Województwo Liczba spraw Liczba spraw w kwarantannie
Dolnośląskie860
Kujawsko-Pomorskie520
Lubelskie590
Lubuskie310
Łódzkie720
Małopolskie710
Mazowieckie1500
Opolskie290
Podkarpackie470
Podlaskie400
Pomorskie540
Śląskie1610
Świętokrzyskie270
Warmińsko-Mazurskie410
Wielkopolskie900
Zachodniopomorskie500

Listy

odpowiedź - dietetyk przez Szpital Ogólny w Kolnie w sprawie Żywienie w szpitalach #302

Dzień dobry.

W załączeniu przesyłamy odpowiedź na zapytania.

Pozdrawiam

Alicja Urbańska

Przełożona Pielęgniarek i Położnych

Szpitala Ogólnego w Kolnie

__________________________________
Informacje o ochronie danych osobowych:
http://www.szpitalkolno.pl/wp-content/uploads/2019/02/Za%C5%82.-nr-2.3.1-Klauzula-e-mail.pdf

1

odp na informację publkiczna.pl przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ MINISTERSTWA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI W KATOWICACH IM.SIERŻANTA GRZEGORZA ZAŁOGI w sprawie Żywienie w szpitalach #864

Szanowni Państwo
w załączeniu odpowiedz na pismo

Z poważaniem
Sekretariat Dyrektora
SP ZOZ MSWiA w Katowicach

2

Re: Wniosek o informację publiczną przez POWIATOWY SZPITAL W ALEKSANDROWIE KUJAWSKIM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #433

Dzień dobry
W załączeniu przesyłam odpowiedź na pismo.
pozdrawiam
Anita Bolewicka

1

odpowiedź na wniosek z dnia 17.10.2019 o udostępnienie informacji publicznych przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ SANATORIUM UZDROWISKOWE MINISTERSTWA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI W SOPOCIE w sprawie Żywienie w szpitalach #880

Szanowni Państwa,

W odpowiedzi na Państwa wniosek poniżej odpowiadamy w punktach na zadane
pytania:

Ad.1

Tak, w Sanatorium zatrudnionych jest dwóch dietetyków: Dietetyk i Starszy
Dietetyk. Ich zakres obowiązków jest dostępny w Dziale Kadr jednostki.

Ad.2.

Na jednego zatrudnionego dietetyka przypada 160 osób.

Ad.3.

Istnieje poprzez bezpośredni kontakt z kierownikiem działu żywienia i
umówienia spotkania z dietetyczką lub poprzez lekarza leczącego i umówienia
spotkania z dietetyczką - na wniosek pacjenta.

Ad.4.

Stawka wynosi 10,50 zł netto.

Ad.5.

Nie. Nie korzysta

Ad.6.

Dane wartości odżywczych i kalorycznych pozyskiwane są z Instytutu Żywności
i Żywienia, natomiast alergeny sczytywane są z metek produktów.

Ad.7.

Kontrola codzienna (poniedziałek-piątek): dietetyk oraz lekarz dyżurny, w
sobotę i niedzielę lekarz dyżurny. Lekarz dyżurny podpisuje jadłospisy oraz
sprawdza posiłki poprzez bezpośrednią konsumpcję.

Ad.8.

Nie. Taka kontrola nie występuje.

Ad.9.

Nie dotyczy.

Ad.10.

Nie ma opracowanej procedury w tym zakresie. Informacje lub zastrzeżenia
przekazywane są przez pacjentów lekarzowi dyżurnemu, lekarzowi leczącemu
lub kierownikowi działu żywienia, bądź uwagi wpisywane są do ankiety
jakości. W przypadku zatruć bezpośrednią kontrolę sprawuje pielęgniarka
epidemiologiczna, a następnie lekarz epidemiolog. Jednoczasowo jest to
zgłaszane lekarzowi leczącemu i Dyrektorowi ds. lecznictwa.

Ad.11.

Takie zdarzenia nie wystąpiły. Sanatorium nie dysponuje takimi danymi.

Ad.12.

Nie, w 2018 roku lekarze nie przechodzili takiego szkolenia.

Ad.13.

W sanatorium występują następujące diety:

1. L- podstawowa
2. L1- lekkostrawna
3. L2- cukrzycowa
4. L3 - bezglutenowa
5. L4 - bezmleczna
6. L5 - lekkostrawna - kardiologiczna

Diety opracowuje Dietetyk.

Ad.14.

W takim przypadku zapewniamy wyżywienie w ramach stosowanych diet, zawsze
pod kontrolą lekarza prowadzącego.

Ad.15.

Nie zapewnia. Profil Sanatorium tego nie wymaga. Zapewniamy diety
eliminacyjne wynikające ze wskazań medycznych, a nie z upodobań pacjenta,
który jadąc do sanatorium musi liczyć się ze skutkami zbiorowego żywienia.

Ad.16.

Nie, Sanatorium nie zapewnia takich rozwiązań dla swoich pacjentów.

W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt bezpośredni.

Z poważaniem,

Agnieszka Kowalczyk
Dyrektor

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sanatorium Uzdrowiskowe

Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji

ul. Bitwy pod Płowcami 63/65, 81-731 Sopot

tel. + 48 58 345 31 22 | fax +48 58 550 70 06

sanatorium-helios.com.pl | a.kowalczyk@sanatorium-helios.com.pl
<mailto:a.kowalczyk@sanatorium-helios.com.pl>

Fwd: Wniosek o informację publiczną przez Miejskie Centrum Terapii i Profilaktyki Zdrowotnej im. Bł. Rafała Chylińskiego w Łodzi w sprawie Żywienie w szpitalach #704

---------- Forwarded message ---------
Od: <w.andrzejewski@mczp-lodz.pl>
Date: pon., 4 lis 2019 o 09:07
Subject: Wniosek o informację publiczną
To: <biuro@siecobywatelska.pl>

Dzień dobry

Zgodnie z Państwa prośbą Miejskie Centrum Terapii i Profilaktyki Zdrowotnej
im. bł. Rafała Chylińskiego w Łodzi odpowiada na kolejne pytania:

1. Nie zatrudniamy dietetyka
2. Nie dotyczy
3. Nie ma możliwości uzyskania porady dietetyka
4. 11,40 zł + 8%vAT = 12,31
5. Tak korzystamy z usług firmy cateringowej. W umowie nie ma zapisu
określającego minimalną kwotę przeznaczoną na zakup składników do
przygotowania posiłków
6. Nie posiadamy takiej dokumentacji regulującej jakość produktów
używanych do przygotowania posiłków
7. Jakość posiłków jest codziennie kontrolowana przez dyżurną
pielęgniarkę. Nie ma wyznaczonej osoby (stanowiska) odpowiadającej za takie
kontrole
8. Nie kontrolujemy ile pacjent spożywa pokarmu. Nasi pacjenci nie
wymagają kontroli odnośnie ilości spożywanego pokarmu.
9. W umowie z firmą cateringową nie ma wymogu zatrudnienia dietetyka
10. Nie mamy takiej procedury. Wszelkie uwagi dot. żywienia są zgłaszane
dyżurującej pielęgniarce
11. Nie było takich skarg
12. Nie lekarze nie przechodzili szkoleń z zakresu żywienia chorych.
13. 1 lub 2 diety cukrzycowe w skali miesiąca. Dietę opracowuje firma
cateringowa wg własnych regulacji
14. Nie mieliśmy dotychczas takiego problemu.
15. Tak jeśli taką dietę zapewni firma cateringowa. Z takim przypadkiem
nie mieliśmy na razie do czynienia
16. Nie zapewniamy pacjentom doustnych suplementów pokarmowych

Wojciech Andrzejewski

Główny Specjalista ds. Zaopatrzenia Gospodarczego

e-mail: w.andrzejewski@mczp-lodz.pl

tel. kom.: 694 411 962

tel.: 42 674 86 94 wew. 26

[image: logo_podpis]

Re: Wniosek o informację publiczną przez POWIATOWY SZPITAL W ALEKSANDROWIE KUJAWSKIM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #433

Fwd: Wniosek o informację publiczną przez CENTRUM ZDROWIA DZIECKA I RODZINY IM. JANA PAWŁA II W SOSNOWCU SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #584

Szanowni Państwo

W nawiązaniu do maila z dnia 17.10.2019 r. w sprawie o udzielania
informacji publicznej przekazujemy żądane informacje poniżej.

*1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o
bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową).
Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.*

Szpital zatrudnia dietetyków. W załączeniu scan zakresu obowiązków.

*2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?*

W Centrum Pediatrii im Jana Pawła II w Sosnowcu Sp. z o.o. średnio na
jednego dietetyka przypada 60 pacjentów.

*3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?*

W szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady dietetyka.
Pacjenci są o tej możliwościinformowani na oddziałach przez personel
medyczny.

*4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
przypadającej na 1 pacjenta szpitala?*

Całościowa stawka żywieniowa przypadająca na jednego pacjenta w Centrum
Pediatrii wynosi 17,26 zł brutto: śniadanie 5,17 zł, obiad 8,63zł,
kolacja 3,46zł.

*5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent
przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?*

Szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej. W podpisanej
umowie nie określono minimalnej kwoty przeznaczonej na zakup składników
użytych do przygotowania składników.

*6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów
używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i
kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników,
dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.*

Szpital w umowie przetargowej uwzględnił zapis o kaloryczności dziennej
dla pacjenta obejmuje on: śniadanie, obiad, kolację. Posiłki mają być
zgodnie z zaleceniami dietetycznymi żywienia dziecizgodnie z Instytutem
Żywności i Żywienia. Firma cateringowa powinna wykonać posiłki z
naturalnych produktów zabrania się używania produktów gotowych kostek
rosołowych, sosów w proszku i dań instant i tp. Wędliny mają być
wysokiej jakości nie zawierać dodatków skrobi i soji. Dostarczane masło
dla dzieci musi zawierać co najmniej 80% tłuszczu zwierzęcego.

*7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom?
Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?*

W szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanym pacjentom. Kontrole
wykonywane są codziennie pod względem wyglądu, zapachu, smaku i
temperatury potraw. Kontrole przeprowadza Dietetyk Szpitala i
Pielęgniarki Oddziałowe.

*8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość
pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się
odbywają?*

Na podstawie jadłospisów i gramatury pacjent powinien spożywać
odpowiednią ilość pokarmów. Jadłospisy są codziennie weryfikowane przez
dietetyków szpitala. Wszelkie wątpliwości przesyłane na bieżąco do firmy
cateringowej.

*9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
zatrudnienia dietetyka?*

W umowie z firma zewnętrzną został zawarty wymóg zatrudnienia dietetyka.

*10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę
odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?*

W szpitalu istnieje forma zgłaszania skarg dotycząca nie właściwego
żywienia- dietetyk szpitala zatrucia- pielęgniarka epidemiologiczna.

*11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
/zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.*

Skargi dotyczące niewłaściwego żywienia są na bieżąco przekazywane do
firmy cateringowej. Odnośnie zatruć w szpitalu nie posiadamy takich
informacji.

*12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu
zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?*

Tak

*13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital
wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje
szpitala).*

Centrum Pediatrii prowadzi średnio 22 diety, stosowane przez szpital dla
pacjentów; dieta podstawowa, dieta lekkostrawna, dieta wątrobowa, dieta
cukrzycowa, dieta trzustkowa, dieta bogatobiałkowa, dieta ubogobiałkowa,
dieta bezglutenowa, dieta bogatoresztkowa, dieta bezmleczna, dieta bez
fruktozy, dieta bez mięsna, dieta wegańska, dieta chlorofilowa, dieta
ubogopurynowa, dieta papkowata, dieta 1500kcal, dieta 1000kcal, dieta
normalna wysokokaloryczna (5 posiłkowa), dieta lekkostrawna
wysokokaloryczna(5 posiłkowa) Diety zlecane są przez lekarza, natomiast
opracowywane przez przez dietetyka w oparciu o publikacje naukowe.

*14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej
przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób
zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?*

Szpital w dokumentacji przetargowej zawarł wykaz diet, które kontrahent
- firma cateringowa musi zapewnić pacjentom szpitala (np. dieta
bezglutenowa- produkty bezglutenowe).

*15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub
wegańską?*

Szpital na życzenie pacjenta zapewnia dietę wegetariańską i dietę wegańską.

*16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe
wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran,
dostarczające dodatkowe ilości białka)?*

Szpital stosuje dietę wysokobiałkową, np. chirurgia - gojenie ran po
oparzeniach, dieta wysokokaloryczna a np. psychiatria - dieta przy
anoreksji. Prowadzone są również diety o podwyższonej ilości
kalorii3000kcal.

Z poważaniem
Magdalena Kaczmarzyk
Biuro Zarządu

*Centrum Pediatrii im. Jana Pawła II*
ul. G. Zapolskiej 3
41-218 Sosnowiec
tel. 32 720 77 07

--- Treść przekazanej wiadomości ---
Temat: Wniosek o informację publiczną
Data: Thu, 17 Oct 2019 08:22:46 -0000
Nadawca: sprawa-16989@fedrowanie.siecobywatelska.pl
Odpowiedź-Do: sprawa-16989@fedrowanie.siecobywatelska.pl
Adresat: sekretariat@centrum-pediatrii.com.pl

Na podstawie art. 61 ust. 1 i Konstytucji RP i art. 10 ust. 1 ustawy
dostępie do informacji publicznej, stowarzyszenie Sieć Obywatelska
Watchdog Polska wnosi o udostępnienie następujących informacji publicznych:

1. Czy w szpitalu zatrudniono dietetyka/dietetyków? (chodzi o
bezpośrednie zatrudnienie przez szpital, a nie przez firmę cateringową).
Jeżeli tak, to wnosimy o udostępnienie zakresu jego/ich obowiązków.
2. Ilu pacjentów przypada na jednego zatrudnionego dietetyka?
3. Czy w szpitalu istnieje możliwość uzyskania indywidualnej porady
dietetyka? Jeżeli tak, to w jaki sposób informuje się o tym pacjentów?
4. Jaka jest wysokość całościowej dziennej stawki żywieniowej
przypadającej na 1 pacjenta szpitala?
5. Czy szpital korzysta z usług zewnętrznej firmy cateringowej? Jeżeli
tak, to czy w podpisanej umowie określono minimalną kwotę/procent
przeznaczone na zakup składników użytych do przygotowania posiłków?
6. Czy szpital posiada dokumentację regulującą jakość produktów
używanych do przygotowania posiłków – chodzi o wartość odżywczą i
kaloryczną posiłków oraz dopuszczalną ilości konserwantów, barwników,
dodatków? Jeśli tak, wnosimy o jej udostępnienie.
7. Czy w szpitalu kontroluje się jakość posiłków podawanych pacjentom?
Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się odbywają?
8. Czy w szpitalu kontroluje się, czy pacjent spożywa odpowiednią ilość
pokarmu? Kto (stanowisko) odpowiada za te kontrole i jak często one się
odbywają?
9. Czy w umowie z zewnętrzną firmą cateringową określono wymóg
zatrudnienia dietetyka?
10. Czy w szpitalu istnieje procedura zgłaszania skarg dotyczących
niewłaściwego żywienia bądź zatrucia? Czy wyznaczono osobę
odpowiedzialną za kontakt w sprawie zgłoszenia ww. skarg?
11. Prosimy o podanie liczba skarg dotyczących niewłaściwego żywienia
/zatrucia w szpitalu zgłoszonych do szpitala w 2017 i 2018 roku.
12. Czy w 2018 r. lekarze przechodzili jakiekolwiek szkolenie z zakresu
zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalu?
13. Prosimy o podanie liczby i rodzajów diet stosowanych przez szpital
wraz ze wskazaniem źródeł ich opracowania (wiedza lekarza/wiedza
dietetyka/publikacje naukowe/źródła internetowe/wewnętrzne regulacje
szpitala).
14. Jeśli szpital nie jest w stanie zapewnić pacjentowi diety wskazanej
przez lekarza (np. bezmlecznej czy bezglutenowej), to w jaki sposób
zapewnia wówczas posiłki pacjentowi?
15. Czy na życzenie pacjenta szpital zapewnia dietę wegetariańską lub
wegańską?
16. Czy szpital zapewnia chorym doustne suplementy pokarmowe
wspomagające powrót do zdrowia (np. wspomagające gojenie ran,
dostarczające dodatkowe ilości białka)?

Wnosimy o udostępnienie wskazanych informacji w formie elektronicznej na
adres: sprawa-16989@fedrowanie.siecobywatelska.pl

Szymon Osowski i Katarzyna Batko-Tołuć - członkowie zarządu, zgodnie z
zasadami reprezentacji

--

Sieć Obywatelska Watchdog Polska
ul. Ursynowska 22/2 | 02-605 Warszawa
tel: 22 844 73 55
www.siecobywatelska.pl
www.watchdogportal.pl
www.funduszesoleckie.pl
www.informacjapubliczna.org
NIP 526282872

2

Odpowiedź na pytania dot. informacji publicznej przez DOLNOŚLĄSKI SZPITAL SPECJALISTYCZNY IM. T.MARCINIAKA-CENTRUM MEDYCYNY RATUNKOWEJ w sprawie Żywienie w szpitalach #492

Witam.
W załączeniu przesyłam skan odpowiedzi na zadane pytania w ramach informacji publicznej.

Pozdrawiam

Tadeusz Wysocki

Kierownik Sekcji Gospodarczej

Dolnośląskiego Szpitala Specjalistycznego im. Marciniaka

we Wrocławiu, ul. Gen. A.E. Fieldorfa 2

tel. 601 74 13 80

1

RE: Wniosek o informację publiczną przez POWIATOWY ZESPÓŁ SZPITALI w sprawie Żywienie w szpitalach #805

Dzień dobry

Przesyłamy w załączeniu odpowiedź do wniosku o informację publiczną .

---

Pozdrawiam

Sekretarka PZS w Oleśnicy

Halina Palma

----------------------------------------------------------------

Powiatowy Zespół Szpitali w Oleśnicy

ul. Armii Krajowej 1; 56-400 Oleśnica

sekretariat: tel. 071 77 67 427, fax 071 77 67 307

e-mail: <mailto:sekretariat@pzsolesnica.pl> sekretariat@pzsolesnica.pl

1

WSzS im. S. Kard. Wyszyńskiego SP ZOZ w Lublinie - Wniosek o informację publiczną przez WOJEWÓDZKI SZPITAL SPECJALISTYCZNY IM. STEFANA KARDYNAŁA WYSZYŃSKIEGO SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ W LUBLINIE w sprawie Żywienie w szpitalach #257

Dzień dobry,

W nawiązaniu do Państwa wniosku o udostępnienie informacji publicznej
który wpłynął do Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. Stefana
Kardynała Wyszyńskiego SP ZOZ w Lublinie w dniu 15.10.2019 r. w
załączeniu przesyłam odpowiedź na w/w wniosek.

--
Katarzyna Komarska
Dział Organizacyjno-Prawny
Wojewódzki Szpital Specjalistyczny
im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego
SP ZOZ w Lublinie
tel. 81 537-42-72

2

Re: Wniosek o informację publiczną przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ W HRUBIESZOWIE w sprawie Żywienie w szpitalach #931

W odpowiedzi na wniosek o udostępnienie informacji publicznych przesyłam w
załączeniu pismo w powyższej sprawie

Małgorzata Nowak - Naczelna Pielęgniarka SPZOZ Hrubieszów

1

RE: Wniosek o informację publiczną przez Nowy Szpital w Świebodzinie Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w sprawie Żywienie w szpitalach #440

dzień dobry,
przekazuję w zał. odpowiedź Nowego Szpitala w Świebodzinie Sp.z o.o. na Państwa wniosek.
pozdrawiam,
[GNSH_stopka_SzymańskaMałgorzata_1]

2

Odpowiedź przez DOLNOŚLĄSKIE CENTRUM LECZENIA UZALEŻNIEŃ W CZARNYM BORZE w sprawie Żywienie w szpitalach #1031

Dzień Dobry,

w załączeniu odpowiedź na Państwa wniosek.

Z poważaniem

--
Justyna Florian
Kierownik ds. inwestycyjnych/Specjalista zamówień publicznych
Zakład Lecznictwa Odwykowego dla Osób Uzależnionych od Alkoholu w Czarnym Borze
ul. Parkowa 8, 58-379 Czarny Bór
tel. 74 8450 124, 74 8450 125 wew. 34

Administratorem danych jest Zakład Lecznictwa Odwykowego dla Osób Uzależnionych
od Alkoholu w Czarnym Borze. Więcej informacji na stronie internetowej
www.zlo.czarnybor.pl w zakładce Ochrona Danych/RODO oraz w siedzibie na tablicy informacyjnej.

1

Fwd: Re: Fwd: Wniosek o informację publiczną przez SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ w sprawie Żywienie w szpitalach #849

Fwd: Re: Fwd: Wniosek o informację publiczną przez ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ IM. JERZEGO PIÓRO W DOBRYM MIEŚCIE w sprawie Żywienie w szpitalach #1005

1

odpowiedź na informacje publiczną przez SZPITAL LIPNO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #374

Szpital Lipno Sp. z o.o. w załączeniu przesyła informacje publiczne

Z poważaniem Katarzyna Brauer

1

informacja publiczna przez SAMODZIELNY PUBLICZNY SZPITAL WOJEWÓDZKI IM. JANA BOŻEGO W LUBLINIE w sprawie Żywienie w szpitalach #413

Witam serdecznie, w nawiązaniu do Państwa wniosku o informację publiczną
oraz ustalenia w rozmowie telefonicznej uprzejmie informuję iż
przekażemy Państwu pełen zakres informacji nie później niż do końca
listopada.

--
Agata Maria Lipowska
KIEROWNIK
Działu Organizacji i Rozliczeń Świadczeń Zdrowotnych
Samodzielnego Publicznego Szpitala Wojewódzkiego
im. Jana Bożego w Lublinie
tel. 81 7408998

Pomyśl o środowisku zanim wydrukujesz tego maila.
_______
Treść tej wiadomości może zawierać informacje prawnie chronione
przeznaczone wyłącznie do użytku służbowego adresata. Odbiorcą może być
jedynie jej adresat z wyłączeniem dostępu osób trzecich. Jeżeli nie
jesteś adresatem niniejszej wiadomości lub pracownikiem upoważnionym do
jej przekazania adresatowi, informujemy, że jej rozpowszechnianie,
kopiowanie, rozprowadzanie lub inne działanie o podobnym charakterze
jest prawnie zabronione i może być karalne. Jeżeli otrzymałeś tę
wiadomość omyłkowo, prosimy niezwłocznie zawiadomić nadawcę wysyłając
odpowiedź oraz trwale usunąć tę wiadomość włączając w to wszelkie jej
kopie wydrukowane lub zapisane.

Re: Wniosek o informację publiczną przez 7 SZPITAL MARYNARKI WOJENNEJ Z PRZYCHODNIĄ SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ IMIENIA KONTRADMIRAŁA PROFESORA WIESŁAWA ŁASIŃSKIEGO W GDAŃSKU w sprawie Żywienie w szpitalach #132

Dzień dobry,

W załączeniu przesyłam odpowiedź dot. wniosku o udostępnienie informacji
publicznej.

Z wyrazami szacunku
Aleksandra Benedykciuk
Sekretariat z Kancelarią Ogólną
7 Szpital Marynarki  Wojennej

W dniu 15.10.2019 o 22:29, sprawa-16537@fedrowanie.siecobywatelska.pl pisze:

1

RE: Wniosek o informację publiczną przez OŚRODEK KARDIOLOGII INWAZYJNEJ "IKARDIA" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #775

Dzień dobry,

Przesyłamy odpowiedź na Państwa wniosek.

Pozdrawiam

Filip Celejewski

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ośrodek Kardiologii Inwazyjnej IKARDIA Sp. z o.o.

ul. Świętokrzyska 43, 20-867 Lublin

adres do korespondencji:

ul. Liliowa 7, 20-827 Lublin

Szpital:

IKARDIA Szpital Kardiologii Inwazyjnej w Nałęczowie
ul. Górskiego 9, 24-140 Nałęczów

NIP: 7122998983, REGON: 060116658, KRS: 0000252703

tel. +48 81 444 15 75 | fax. +48 81 444 15 74

Niniejsza wiadomość wraz z wszelkimi załącznikami jest przeznaczona wyłącznie dla adresata i może zawierać informacje poufne lub zastrzeżone. W przypadku omyłkowego otrzymania tej wiadomości, rozpowszechnianie, wykorzystanie lub powielanie niniejszej informacji jest zabronione. Prosimy o jej trwałe usunięcie z komputera i zawiadomienie nadawcy.

2

Re: Wniosek o informację publiczną przez SZPITAL MIĘDZYRZECKI SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #296

W dniu 2019-10-15 o 22:46, sprawa-16701@fedrowanie.siecobywatelska.pl pisze:
W załączeniu odpowiedź na wniosek.

--

Szpital Międzyrzecki Sp. z o.o.
tel. 95-7428204

1

Potwierdzenie doręczenia wiadomości (wyświetlono) - Wniosek o informację publiczną przez SZPITAL MIĘDZYRZECKI SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #296

To jest potwierdzenie doręczenia wiadomości, która została wysłana na adres sekretariat@szpitalmiedzyrzecz.pl.

Uwaga: To potwierdzenie doręczenia wiadomości oznacza tylko, że wiadomość została wyświetlona na komputerze adresata. Nie ma żadnej gwarancji, że treść tej wiadomości została przeczytana lub zrozumiana.

1

Re: Wniosek o informację publiczną przez POWIATOWE CENTRUM ZDROWIA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w sprawie Żywienie w szpitalach #796

Dzień Dobry.

Odpowiadając na Państwa wniosek w załączeniu przesyłamy skan odpowiedzi.

Z poważaniem
Marzena Kozak
Asystent Zarządu
Powiatowego Centrum Zdrowia
Sp. z o.o. w Malborku

1

Re: Fwd: Fwd: Wniosek o informację publiczną przez ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ W LIDZBARKU WARMIŃSKIM w sprawie Żywienie w szpitalach #1048

W załączeniu przesyłam odpowiedzi na pytania zawarte w e-mailu.
Z poważaniem
Agnieszka Lasowa

Odpowiedź dot. żywienia w szpitalu w Wołominie przez SZPITAL MATKI BOŻEJ NIEUSTAJĄCEJ POMOCY W WOŁOMINIE w sprawie Żywienie w szpitalach #375

Przesyłam odpowiedzi na pytania zawarte w mailu z 15.10.2019r.

Z poważaniem,
Małgorzata Goworek
Dyrektor ds. pielęgniarstwa

3

Not read: Wniosek o informację publiczną przez Areszt Śledczy w Poznaniu w sprawie Żywienie w szpitalach #513

Twoja wiadomość

Do: Łukasz Różański
Temat: Wniosek o informację publiczną
Wysłano: czwartek, 17 października 2019 10:19:53 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb

została usunięta nieprzeczytana: środa, 6 listopada 2019 18:36:31 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb.