DZIECI I DOROSŁYCH-SZPITAL IM.I.MOŚCICKIEGO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #729
Twoja wiadomość
Do: info@lecznicadd.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 26.11.2019 18:59
odczytano w dniu 27.11.2019 08:07.
Odp: Wniosek o informację publiczną przez OLSZTYŃSKI OŚRODEK ONKOLOGICZNY "KOPERNIK" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #445
Szanowni Państwo, Olsztyński Ośrodek Onkologiczny "Kopernik" sp. z o.o. uprzejmie informuje, że nie prowadzi szpitala oferującego hospotalizacje lub hospitalizacje planowe, a jedynie szpital jednodniowy, który nie jest obowiązany do zapewnienia wyżywienia pacjentom w trakcie hospitalizacji jednodniowych ( trwających zazwyczaj do kilku godzin). W związku z powyższym odpowiadając na pytania: 1. Nie zatrudniamy ( nie dotyczy), 2. 0 ( nie dotyczy), 3. Nie ( nie dotyczy) 4. 0 ( nie dotyczy) 5. Nie ( nie dotyczy) 6. Nie ( nie dotyczy) 7. Nie ( nie dotyczy) 8. Nie ( nie dotyczy) 9. Nie ( nie dotyczy) 10.Nie ( nie dotyczy) 11. 0 ( nie dotyczy) 12. Nie ( nie dotyczy) 13. 0 ( nie dotyczy) 14. Nie dotyczy 15. Nie ( nie dotyczy) 16. Nie ( nie dotyczy) Z poważaniem Krzysztof Śmiarowski Prezes Zarządu Olsztyński Ośrodek Onkologiczny "Kopernik" sp. z o.o.
Dnia 26 listopada 2019 22:03 sprawa-16850@fedrowanie.siecob napisał(a):
Szanowni Państwo,
15 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o następującej treści: Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków. 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka? 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów? 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej na 1 pacjenta szpitala? 5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków? 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie. 7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają? 8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają? 9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia dietetyka? 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg? 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku. 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu? 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje szpitala). 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas posiłki pacjentowi? 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub wegańską? 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe ilości białka)?
Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy Państwa do niezwłocznego jej udzielenia.
-- Sieć Obywatelska Watchdog Polska ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa tel: 22 844 73 55 www.siecobywatelska.pl www.watchdogportal.pl www.funduszesoleckie.pl www.informacjapubliczna.org NIP 526282872
--
Sieć Obywatelska Watchdog Polska ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa tel: 22 844 73 55 www.siecobywatelska.pl www.watchdogportal.pl www.funduszesoleckie.pl www.informacjapubliczna.org NIP 526282872
> W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-15 21:01:20.661290+00:00 z
> adresu kopernik80@wp.pl: > Na podstawie art. 61 ust. 1 i
> Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do > informacji
> publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o
> > udostępnienie następujących informacji publicznych: 1. Czy
> w szpitalu > zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o
> bezpośrednie zatrudnienie przez > szpital, a nie przez firmę
> cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie > zakresu
> jego/ich obowiązków. 2. Ilu pacjentów przypada na jednego >
> zatrudnionego dietetyka? 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość
> uzyskania > indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki
> sposób informuje się o tym > pacjentów? 4. Jaka jest wysokość
> całościowej dziennej stawki żywieniowej > przypadającej na 1
> pacjenta szpitala? 5. Czy szpital korzysta z usług >
> zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak, to czy w podpisanej
> umowie określono > minimalną kwotę/procent przeznaczone na zakup
> składników użytych do > przygotowania posiłków? 6. Czy
> szpital posiada dokumentację regulującą > jakość produktów
> używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą > i
> kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów,
> barwników, > dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie. 7.
> Czy w szpitalu > kontroluje się jakość posiłków podawanych
> pacjentom? Kto (stanowisko) odpowiada > za te kontrole i jak często
> one się odbywają? 8. Czy w szpitalu kontroluje > się, czy
> pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu? Kto (stanowisko)
> odpowiada > za te kontrole i jak często one się odbywają? 9.
> Czy w umowie z zewnętrzną > firmą cateringową określono wymóg
> zatrudnienia dietetyka? 10. Czy w > szpitalu istnieje
> procedura zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia >
> bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w
> sprawie > zgłoszenia ww. skarg? 11. Prosimy o podanie liczba
> skarg dotyczących > niewłaściwego żywienia /zatrucia w szpitalu
> zgłoszonych do szpitala w 2017 i > 2018 roku. 12. Czy w 2018
> r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z > zakresu zasad
> prawidłowego żywienia chorych w szpitalu? 13. Prosimy o >
> podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze
> wskazaniem > źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
> dietetyka/publikacje > naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne
> regulacje szpitala). 14. Jeśli > szpital nie jest w stanie
> zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez lekarza (np. >
> bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas
> posiłki > pacjentowi? 15. Czy na życzenie pacjenta szpital
> zapewnia dietę > wegetariańską lub wegańską? 16. Czy szpital
> zapewnia chorym doustne > suplementy pokarmowe wspomagające powrót
> do zdrowia (np. wspomagające gojenie > ran, dostarczające dodatkowe
> ilości białka)? Wnosimy o udostępnienie > wskazanych informacji
> w formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}} Szymon > Osowski i
> Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami >
> reprezentacji
Re: Wniosek o informację publiczną przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ MINISTERSTWA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI W OPOLU w sprawie Żywienie w szpitalach #870
Szanowni Państwo,
w odpowiedzi na dzisiejszego maila uprzejmie informuję, że odpowiedź na Państwa
wniosek został wysłany w dniu 31 października 2019 r.
W załączeniu przesyłam skan odpowiedzi oraz skan dowodu wysłania odpowiedzi.
Pozdrawiam
Krystyna Nowak
Specjalista
Dział Spraw Pracowniczych i Organizacyjno-Prawnych
SP ZOZ MSWiA w Opolu
tel. 77 401 11 04
e-mail: knowak@spzozmswia.opole.pl
Adres do korespondencji:
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji w Opolu
ul. Krakowska 44
45-075 Opole
Sekretariat tel. 774011100
fax 774011121
e-mail: sekretariat@spzozmswia.opole.pl
www.spzozmswia.opole.pl
2> Dnia 26 listopad 2019 o 19:09 sprawa-17275@fedrowanie.siecobywatelska.pl
> napisał(a):
>
>
> Szanowni Państwo,
>
> 17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o następującej
> treści:
>
> Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy dostępie
> do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
>
> 1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie
> zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to
> wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
> 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
> 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
> dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
> 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej przypadającej
> na 1 pacjenta szpitala?
> 5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli tak,
> to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent przeznaczone na
> zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
> 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych do
> przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków oraz
> dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak, wnosimy o
> jej udostępnienie.
> 7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto
> (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
> 8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość
> pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się
> odbywają?
> 9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg zatrudnienia
> dietetyka?
> 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
> niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną za
> kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
> 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
> /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
> 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu zasad
> prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
> 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz
> ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
> dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje
> szpitala).
> 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej przez
> lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób zapewnia wówczas
> posiłki pacjentowi?
> 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub
> wegańską?
> 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające
> powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe
> ilości białka)?
>
> Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy Państwa do
> niezwłocznego jej udzielenia.
>
> --
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872
>
> --
>
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872
>
> > W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-17 10:20:15.514682+00:00 z > adresu
> > sekretariat@spzozmswia.opole.pl: > To jest potwierdzenie > dostarczenia dla
> > wiadomości e-mail, którą wysłałeś dnia 17 > > październik 2019 do
> > "sekretariat@spzozmswia.opole.pl" > > <sekretariat@spzozmswia.opole.pl> z
> > tematem "Wniosek o informację > publiczną". > Uwaga: to potwierdzenie
> > dostarczenia potwierdza > jedynie, że wiadomość została > wyświetlona na
> > komputerze odbiorcy. > Nie ma gwarancji, że odbiorca przeczytał > wiadomość
> > lub zrozumiał > jej treść.
>
>
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez EPIONE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #615
Twoja wiadomość
Do: epione@epione.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 21:04
odczytano w dniu 2019-11-27 08:04.
Re: Wniosek o informację publiczną przez NIEPUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ "MEDICA" S.C. w sprawie Żywienie w szpitalach #725
Nie prowadzimy szpitala
Pozdrawiam
Paweł Byrdziak
W dniu wt., 26.11.2019 o 20:43 <sprawa-17130@fedrowanie.siecobywatelska.pl>
napisał(a):> Szanowni Państwo,
>
> 17 października 2019 r. skierowaliśmy do Państwa wniosek o następującej
> treści:
>
> Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy
> dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog
> Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:
>
> 1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o bezpośrednie
> zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową). Jeżeli tak, to
> wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
> 2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
> 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
> dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
> 4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
> przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
> 5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
> tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent
> przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
> 6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów używanych
> do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i kaloryczną posiłków
> oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników, dodatków? Jeśli tak,
> wnosimy o jej udostępnienie.
> 7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom? Kto
> (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
> 8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość
> pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się
> odbywają?
> 9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
> zatrudnienia dietetyka?
> 10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
> niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę odpowiedzialną
> za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
> 11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
> /zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
> 12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu
> zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
> 13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital
> wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
> dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje
> szpitala).
> 14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej
> przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób
> zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
> 15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub
> wegańską?
> 16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe wspomagające
> powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran, dostarczające dodatkowe
> ilości białka)?
>
> Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, dlatego wzywamy Państwa
> do niezwłocznego jej udzielenia.
>
> --
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> <https://www.google.com/maps/search/ul.+Ursynowska+22%2F2+%7C+02-605+Warszawa?entry=gmail&source=g>
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872
> --
>
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska
> ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
> <https://www.google.com/maps/search/ul.+Ursynowska+22%2F2+%7C+02-605+Warszawa?entry=gmail&source=g>
> tel: 22 844 73 55
> www.siecobywatelska.pl
> www.watchdogportal.pl
> www.funduszesoleckie.pl
> www.informacjapubliczna.org
> NIP 526282872
> > W nawiązaniu do pisma z dnia 2019-10-17 08:34:49.964442+00:00 z > adresu
> pabyrd@poczta.onet.pl: > Na podstawie art. 61 ust. 1 i > Konstytucji RP i
> art. 10 ust. 1 ustawy dostępie do > informacji > publicznej, stowarzyszenie
> Sieć Obywatelska Watchdog Polska wnosi o > > udostępnienie następujących
> informacji publicznych: 1. Czy > w szpitalu > zatrudniono
> dietetyka/dietetyków? (chodzi o > bezpośrednie zatrudnienie przez >
> szpital, a nie przez firmę > cateringową). Jeżeli tak, to wnosimy o
> udostępnienie > zakresu > jego/ich obowiązków. 2. Ilu pacjentów przypada na
> jednego > > zatrudnionego dietetyka? 3. Czy w szpitalu istnieje możliwość >
> uzyskania > indywidualnej porady dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki > sposób
> informuje się o tym > pacjentów? 4. Jaka jest wysokość > całościowej
> dziennej stawki żywieniowej > przypadającej na 1 > pacjenta szpitala? 5.
> Czy szpital korzysta z usług > > zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
> tak, to czy w podpisanej > umowie określono > minimalną kwotę/procent
> przeznaczone na zakup > składników użytych do > przygotowania posiłków? 6.
> Czy > szpital posiada dokumentację regulującą > jakość produktów >
> używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą > i >
> kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, > barwników, >
> dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie. 7. > Czy w szpitalu >
> kontroluje się jakość posiłków podawanych > pacjentom? Kto (stanowisko)
> odpowiada > za te kontrole i jak często > one się odbywają? 8. Czy w
> szpitalu kontroluje > się, czy > pacjent spożywa odpowiednią ilość pokarmu?
> Kto (stanowisko) > odpowiada > za te kontrole i jak często one się
> odbywają? 9. > Czy w umowie z zewnętrzną > firmą cateringową określono
> wymóg > zatrudnienia dietetyka? 10. Czy w > szpitalu istnieje > procedura
> zgłaszania skarg dotyczących niewłaściwego żywienia > > bądź zatrucia? Czy
> wyznaczono osobę odpowiedzialną za kontakt w > sprawie > zgłoszenia ww.
> skarg? 11. Prosimy o podanie liczba > skarg dotyczących > niewłaściwego
> żywienia /zatrucia w szpitalu > zgłoszonych do szpitala w 2017 i > 2018
> roku. 12. Czy w 2018 > r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z >
> zakresu zasad > prawidłowego żywienia chorych w szpitalu? 13. Prosimy o > >
> podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital wraz ze >
> wskazaniem > źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza >
> dietetyka/publikacje > naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne > regulacje
> szpitala). 14. Jeśli > szpital nie jest w stanie > zapewnić pacjentowi
> diety wskazanej przez lekarza (np. > > bezmlecznej czy bezglutenowej), to w
> jaki sposób zapewnia wówczas > posiłki > pacjentowi? 15. Czy na życzenie
> pacjenta szpital > zapewnia dietę > wegetariańską lub wegańską? 16. Czy
> szpital > zapewnia chorym doustne > suplementy pokarmowe wspomagające
> powrót > do zdrowia (np. wspomagające gojenie > ran, dostarczające
> dodatkowe > ilości białka)? Wnosimy o udostępnienie > wskazanych informacji
> > w formie elektronicznej na adres: {{EMAIL}} Szymon > Osowski i >
> Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z zasadami > >
> reprezentacji
>
Fwd: odpowiedzi do sprawy 16535 5wszk /dział żywienia/ przez 5 WOJSKOWY SZPITAL KLINICZNY Z POLIKLINIKĄ-SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W KRAKOWIE w sprawie Żywienie w szpitalach #130
Dzień dobry,
Omyłkowo wysłałam odpowiedzi na zły adres mail.
Przesyłam odpowiedzi do sprawy 16535 5wszk/dział żywienia/.
pozdrawiam Anna Grzyb
--- Treść przekazanej wiadomości ---
Temat: odpowiedzi do sprawy 16535 5wszk /dział żywienia/
Data: Wed, 30 Oct 2019 12:18:00 +0100
Nadawca: Anna Grzyb <a.grzyb@5wszk.com.pl>
Adresat: sprawa-17143@fedrowanie.siecobywatelska.pl
Dzień dobry,
ODPOWIEDZI DO SPRAWY -16535
pozdrawiam,
--
Anna Grzyb
5 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką SPZOZ w Krakowie
ul. Wrocławska 1-3, 30-901 Kraków
Dział Żywienia
tel. 12 63 08 046
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez Szpital Wojewódzki im. Prymasa Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Sieradzu w sprawie Żywienie w szpitalach #230
Twoja wiadomość
Do: sekretariat@szpitalsieradz.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 21:56
odczytano w dniu 2019-11-27 08:01.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W SZAMOTUŁACH w sprawie Żywienie w szpitalach #855
Twoja wiadomość
Do: sekretariat@szamotuly.med.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 20:11
odczytano w dniu 2019-11-27 08:00.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez SZPITAL POWIATOWY W KĘTRZYNIE w sprawie Żywienie w szpitalach #320
Twoja wiadomość
Do: szpital@post.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 15:12
odczytano w dniu 2019-11-27 08:00.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez Pryzmat spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w sprawie Żywienie w szpitalach #816
Twoja wiadomość
Do: biuro@pryzmat-okulistyka.pl
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 2019-11-26 19:25
odczytano w dniu 2019-11-27 07:52.
Przeczytano: Wniosek o informację publiczną przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W NOWYM MIEŚCIE NAD PILICĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #903
Twoja wiadomość
Do: szpital@zoz-nowemiasto.net
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: 26.11.2019 19:05
odczytano w dniu 27.11.2019 07:57.
Potwierdzenie doręczenia wiadomości (wyświetlono) - Wniosek o informację publiczną przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ IM.MARSZAŁKA JÓZEFA PIŁSUDSKIEGO W PŁOŃSKU w sprawie Żywienie w szpitalach #952
To jest potwierdzenie doręczenia wiadomości, która została wysłana na adres sekretariat@szpitalplonsk.pl.
Uwaga: To potwierdzenie doręczenia wiadomości oznacza tylko, że wiadomość została wyświetlona na komputerze adresata. Nie ma żadnej gwarancji, że treść tej wiadomości została przeczytana lub zrozumiana.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115